Navodila za uporabo ure Grit X: Za začetek > Prikazi ure in meni

Prikazi ure in meni

Prikazi ure

Prikazi ure vam pokažejo veliko več kot čas. V prikazu ure si lahko ogledate najbolj aktualne in pomembne informacije. Izberite prikaze ure, ki jih želite imeti na zaslonu v prikazu ure.

Odprite Nastavitve > Izberite vpoglede; na voljo so Samo čas, Dnevna aktivnost, Statusu kardio obremenitve, Trenutni srčni utrip, Zadnje vadbe, Nightly Recharge, Vodnik za vadbo FitSpark, Vreme, Tedenski povzetek, Vaše ime in Upravljanje glasbe.

Podrsate lahko v levo ali desno ali pa se pomikate po prikazih ure z gumboma NAVZGOR in NAVZDOL ter si ogledate podrobne podatke s pritiskom na zaslon ali gumb V REDU.

Samo prikaz časa

Ura in datum. Izbirate lahko med različnimi stili in barvami ure.

Za več informacij glejte

 

Aktivnost

Krog okoli prikaza ure in odstotek pod navedbo časa kažeta vaš napredek k cilju dnevne aktivnosti. Ko ste aktivni, se krog napolni s svetlomodro barvo.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate naslednje podrobnosti skupne dnevne aktivnosti:

 • Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti telesnega gibanja se beležijo in pretvarjajo v ocenjeno število korakov.
 • Čas aktivnosti vam pokaže skupni čas telesnega gibanja, ki je koristno za vaše telo in zdravje.
 • Kalorije, porabljene s treningom, aktivnost in BMR (osnovna hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za ohranjanje življenja).

Za več informacij glejte razdelek Sledenje aktivnosti 24/7.

 

Status kardio obremenitve

Status kardio obremenitve preveri razmerje med vašo kratkoročno (zahtevnostjo) in dolgoročno obremenitvijo treninga (toleranco) ter vam na podlagi tega pokaže, ali ste v stanju obremenitve z zmanjšano vadbo, vzdrževanjem, napredkom ali prekomerno vadbo.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate številske vrednosti za status kardio obremenitve, zahtevnost in toleranco ter besedilni opis statusa kardio obremenitve.

 • Številska vrednost statusa kardio obremenitve je zahtevnost, deljena s toleranco.
 • Zahtevnost kaže, kako zahteven je bil vaš trening v zadnjem času. Prikazuje vašo povprečno dnevno kardio obremenitev za zadnjih 7 dni.
 • Toleranca opisuje, kako pripravljeni ste, da vzdržite kardio trening.Prikazuje vašo povprečno dnevno kardio obremenitev za zadnjih 28 dni.
 • Besedilni opis statusa kardio obremenitve.

Za več informacij glejte razdelek Training Load Pro.

 

Trenutni srčni utrip

Če uporabljate funkcijo Trenutni srčni utrip, vam ura neprekinjeno meri srčni utrip in ga prikazuje na prikazu ure s srčnim utripom.

Preverite lahko svoje najvišje in najnižje vrednosti srčnega utripa v dnevu ter si ogledate, kakšna je bila najnižja vrednost srčnega utripa prejšnje noči. Funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa lahko vklopite in izklopite v uri v meniju Nastavitve > Splošne nastavitve > Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Za več informacij glejte razdelek Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Če ne uporabljate funkcije Neprekinjeno merjenje srčnega utripa, lahko še vedno hitro preverite svoj trenutni srčni utrip, ne da bi začeli z vadbo. Zapnite zapestni pašček, izberite ta prikaz ure, pritisnite gumb V REDU in ura bo takoj prikazala vaš trenutni srčni utrip. Pritisnite gumb NAZAJ, da se vrnete na prikaz ure Trenutni srčni utrip.

 

Zadnje vadbe

Oglejte si čas od zadnje vadbe in šport zadnje vadbe.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate povzetke vadb zadnjih 14 dni. Z gumbom NAVZGOR/NAVZDOL izberite vadbo, ki si jo želite ogledati, nato pa pritisnite V REDU, da odprete povzetek. Za več informacij glejte razdelek Povzetek treninga.

 

Nightly Recharge

Ko se zbudite, si lahko ogledate status Nightly Recharge. Status Nightly Recharge vam pove, kako dobro ste se regenerirali čez noč. Funkcija Nightly Recharge združuje samodejno izmerjene podatke o tem, kako se je vaš avtonomni živčni sistem (AŽS) umiril v prvih urah spanca (status AŽS) in kako dober je bil vaš spanec (status spanca).

Ta funkcija je privzeto izklopljena. Če je funkcija neprekinjenega merjenja srčnega utripa v uri ves čas vklopljena, se baterija hitreje prazni. Za delovanje funkcije Nightly Recharge morate omogočiti neprekinjeno merjenje srčnega utripa. Če želite, da baterija porabi manj energije in kljub temu uporabljati funkcijo Nightly Recharge, lahko v nastavitvah ure nastavite, da je neprekinjeno spremljanje srčnega utripa vklopljeno samo ponoči.

Za več informacij glejte razdelek Merjenje regeneracije s funkcijo Nightly Recharge™ ali Sledenje spanja Sleep Plus Stages™.

 

FitSpark

Vaša ura predlaga najbolj primerne cilje treninga za vas na podlagi zgodovine treningov, raven fizične pripravljenosti in trenutnega stanja regeneracije. Pritisnite V REDU, da prikažete vse predlagane cilje treninga. Za ogled podrobnih informacij o cilju treninga izberite enega od predlaganih ciljev treninga.

Za več informacij glejte razdelek Dnevni vodnik za trening FitSpark.

