Vi ste tukaj: Za začetek > Prikazi ure in meni

Prikazi ure in meni

Prikazi ure

Prikazi ure vam prikažejo veliko več kot le čas. Prikaz ure podaja najbolj aktualne in pomembne informacije, vključno s stanjem aktivnosti, statusom kardio obremenitve, vašim srčnim utripom in zadnjo vadbo. Podrsate lahko v levo ali desno ali pa listate po prikazih ure z gumboma GOR in DOL ter odprete več podrobnih podatkov s pritiskom na zaslon ali gumb V REDU.

Ne pozabite, da prikazov ure in vsebine ne morete urejati.

Izbirate lahko med analognimi in digitalnimi prikazi pod Watch Settings (Nastavitve ure).

Čas

Osnovni prikaz ure s časom in datumom.

 

Activity

Krog okoli prikaza in odstotek pod navedbo časa kažeta vaš napredek k dnevnemu cilju dejavnosti. Ko ste aktivni, se krog napolni s svetlo modro barvo.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate naslednje podrobnosti skupne dnevne aktivnosti:

  • Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
  • Aktivni čas vam pokaže skupni čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
  • Kalorije, porabljene z vadbo, aktivnost in BMR (osnovno hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za vzdrževanje življenja).

Za več informacij glejte 24/7 Spremljanje vadbe.

 

Status kardio obremenitve

Status kardio obremenitve preveri razmerje med vašo kratkoročno vadbeno obremenitvijo (Zahtevnost) in dolgotrajno vadbeno obremenitvijo (Toleranca) in vam na osnovi tega pokaže, ali ste v stanju obremenitve z zmanjšano vadbo, vzdrževanjem vadbe, napredkom ali prekomerno vadbo.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate številske vrednosti za status kardio obremenitve, zahtevnost in toleranco ter besedilni opis vašega statusa kardio obremenitve.

  • Številska vrednost vašega statusa kardio obremenitve je zahtevnost deljena s toleranco.
  • Zahtevnost prikazuje, kako zahtevne so bile vaše nedavne vadbe. Prikazuje vašo povprečno dnevno kardio obremenitev za zadnjih sedem dni.
  • Toleranca opisuje, kako pripravljeni ste, da vzdržite kardio vadbe.Prikazuje vašo povprečno dnevno kardio obremenitev za zadnjih 28 dni.
  • Besedilni opis vašega statusa kardio obremenitve.

Za več informacij glejte Training Load Pro.

 

Srčni utrip

Med uporabo funkcije neprekinjenega merjenja srčnega utripa vaša ura neprekinjeno meri vaš srčni utrip in ga prikazuje na prikazu za merjenje srčnega utripa.

Preverite lahko vaše najvišje in najnižje vrednosti srčnega utripa dneva ter si ogledate, kakšna je bila najnižja vrednost srčnega utripa prejšnje noči. Funkcijo neprekinjenega beleženja srčnega utripa lahko vklopite in izklopite v uri v možnosti Settings (Nastavitve) > General settings (Splošne nastavitve) > Continuous HR tracking (Neprekinjeno merjenje srčnega utripa)

Za več informacij glejte funkcijo Neprekinjeno beleženje srčnega utripa.

Če ne uporabljate funkcije neprekinjenega merjenja srčnega utripa, lahko še vedno hitro preverite svoj trenutni srčni utrip, ne da bi začeli z vadbo. Zapnite zapestnico, izberite ta prikaz ure, pritisnite gumb V REDU in ura bo takoj prikazala vaš trenutni srčni utrip. Vrnite se na prikaz srčnega utripa s pritiskom na gumb NAZAJ.

 

Zadnje vadbe

Oglejte si čas od zadnje vadbe in zadnji vadbeni šport.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate povzetke vaših vadb zadnjih 14 dni. Izberite vadbo, ki si jo želite ogledati s pritiskom gumba NAVZGOR/NAVZDOL, nato pa pritisnite V REDU, da odprete povzetek. Za več informacij glejte Training summary (Povzetek vadbe).

 

Nightly Recharge

Ko se zbudite, si lahko ogledate status Nightly Recharge. Status Nightly Recharge vam pove, kako dobro ste se regenerirali čez noč. Funkcija Nightly Recharge združuje samodejno izmerjene podatke o tem, kako se je vaše avtonomno živčevje (AŽS) umirilo v prvih urah spanca (status AŽS) in kako dober je bil vaš spanec (status spanca).

Funkcija je privzeto izklopljena. Če je funkcija neprekinjenega merjenja srčnega utripa ves čas vklopljena, se hitreje izprazni baterija. Za delovanje funkcije Nightly Recharge morate omogočiti neprekinjeno merjenje srčnega utripa. Če želite, da baterija porabi manj energije in kljub temu uporabljati funkcijo Nightly Recharge, lahko v nastavitvah ure nastavite, da je neprekinjeno spremljanje srčnega utripa vklopljeno samo ponoči.

