Brukerhåndbok for Polar Ignite

Denne brukerhåndboken hjelper deg med å komme i gang med den nye klokken din. Gå til support.polar.com/en/ignite for å få tilgang til videoveiledninger og vanlige spørsmål.

Innledning

Gratulerer med din nye Polar Ignite!

Polar Ignite er en treningsklokke som hjelper deg med å bli den beste utgaven av deg selv. Den måler puls fra håndleddet med teknologien Polar Precision Prime™, og registrerer hastighet, distanse og rute med GPS. Nightly Recharge™ måler restitusjonen din hver natt, og treningsveilederen FitSpark™ tilbyr personlig tilpasset treningsveiledning basert på treningshistorikken din, kondisjonsnivået ditt og nåværende restitusjonsstatus. Den nye søvnregistreringen Sleep Plus Stages™ overvåker søvnstadiene dine (REM, lett og dyp søvn) og gir deg tilbakemelding på søvnen din, samt en helhetlig søvnvurdering. Polar Ignite hjelper deg med å slappe av og redusere stress med Serene™ veiledede pusteøvelser.

Nightly Recharge™ er en nattlig restitusjonsmåling som viser hvor godt du henter deg inn etter dagens krav. Nightly Recharge-statusen er basert på to komponenter: hvordan du sov (søvnverdi) og hvor mye det autonome nervesystemet (ANS) roet seg i løpet av de første timene av søvnen (ANS-verdi). Begge komponentene er basert på en sammenligning av forrige natt med de normale nivåene dine i løpet av de siste 28 dagene. Klokken måler automatisk både søvnverdien og ANS-verdien i løpet av natten. Basert på hva vi har målt hos deg får du persontilpassede, daglige tips i Polar Flow-appen om trening og søvn, og hvordan du regulerer energinivået ditt de dagene det virkelig butter imot.

FitSpark treningsveileder byr på ferdiglagde daglige treningsopplegg som er tilgjengelige direkte på klokken din. Treningsoppleggene er satt sammen for å passe til kondisjonsnivået ditt og treningshistorikken din, restitusjonsnivået og formen du er i, basert på Nightly Recharge-statusen fra sist natt. FitSpark foreslår 2–4 ulike treningsalternativer hver dag: ett som passer best for deg, og 1–3 andre alternativer. Du får maksimalt fire forslag per dag, og det finnes 19 ulike treningsøkter totalt. Forslagene inkluderer treningsøkter fra treningskategoriene kardio, styrke og støttende.

Sleep Plus Stages registrerer automatisk mengden og kvaliteten på søvnen din og viser hvor lang tid du brukte på hvert søvnstadium. Funksjonen samler inn søvntids- og søvnkvalitetskomponenter i én enkel og oversiktlig verdi – søvnvurderingen. Søvnvurderingen forteller deg hvor godt du sov sammenlignet med indikatorene på en god natts søvn basert på moderne søvnforskning. Ved å sammenligne komponentene i søvnvurderingen med det normale nivået ditt kan du se hvilke aspekter av den daglige rutinen din som kan virke inn på søvnen og som du kanskje bør justere.

Serene™ pusteøvelse er et verktøy for stressmestring som hjelper deg med å slappe av i kroppen og roe ned hjernen. Det gir deg veiledning i langsom diafragmatisk pust, som har dokumenterte helsefordeler. I løpet av pusteøvelsen gir klokken deg biofeedback om harmonien mellom åndedrettet og hjertets pulsintervaller. Den registrerer tiden du brukte i serenity-sonene – dvs. tidsrommet da langsom pusting har fått hjertet ditt til å slå synkront med pusterytmen.

De utskiftbare reimene gjør det enkelt å tilpasse klokken alt etter situasjonen du befinner deg i og dagens humør og stil.

Vi utvikler kontinuerlig produktene våre for å skape en bedre brukeropplevelse. For å holde klokken oppdatert og oppnå best mulig ytelse må du alltid sørge for å oppdatere programvaren når en ny versjon er tilgjengelig. Programvareoppdateringene forbedrer funksjonaliteten til klokken gjennom forbedringer.

Få fullt utbytte av Polar Ignite

Koble deg til Polars økosystem, slik at du får mest mulig ut av klokken.

Polar Flow-appen

Last ned Polar Flow-appen fra App Store® eller Google PlayTM. Synkroniser klokken din med Flow-appen etter trening, og få en umiddelbar oversikt over og tilbakemelding på treningsresultatene og ytelsen din. I Flow-appen kan du også se hvor aktiv du har vært i løpet av dagen, hvordan kroppen din har restituert seg fra trening og stress i løpet av natten, og hvor godt du har sovet. Basert på den automatiske nattlige Nightly Recharge-målingen og andre parametere vi har målt hos deg, får du personlig tilpassede tips i Flow-appen om trening, og tips om søvn og regulering av energinivået ditt de dagene det virkelig butter imot.

Polar Flow-nettjenesten

Synkroniser treningsdataene dine med Polar Flow-nettjenesten ved hjelp av FlowSync-programvare på datamaskinen din eller via Flow-appen. I nettjenesten kan du planlegge treningen, følge med på prestasjonene dine, få veiledning og se en detaljert analyse av treningsresultater, aktivitet og søvn. Fortell vennene dine om fremgangen din, finn treningskompiser og få motivasjon fra ditt sosiale treningsfellesskap.

Du finner alt dette på flow.polar.com.