 

Vreme

Vsak dan si oglejte vremensko napoved po urah neposredno na svojem zapestju. Pritisnite V REDU za ogled podrobnejših vremenskih podatkov, vključno z npr. hitrostjo in smerjo vetra, vlažnostjo ter možnostjo padavin, prav tako pa tudi triurno vremensko napoved za naslednji dan in šesturno napoved za dan zatem.

Za več informacij glejte razdelek Vreme.

 

Tedenski povzetek

Oglejte si povzetek svojih tedenskih treningov. Skupni čas trajanja treningov čez teden, ki se deli na različna območja treninga, je prikazan na zaslonu. Pritisnite V REDU, da odprete podrobnosti. Ogledali si boste lahko razdaljo, treninge, skupno porabo kalorij in čas, ko ste trenirali v posameznih območjih srčnega utripa. Poleg tega so na voljo tudi povzetek in podatki prejšnjega tedna in o vadbah, ki jih načrtujete za prihodnji teden.

Pomaknite se navzdol in pritisnite V REDU, da prikažete več informacij o posamezni vadbi.

 

Vaše ime

Prikazani so čas, datum in vaše ime.

 

Upravljanje glasbe

Ko ne trenirate, lahko glasbo in vsebine, ki se predvajajo v telefonu, upravljate z uro.

Za več informacij glejte razdelek Upravljanje glasbe.

 

Meni

Pritisnite gumb NAZAJ, da odprete meni, po katerem se lahko premikate z gumboma NAVZGOR in NAVZDOL. Potrdite izbire z gumbom V REDU in se vrnite z gumbom NAZAJ.

Začni trening

Tukaj lahko pričnete z vadbo. Pritisnite V REDU, da aktivirate način pred vadbo in poiščete športni profil, ki ga želite uporabiti.

Način pred vadbo lahko izberete tudi tako, da pritisnete in zadržite gumb V REDU.

Za podrobna navodila glejte razdelek Začetek vadbe.

Vodene dihalne vaje Serene

Najprej izberite možnost Serene in nato Začni vajo, da začnete z dihalno vajo.

Za več informacij glejte razdelek Vodene dihalne vaje Serene™.

Segmenti Strava Live

Segmenti Strava Live

Oglejte si informacije o segmentih Strava Segments, ki so sinhronizirani z uro. Če svojega računa Flow še niste povezali z računom Strava ali če segmentov niste sinhronizirali z uro, boste tukaj našli tudi navodila.

Za več informacije glejte razdelek Segmenti Strava Live.

Okrepčilo

Okrepčilo

S pametnim pomočnikom za polnjenje zalog FuelWise™ si zagotovite zadostno energijo skozi celotno vadbo. FuelWise™ ima tri opomnike, ki vas opomnijo, da se okrepčate in ohranite primerno raven energije med dolgotrajnimi vadbami. Te funkcije so Pametni opomnik za ogljikove hidrate, Ročni opomnik za ogljikove hidrate in Opomnik za hidracijo.

Za več informacij glejte razdelek Fuelwise.

Časovniki

V časovnikih boste našli štoparico in odštevalnik.

 

Budilka

Nastavite ponavljanje budilke: Izkl., Enkrat, Od ponedeljka do petka ali Vsak dan. Če izberete Enkrat, Od ponedeljka do petka ali Vsak dan, nastavite tudi čas za budilko.

Ko je budilka vklopljena, je prikazana ikona ure v časovnem pogledu.

Štoparica

Pritisnite gumb V REDU, da aktivirate štoparico. Pritisnite gumb V REDU, da dodate krog. Pritisnite gumb NAZAJ, da začasno ustavite štoparico.

Odštevalnik

Odštevalnik lahko nastavite, da odšteva čas od vnaprej izbranega časa. Izberite možnost Nastavitve časovnika, nastavite čas odštevanja in pritisnite V REDU, da potrdite. Ko končate, izberite možnost Začni in pritisnite V REDU, da sprožite odštevalnik.

Odštevalnik je dodan osnovnemu prikazu ure, kjer sta prikazana čas in datum.

Ob koncu odštevanja vas ura opomni s tresenjem. Pritisnite gumb V REDU za ponovni zagon časovnika ali pritisnite NAZAJ za preklic in za vrnitev na prikaz časa.

Med treningom lahko uporabljate intervalno uro in odštevalnik. Prikaz časovnika dodajte prikazu vpogleda v trening v nastavitvah športnega profila v Flow in sinhronizirajte nastavitve z uro. Za več informacij o uporabi časovnika med treningom glejte razdelek Med treningom.

Testi

V testih boste našli tekaški test in fitnes-test.

Tekaški test

S testom tekaške zmogljivosti lahko spremljate svoj napredek in prilagodite območja srčnega utripa, hitrosti ter moči.

Za več informacij glejte razdelek Test tekaške zmogljivosti.

Fitnes-test

Svojo raven fizične pripravljenosti lahko preprosto izmerite z merjenjem srčnega utripa na zapestju, ko ležite in se sproščate.

Za več informacij glejte razdelek Fitnes-test z merjenjem srčnega utripa na zapestju.

Nastavitve

Nastavitve

V uri lahko urejate naslednje nastavitve:

 • Splošne nastavitve
 • Izberite vpoglede
 • Prikaz ure
 • Čas in datum
 • Fizične nastavitve

Poleg nastavitev v svoji uri lahko urejate športne profile tudi v spletni storitvi in aplikaciji Polar Flow. Prilagodite si uro s svojimi priljubljenimi športi in informacijami, ki jih želite spremljati med vadbo. Za več informacij glejte razdelek Športni profili v storitvi Flow.