Navodila za uporabo ure Polar Grit X2 Pro

Navodila za uporabo vam bodo v pomoč pri prvih korakih z vašo novo uro. Za video učne programe in pogosta vprašanja obiščite support.polar.com/en/grit-x2-pro.

Uvod

Čestitamo vam ob nakupu ure Polar Grit X2 Pro!

Polar Grit X2 Pro je trpežna in robustna športna ura vojaške kakovosti, namenjena športom na prostem, raziskovalce in pustolovce pa opremi s tehnološko naprednimi orodji za navigacijo, s katerimi bodo samozavestno kos vsakemu okolju. Visokoločljivostni zaslon na dotik AMOLED je zaščiten s safirnim kristalnim steklom in okvirjem iz nerjavnega jekla, zato je odporen proti praskam in čitljivo prikazuje ključne podatke, tudi v najzahtevnejših razmerah. Ura Polar Grit X2 Pro ima baterijo z dolgo avtonomijo ter obsežen nabor orodij za vadbo in regeneracijo, zato je nepogrešljiva pri odkrivanju lepot sveta in telesa.

GPS z dvojno frekvenco in zemljevidi brez povezave poskrbijo, da ostanete na pravi poti in z neomajno samozavestjo raziščete vsako okolje. Podrobne topografske zemljevide brez povezave lahko prenesete iz spletne storitve Polar Flow in jih nato z računalnikom prenesete v uro. Med treningom so zemljevidi na voljo kot celozaslonski vpogled v trening Navigacija z zemljevidom, ko pa ne trenirate, lahko do njih dostopate v vpogledu Navigacija. Zemljevide brez povezave lahko uporabljate z drugimi navigacijskimi funkcijami v uri, kot so Navodila za pot, Poti Komoot, Sledenje nazaj in Nazaj na začetek. Načrtujte poti do potankosti s storitvijo Komoot, nato pa jih z aplikacijo Polar Flow sinhronizirajte z uro, da boste imeli sprotna navodila za pot. S profili poti in višinskimi profili boste lažje in bolje začrtali svoje podvige ter sproti spremljali svoj napredek. Drobtinice so geografske oznake, ki jih puščate za sabo in vam omogočajo, da se vrnete po isti poti. Funkciji Sledenje nazaj in Nazaj na začetek vas vodita nazaj na začetno točko – izberete lahko vodenje po isti poti ali prikazovanje smeri do začetne točke.

Ura ima napredne metrike treninga na prostem, kot so vertikalna hitrost, VAM in 3D-hitrost. Vertikalna hitrost je takojšnja, sprotna meritev vzponov in spustov, ki se uporablja za izračun števila višinskih metrov pri vzponih oz. spustih na minuto, pri čemer se upošteva samo višina. VAM meri vašo povprečno hitrost vzpona v navpičnih metrih na uro, tako v 30-sekundnem intervalu kot od začetka kroga. 3D-hitrost meri vašo hitrost z upoštevanjem navpičnega in vodoravnega gibanja. S funkcijo Hill Splitter™ boste izvedeli, kako ste se odrezali na vzponih in spustih. Funkcija Hill Splitter samodejno zazna vzpone in spuste na podlagi podatkov o hitrosti, razdalji ter nadmorski višini.

S tehnologijo biološkega zaznavanja Polar Elixir lahko ura Polar Grit X2 Pro meri temperaturo kože, vsebnost kisika v krvi in električne signale srca s funkcijo EKG na zapestju, na voljo pa je tudi optično merjenje srčnega utripa 4. generacije.

Orodja za spremljanje obremenitve treninga in regeneracije vam pomagajo, da optimizirate trening in preprečite pretreniranost. Edinstvena rešitev za regeneracijo Recovery Pro vam pomaga preprečiti pretreniranost in poškodbe. Funkcija meri, kako se vaše telo obnavlja in nudi podatke o regeneraciji ter smernice. S funkcijo EKG na zapestju lahko izvajate ortostatični test, ki je nepogrešljiv element funkcije Recovery Pro, za katero ne potrebujete seznanjenega senzorja srčnega utripa Polar. Zastavite si idealno količino treninga in dosezite najboljše rezultate z orodjem Training Load Pro. S Polarjevimi testi lahko spremljate svoj napredek v določenem časovnem obdobju. S testom tekaške zmogljivosti preverite, na kakšni ravni je vaša tekaška zmogljivost, in prilagodite območja srčnega utripa, hitrosti ter moči, tako da boste svoje tekaške treninge čimbolj izkoristili. Test vam bo razkril tudi maksimalni srčni utrip. Test kolesarske zmogljivosti omogoča, da prilagodite svoja območja moči, in razkrije vaš funkcionalni prag zmogljivosti. Test regeneracije nog vam v samo nekaj minutah in brez posebne opreme pove, ali so vaše noge pripravljene na zelo intenziven trening – potrebujete le svojo uro.