Za več informacij glejte Nightly Recharge™ recovery measurement (merjenje regeneracije Nightly Recharge™) ali Sleep Plus Stages™ sleep tracking (sledenje spanju Sleep Plus Stages™).

 

FitSpark

Vaša ura predlaga najbolj primerne vadbene cilje za vas na podlagi zgodovine vadb, telesne pripravljenosti in trenutnega statusa regeneracije. Pritisnite OK (V redu), da prikažete vse predlagane vadbene cilje. Za ogled podrobnih informacij o vadbenem cilju izberite enega od predlaganih vadbenih ciljev.

Za več informacij glejte FitSpark daily training guide (Dnevni vodnik za vadbo FitSpark™).

 

Vreme

Dnevno si oglejte urno vremensko napoved neposredno na svojem zapestju. Pritisnite V REDU za ogled podrobnejših vremenskih podatkov, vključno z npr. hitrostjo in smerjo vetra, vlažnostjo ter možnostjo padavin, prav tako pa tudi triurno vremensko napoved za naslednji dan in šesturno napoved za dan zatem.

Za več informacij glejte Vreme.

Meni

Vstopite v meni s pritiskom gumba NAZAJ in brskajte po meniju s pritiskom gumba NAVZGOR ali NAVZDOL. Potrdite izbire z gumbom V REDU in se vrnite z gumbom NAZAJ.

Začetek vadbe

Tukaj lahko pričnete z vadbo. Pritisnite V REDU, da vstopite v način pred vadbo in poiščete športni profil, ki ga želite uporabiti.

Izberete lahko tudi način pred vadbo tako, da pritisnete in zadržite gumb V REDU.

Za podrobna navodila glejte Start a training session (Začetek vadbe).

Vodene dihalne vaje Serene

Najprej izberite možnost Serene in nato Start exercise (Začni vajo), da začnete z dihalno vajo.

Za več informacij glejte Vodene dihalne vaje Serene™.

Segmenti Strava Live

Segmenti Strava Live

Oglejte si informacije o funkciji Strava Segments, ki je sinhronizirana z uro. Če svojega računa Flow še niste povezali z računom Strava ali če funkcije Segmenti Strava niste sinhronizirali s svojo uro, boste tukaj našli tudi navodila.

Za več informacije glejte Segmenti Strava Live.

Polnjenje energetskih zalog

Polnjenje energetskih zalog

Med vadbo si zagotovite zadostno raven energije s pomočnikom za polnjenje energetskih zalog FuelWise™. FuelWise™ vključuje tri opomnike, ki vas opomnijo, da se okrepčate in ohranite primerno raven energije med dolgotrajnimi vadbami. To so pametni opomnik za ogljikove hidrate, ročni opomnik za ogljikove hidrate in opomnik za hidracijo.

Za več informacij glejte Fuelwise

Časovniki

V Timers (Časovnikih) boste našli štoparico in odštevalnik.

Štoparica

Za zagon štoparice pritisnite V REDU. Za dodajanje kroga pritisnite V REDU. Za prekinitev štoparice pritisnite NAZAJ.

Odštevalnik

Odštevalnik lahko nastavite, da odšteva čas od vnaprej izbranega časa. Izberite Nastavitve časovnika, nastavite čas odštevanja in pritisnite V REDU za potrditev. Ko to zaključite, izberite Start in pritisnite V REDU za začetek delovanja odštevalnika časa.

Odštevalnik časa je dodan osnovnemu prikazu ure, kjer sta čas in datum.

Ob zaključku odštevanja vas ura opomni z vibriranjem. Pritisnite V REDU za ponovni zagon časovnika ali pritisnite NAZAJ za preklic in za vrnitev na prikaz časa.

Med vadbo lahko uporabljate intervalno uro in odštevalnik časa. Prikaz časovnika dodajte prikazu vpogleda v vadbo v nastavitvah športnega profila v Flow in sinhronizirajte nastavitve s svojo uro. Za več informacij o uporabi časovnika med treningom glejte Med treningom.

Test telesne pripravljenosti

Svojo raven telesne pripravljenosti lahko preprosto izmerite z merjenjem srčnega utripa na zapestju, ko ležite in se sproščate.

Za več informacij glejte Fitness Test with wrist-based heart rate (Test telesne pripravljenosti z merjenjem srčnega utripa na zapestju).

Nastavitve

Nastavitve

V uri lahko urejate naslednje nastavitve:

Poleg nastavitev v svoji uri lahko urejate športne profile tudi v spletni storitvi in aplikaciji Polar Flow. Prilagodite si uro po meri s svojimi najljubšimi športi in informacijami, ki jih želite spremljati med vadbo. Za več informacij glejte Športni profili v storitvi Flow.