Navodila za uporabo ure Grit X: Nastavitve > Splošne nastavitve

Splošne nastavitve

Za prikaz in urejanje splošnih nastavitev odprite Nastavitve > Splošne nastavitve.

V meniju Splošne nastavitve boste našli:

 • Seznani in sinhroniziraj
 • Nastavitve kolesa (nastavitev je vidna le, če ste uro seznanili s senzorjem za kolesarjenje)
 • Neprekinjeno merjenje srčnega utripa
 • Letalski način
 • Svetlost osvetlitve zaslona
 • Ne moti
 • Obvestila na mobilniku
 • Enote
 • Jezik
 • Alarm neaktivnosti
 • Tresenje
 • Uro nosim na
 • GPS-sateliti
 • O vaši uri

Seznani in sinhroniziraj

 • Seznani in sinhroniziraj telefon/Seznani senzor ali drugo napravo: seznanite senzorje ali mobilne naprave s svojo uro. Sinhronizirajte podatke z aplikacijo Flow.
 • Seznanjene naprave: oglejte si vse naprave, s katerimi ste seznanili svojo uro. To so lahko senzorji srčnega utripa, senzorji za tek ali kolesarjenje in mobilne naprave.

Nastavitve kolesa

Nastavitve kolesa so vidne le, če ste uro seznanili s senzorjem za kolesarjenje.

 • Velikost koles: nastavite velikost koles v milimetrih. Navodila za merjenje velikosti kolesa najdete v razdelku Seznanjanje senzorjev z uro.
 • Dolžina poganjala: nastavite dolžino poganjala v milimetrih. Nastavitev je vidna le, če ste uro seznanili s senzorjem za moč.
 • Senzorji v uporabi: prikažite vse senzorje, s katerimi ste povezali kolo.

Neprekinjeno merjenje srčnega utripa

Za funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa so na voljo možnosti Vkl., Izkl. in Samo ponoči. Če izberete Samo ponoči, nastavite spremljanje srčnega utripa na najzgodnejši čas, ko se boste najverjetneje odpravili v posteljo.

Za več informacij glejte razdelek Neprekinjeno merjenje srčnega utripa.

Letalski način

Izberite možnost Vkl. ali Izkl..

Pri letalskem načinu se prekine vsakršna brezžična komunikacija ure. Uro lahko še vedno uporabljate, vendar podatkov ne morete sinhronizirati z mobilno aplikacijo Polar Flow ali je uporabljati z drugimi brezžičnimi pripomočki.

Svetlost osvetlitve zaslona

Na voljo so možnosti Visoko, Srednje, Nizko in Samo z gumbom za lučko. Ta nastavitev vpliva samo na svetlost, ki jo spreminjate z gibom za vklop osvetlitve zaslona, in na samodejno osvetlitev zaslona, ki se aktivira, ko pritisnete katerega od gumbov. Ne vpliva pa na svetlost osvetlitve zaslona, ki jo spreminjate z gumbom LUČKA, saj je ni mogoče spreminjati.

Ne moti

Izberite možnost Izkl., Vkl. ali Vkl. ( – ). Nastavite čas, v katerem je funkcija Ne moti vklopljena. Izberite čas za Začetek ob in Konec ob. Ko je vklopljeno, ne boste prejemali obvestil ali klicev. Onemogočena sta tudi gib za vklop osvetlitve zaslona in zvok.

Obvestila na mobilniku

Ko ne trenirate, obvestila na mobilniku nastavite na Izkl. ali Vkl.. Med vadbo ne boste prejemali obvestil.

Enote

Izberite metrične (kg, cm) ali imperialne (lb, ft) enote. Nastavite enote, ki se uporabljajo za merjenje teže, višine, razdalje in hitrosti. Temperaturo lahko merite v stopinjah Celzija ali Fahrenheita.

Jezik

Izberete lahko jezik, ki ga želite uporabljati z uro. Vaša ura podpira naslednje jezike: Bahasa Indonesia, Čeština, Dansk, Eesti, Deutsch, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Magyar, Nederlands, Norsk, Polski, Português, Русский, Slovenščina, Suomi, Svenska ali Türkçe.

Alarm neaktivnosti

Alarm neaktivnosti nastavite na Vkl. ali Izkl..

Tresenje

Tresenje za pomikanje po elementih menija nastavite na Vkl. ali Izkl..

Uro nosim na

Izberite možnost Levi roki ali Desni roki.

GPS-sateliti

Spremenite satelitski navigacijski sistem, ki ga vaša ura uporablja poleg GPS. Nastavitev najdete v svoji uri v Splošne nastavitve > GPS-sateliti.Izberete lahko GPS + GLONASS, GPS + Galileo ali GPS + QZSS.Privzeta nastavitev je GPS + GLONASS.S temi možnostmi lahko preizkusite različne satelitske navigacijske sisteme in tako preverite, ali vam prinašajo boljše rezultate na območjih, ki jih pokrivajo.

GPS + GLONASS

GLONASS je ruski globalni satelitski navigacijski sistem. Nastavljen je privzeto, saj se lahko pohvali z najboljšo vidnostjo in zanesljivostjo globalnega satelitskega sistema med vsemi tremi, pa tudi sicer priporočamo njegovo uporabo.

GPS + Galileo

Galileo je globalni navigacijski satelitski sistem, ki ga je ustvarila Evropska unija. Sistem je še vedno v razvoju in bo predvidoma pripravljen do konca leta 2020.

GPS + QZSS

QZSS  je regionalni sistem prenosa časovnih signalov s štirimi sateliti in satelitski sistem za izboljšanje delovanja sistema GPS v Aziji in Oceaniji, zlasti pa na Japonskem.

O vaši uri

Preverite ID ure in različico vdelane programske opreme, model strojne opreme, datum poteka veljavnosti A-GPS in regulatorne oznake, ki veljajo za uro Grit X. Znova zaženite uro, jo izklopite ali ponastavite vse podatke in nastavitve v njej.

Znova zaženi: če imate težave pri uporabi ure, jo lahko znova zaženete. Ob ponovnem zagonu se iz ure ne bodo izbrisale nastavitve ali vaši osebni podatki.

Izklopi: izklopite uro. Pritisnite in zadržite gumb V REDU, da jo znova vklopite.

Ponastavi vse podatke in nastavitve: ponastavite uro nazaj v tovarniške nastavitve. S tem boste v uri izbrisali vse podatke in nastavitve.