Navodila za uporabo ure Grit X: Pomembne informacije > Varna uporaba izdelkov Polar

Varna uporaba izdelkov Polar

Posodobitve varstva podatkov se izvajajo še dve letu po napovedanem datumu ukinitve celovite podpore in posodobitev. Prosimo vas, da redno posodabljate svoje izdelke Polar. Posodobitve opravite vsakič, ko vas aplikacija Polar Flow ali programska oprema Polar FlowSync opozori, da je na voljo nova različica programske opreme.

Podatki o vadbi in drugi podatki, ki so shranjeni v vaši napravi Polar, vsebujejo občutljive informacije, kot so vaše ime, fizično in zdravstveno stanje ter lokacija. Na podlagi podatkov o lokaciji ste izsledljivi tudi, ko ne trenirate, poleg tega se lahko na podlagi teh podatkov določijo vaše običaje poti. Zato morate napravo, ko je ne uporabljate, skrbno shraniti.

Če na svoji zapestni napravi uporabljate obvestila mobilnega telefona, morate upoštevati, da se sporočila določenih aplikacij pojavijo na njenem zaslonu. Zadnja sporočila si lahko ogledate tudi v meniju naprave. Če želite zagotoviti zaupnost svojih zasebnih sporočil, vam priporočamo, da ne uporabljate funkcije obvestil mobilnega telefona.

Preden napravo predate v testno uporabo drugi osebi ali jo prodate, opravite ponastavitev na tovarniške nastavitve in napravo odstranite iz svojega računa Polar Flow. Tovarniško ponastavitev opravite s pomočjo programske opreme FlowSync na svojem računalniku. S tovarniško ponastavitvijo boste pobrisali pomnilnik naprave, zato naprave ne bo več mogoče povezati z vašimi podatki. Če želite napravo odstraniti iz računa Polar Flow, se prijavite v spletno storitev Polar Flow, izberite izdelke in kliknite gumb »Odstrani« poleg izdelka, ki ga želite odstraniti.

Isti podatki o treningu so shranjeni tudi na vaši mobilni napravi, na kateri je nameščena aplikacija Polar Flow. Dodatno zaščito si lahko zagotovite z različnimi možnosti za napredno zaščito na svoji mobilni napravi, kot sta močna avtentikacije in kodiranje naprave. Za vklop teh možnosti si pomagajte z navodili za uporabo svoje mobilne naprave.

Priporočamo vam, da za svojo spletno storitev Polar Flow uporabite geslo, ki je dolgo najmanj 12 znakov. Če spletno storitev Polar Flow uporabljate na javnem računalniku, ne pozabite izbrisati predpomnilnika v zgodovini iskanja, sicer lahko drugi dostopajo do vašega računa. Poskrbite tudi, da boste na brskalniku računalnika, ki ni vaš osebni računalnik, onemogočili shranjevanje gesla za spletno storitev Polar Flow.

Če naletite na težave, povezane z varnostjo, se obrnite na službo za delo s strankami Polar na naslovu security(a)polar.com.