Navodila za uporabo ure Grit X: Lastnosti > GPS

GPS

Vaša ura ima vgrajen GPS, ki omogoča natančne meritve hitrosti, razdalje in nadmorske višine za različne športe na prostem in po vadbi prikazuje vašo pot na zemljevidu v aplikaciji in spletni storitvi Flow.

Ura uporablja tehnologijo Podprti GPS (A-GPS), da hitro najde povezavo s satelitom. Podatki A-GPS vaši uri sporočajo predvidene položaje satelitov GPS. Tako ura pridobi informacije o tem, kje mora iskati satelite, in lahko v nekaj sekundah pridobi njihove signale, tudi ko so pogoji za sprejem signala oteženi.

Podatki A-GPS se posodobijo enkrat na dan. Najnovejša datoteka s podatki A-GPS se prenese v vašo uro, ko jo sinhronizirate s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync ali aplikacije Flow. Podatki A-GPS se v vašo uro samodejno prenesejo enkrat dnevno prek aplikacije Flow, če je vaš telefon znotraj dosega omrežja Bluetooth, aplikacija Flow pa se mora izvajati vsaj v ozadju.

Datum izteka veljavnosti A-GPS

Datoteka s podatki A-GPS velja največ 13 dni. Natančnost določanja položaja je v prvih treh dneh dokaj visoka in se v preostalih dneh postopoma zmanjšuje. Redne posodobitve pripomorejo k zagotavljanju visoke ravni natančnosti določanja položaja.

Datum poteka veljavnosti trenutne datoteke s podatki A-GPS lahko preverite v uri. Odprite Nastavitve > Splošne nastavitve > O vaši uri > A-GPS velja do. Če je veljavnost datoteke s podatki potekla, svojo uro sinhronizirajte s spletno storitvijo Flow prek programske opreme FlowSync ali aplikacije Flow, da posodobite podatke A-GPS.

Če je veljavnost datoteke s podatki A-GPS potekla, bo pridobivanje trenutnega položaja morda trajalo dlje.

Da bo GPS deloval kar najbolje, uro nosite na zapestju, tako da je zaslon obrnjen navzgor. Zaradi položaja antene GPS v uri ni priporočljivo, da jo nosite z zaslonom na spodnji strani zapestja. Ko ga imate na krmilu kolesa, poskrbite, da je zaslon obrnjen navzgor.