Polar Ignite használati útmutató

Jelen használati útmutató segíti a kezdeteket az új órával. A videó oktatóanyag és a GYIK megtekintéséhez látogass el a support.polar.com/en/ignite honlapra.

Bevezetés

Gratulálunk az új Polar Ignite készülékedhez!

A Polar Ignite egy fitnesz óra, amely segít kihozni magadból a maximumot. A csuklón méri a pulzust a Polar Precision Prime™ érzékelőfúziós technológiájával, valamint GPS-szel követi a sebességet, távot és az útvonalat. A Nightly Recharge™ minden éjjel méri a regenerálódási állapotot, a FitSpark™ edzési útmutató pedig személyre szabott tréningútmutatót biztosít a edzési előzmények, az erőnlét és az aktuális regenerálódási állapot alapján. Az új Sleep Plus Stages™ alváskövetés figyelemmel kíséri az alvásfázisokat (REM, könnyű és mélyalvás), és alvásra vonatkozó visszajelzést, valamint számban kifejezett alvásértéket szolgáltat. A Polar Ignite a Serene™ irányított légzőgyakorlatnak köszönhetően segít a relaxálásban és a stresszoldásban.

​A Nightly Recharge™ egy éjszakai regenerálódásmérő, amely megmutatja, hogy mennyire regenerálódsz a napi igénybevétel után. A Nightly Recharge státusz két összetevőn alapul: hogyan aludtál (kialudottsági állapot), és mennyire nyugodott le a vegetatív idegrendszered (ANS) az alvásod kezdeti szakaszában (ANS-állapot). Az óra mindkét összetevő megállapításakor az előző 28 nap átlagos szintjeihez hasonlítja az előző éjjel mért értékeket. Órád az éjszaka során automatikusan méri a kipihentségi állapotot és az ANS-állapotot is. A mért értékek alapján személyre szabott napi tippeket jelenítünk meg a Polar Flow alkalmazásban a gyakorlatokra, az alvásra, valamint az energiaszintek szabályozására vagy a különösen nehéz napokra vonatkozóan.

A FitSpark™ edzési útmutató az órádon könnyedén elérhető, napi igényeidnek megfelelő edzéseket kínál számodra. Az edzések úgy épülnek fel, hogy megfeleljenek az edzettségi szintednek, az edzési előzményeidnek, valamint a regenerálódásodnak és a felkészültségednek az előző éjszakádra vonatkozó Nightly Recharge státuszod alapján. A FitSpark minden nap 2–4 edzési opciót javasol: egy legjobban rád szabott lehetőséget, illetve 1–3 másik alternatívát, amit helyette választhatsz. Naponta maximum négy javaslatot kapsz, összesen 19 különböző edzés közül. A javaslatok kardio-, erőnléti és kiegészítő edzési kategóriákra oszlanak.

A Sleep Plus Stages automatikusan nyomon követi az alvás mennyiségét és minőségét, és megmutatja, hogy mennyi időt töltöttél az egyes alvásfázisokban. Összefoglalja az alvási időd és az alvási minőséged adatait egyetlen könnyen áttekinthető érték, az alvásérték formájában. Az alvásérték megmutatja, hogy hogyan aludtál a jelenlegi tudományos alváskutatások alapján meghatározott mutatókhoz hasonlítva. Ha összehasonlítod az alvásértéket a szokásos szinteddel, az segíthet annak felismerésében, hogy a napi rutin mely szempontjai befolyásolhatják alvásodat, és melyeken kell változtatnod.

A Serene™ légzőgyakorlat egy olyan stresszkezelő eszköz, amely segít ellazítani a tested és lecsendesíteni az elméd. Lassú diafragmatikus (hasi) légzőgyakorlaton vezet végig, amelynek egészségügyi előnyeit már bizonyították. A légzőgyakorlatok során az óra visszajelzéseket ad a légzés és a szívdobbanások között eltelt idő összhangjára vonatkozóan. Nyomon követed a nyugalmi zónákban töltött időt, vagyis azt az időtartamot, amely során a lassú légzésnek köszönhetően a szív ritmusa jótékony hatású összhangba került a légzés ritmusával.

A cserélhető csuklópántokkal az alkalomnak és a stílusodnak megfelelően szabhatod személyre az órát.

Termékeinket a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében folyamatosan fejlesztjük. Sportórád naprakészen tartásához és a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez mindig frissítsd a firmware-t, amint új verzió válik elérhetővé. A firmware-frissítések az új fejlesztéseknek köszönhetően hatékonyabbá teszik az óra működését.

Hozd ki a maximumot Polar Ignite készülékedből

Csatlakozz a Polar hálózatához, és hozd ki a legtöbbet órádból.

Polar Flow alkalmazás

Töltsd le a Polar Flow alkalmazást az App Store® vagy Google PlayTM webáruházból. Edzéseredményeid és teljesítményed azonnali áttekintéséhez és a visszajelzés azonnali megtekintéséhez szinkronizáld a készüléket a Polar Flow alkalmazással az edzés után. A Polar Flow alkalmazásban azt is ellenőrizheted, hogy mennyire voltál aktív a nap folyamán, hogy mennyire épült fel a szervezeted az edzésből és a stresszből az éjszaka során, valamint hogy mennyire aludtál jól. A Nightly Recharge automatikus éjszakai mérései, valamint egyéb paraméterek alapján a Polar Flow alkalmazás személyre szabott tippeket biztosít a gyakorlatokra, valamint az alvásra és az energiaszintek nehéz napokon történő szabályozására vonatkozóan.

Polar Flow webszolgáltatás

Szinkronizáld a Polar Flow webszolgáltatásnak elküldött edzésadataidat a FlowSync szoftverrel számítógépeden, vagy a Polar Flow alkalmazáson keresztül. A webszolgáltatásban megtervezheted edzéseidet, számon tarthatod eredményeidet, útmutatást és részletes elemzést kaphatsz edzési eredményeidről, aktivitásodról és alvásodról. Oszd meg eredményeidet barátaiddal is, keress edzőpartnereket, és eddz együtt a helyi közösséggel.

Mindezt megtalálod a flow.polar.com oldalon.