Du är här: Viktig information > Så här använder du din Polar-produkt på ett säkert sätt

Så här använder du din Polar-produkt på ett säkert sätt

Datasäkerhetsuppdateringar utförs två år efter en produkts utgångsdatum. Uppdatera din Polar-produkt regelbundet så fort mobilapplikationen Polar Flow eller mjukvaruprogrammet Polar FlowSync informerar dig om att det finns en ny firmware-version tillgänglig.

Träningsdata och andra data som sparats på din Polar-enhet innehåller känsliga uppgifter om dig, som ditt namn, fysisk information, allmän hälsa och plats. Platsdata kan användas för att spåra dig när du är ute och tränar och för att veta vilka dina vanliga rutter är. Av dessa anledningar bör du förvara din enhet med extra försiktighet när du inte använder den.

Om du använder telefonnotiser på din handledsenhet bör du vara medveten om att meddelanden från vissa applikationer kommer att projiceras till skärmen på din handledsenhet. Dina senaste meddelanden syns även från enhetsmenyn. För att vara säker på att dina meddelanden förblir privata bör du undvika att använda funktionen telefonnotiser.

Innan du lämnar över din enhet till en tredje part för att de ska testa den eller för att du ska sälja den, måste du återställa enheten till fabriksinställningar och ta bort enheten från ditt Polar Flow-konto. En fabriksåterställning kan utföras med mjukvaran FlowSync på din dator. En fabriksåterställning kommer att rensa enhetens minne, och enheten kan inte längre kopplas till dina data. Ta bort enheten från ditt Polar Flow-konto genom att logga in på Polar Flow-webbtjänsten, välj produkter och klicka på knappen ”Ta bort” bredvid den produkt som du vill ta bort.

Samma träningspass lagras också på din mobilenhet med Polar Flow app. För extra säkerhet kan olika säkerhetsförstärkande alternativ aktiveras på din mobilenhet, som stark autentisering och enhetskryptering. Vänd dig till din mobilenhets användarhandbok för att hitta instruktioner om hur dessa alternativ aktiveras.

När du använder Polar Flow-webbtjänsten rekommenderar vi att du använder ett lösenord som består av minst 12 tecken. Om du använder Polar Flow-webbtjänsten på en offentlig dator, kom då ihåg att rensa cacheminnet och sökhistoriken för att hindra att andra får tillgång till ditt konto. Tillåt dessutom inte en dators webbläsare att lagra eller komma ihåg ditt lösenord för Polar Flow-webbtjänsten om det inte är din privata dator.

Alla säkerhetsproblem kan anmälas till security(a)polar.com eller till Polars kundsupport.