Grit X2 Pro nudi celovito analizo regeneracije vašega telesa čez noč in predvidi ravni energije ter pozornosti za dan, ki je pred vami. Funkcija za sledenje spanja Sleep Plus Stages™ spremlja vaše faze spanca (REM, lahek in globok spanec) ter vam daje povratne informacije o vašem spancu in rezultatih spanca. Funkcija Nightly Recharge™ meri regeneracijo čez noč, ki pokaže, v kolikšni meri se je vaše telo regeneriralo po napornem dnevu. S funkcijo Sleepwise™ boste laže razumeli, kako spanje pripomore k ravni pozornosti in pripravljenosti čez dan.

Druge dodatne izpostavljene funkcije so:

 • Med vadbo si zagotovite zadostno raven energije s pametnim pomočnikom za polnjenje zalog FuelWise™. FuelWise™ vas opomni, da se okrepčate, in vam pomaga ohraniti primerno raven energije med dolgotrajnimi vadbami.

 • Preverite, kako vaše telo med vadbo porablja različne vire energije.

 • S funkcijo Segmenti Strava Live bodo vaš tek in vožnje še razburljivejši. Zagotovite si opozorila o odsekih v bližini, oglejte si trenutne rezultate za posamezni odsek in preverite rezultate, takoj ko končate.
 • Zagotovite si izčrpen vpogled v intenzivnost svojih tekov s funkcijo Running power.
 • Funkcija Swimming metrics samodejno zaznava vaš srčni utrip, slog plavanja, razdaljo, tempo, zamahe in premore. Razdalja in zamahi se beležijo celo med plavanjem v odprtih vodah.
 • Vodnik za počitek analizira vaš srčni utrip med treningom moči in vam tako ponudi prilagojena navodila glede tega, kako optimizirati vaš počitek. To počne tako, da vas obvesti, ko ste pripravljeni, da začnete z naslednjo serijo, torej ko ste že dovolj spočiti.

 • Vodnik za trening FitSpark™ poskrbi, da boste pripravljeni na osvajanje novih poti in smeri s pomočjo predpripravljenih vadb, ki ustrezajo vaši regeneraciji, pripravljenosti ter zgodovini treningov.
 • Funkcija Glasovno vodenje omogoča, da vam aplikacija Polar Flow med treningom sproti predvaja glasovna navodila v slušalkah ali prek zvočnikov.
 • Polar Grit X2 Pro prinaša nepogrešljive funkcije pametne ure: upravljanje glasbe, vreme in obvestila na mobilniku.
 • Z zamenljivimi zapestnimi paščki lahko prilagodite slog ure in poskrbite, da se bo podala vsaki priložnosti in slogu.
 • Polar Grit X2 Pro podpira več kot 150 različnih športov. Uri dodajte svoje priljubljene športe v storitvi Polar Flow in prilagodite vpoglede v trening za športe in metrike, ki jih želite spremljati med treningom.

Zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje svoje izdelke nenehno razvijamo. Vedno, ko je na voljo nova različica vdelane programske opreme, posodobite svojo uro, da si zagotovite kar najboljšo učinkovitost. Posodobitve vdelane programske opreme izboljšajo delovanje ure.

V celoti izkoristite uro Polar Grit X2 Pro

Vstopite v ekosistem Polar in v celoti izkoristite vse, kar vam nudi vaša ura.

Aplikacija Polar Flow

Aplikacijo Polar Flow lahko kupite v trgovini App Store® ali Google PlayTM. Po vadbi sinhronizirajte svojo uro z aplikacijo Flow, da dobite takojšnji pregled rezultatov vadbe in povratne informacije o svoji zmogljivosti. V aplikaciji Flow lahko preverite tudi svojo aktivnost za ves dan, kako se je vaše telo čez noč regeneriralo po treningu in obremenitvi ter kako dobro ste spali. Na osnovi samodejne meritve čez noč Nightly Recharge in drugih parametrov, ki smo jih izmerili pri vas, boste v aplikaciji Flow prejeli prilagojene nasvete za vadbo ter nasvete za spanje in uravnavanje energije v dneh, ki so za vas še posebej naporni.

Spletna storitev Polar Flow

Sinhronizirajte svoje podatke treninga s spletno storitvijo Polar Flow s pomočjo programske opreme FlowSync na svojem računalniku ali prek aplikacije Flow. Spletna storitev vam omogoča, da načrtujete trening in sledite svojim dosežkom, hkrati pa prinaša tudi vodenje in natančno analizo rezultatov treninga, aktivnosti ter spanca. S svojimi dosežki seznanite vse prijatelje, povežite se z drugimi, ki prav tako trenirajo, in poiščite motivacijo v skupnostih za trening na družbenih omrežjih.

Vse to je na voljo na spletni strani polar.com/flow.