Navodila za uporabo ure Grit X: Lastnosti > Smart Coaching > 24/7 sledenje dejavnosti

Sledenje aktivnosti 24/7

Ura sledi vaši aktivnosti z vgrajenim 3D-pospeševalnikom, ki beleži gibanje zapestja. Omogoča analizo frekvence, intenzivnosti in rednosti gibov ter zagotavlja fizične podatke, ki omogočajo vpogled v vsakodnevno aktivnost in reden trening. Za največjo natančnost sledenja dejavnosti nosite uro na nedominantni roki.

Cilj aktivnosti

Ko nastavite uro, boste prejeli svoj osebni cilj dejavnosti. Cilj dejavnosti temelji na vaših osebnih podatkih in nastavitvi stopnje aktivnosti, ki jih najdete v aplikaciji Polar Flow ali v spletni storitvi Polar Flow.

Če želite spremeniti svoj cilj, odprite aplikacijo Flow, v pogledu menija pritisnite svoje ime/fotografijo profila in podrsajte navzdol, da prikažete možnost Cilj aktivnosti. Lahko pa obiščete spletno mesto flow.polar.com in se prijavite s svoj račun Polar. Nato kliknite svoje ime > Nastavitve > Cilj aktivnosti. Izberite eno od treh stopenj aktivnosti, ki najbolje opiše vaš običajen dan in aktivnost. Pod izbirnim območjem si lahko ogledate, kakšna mora biti vaša aktivnost, da dosežete svoj cilj dnevne aktivnosti na izbrani stopnji.

Čas aktivnosti, ki je potreben za doseganje cilja dnevne aktivnosti, je odvisen od izbrane ravni in intenzivnosti aktivnosti. Če želite hitreje doseči cilj, izberite intenzivnejšo aktivnost ali pa bodite z nekoliko zmernejšim tempom aktivni ves dan. Starost in spol prav tako vplivata na intenzivnost, s katero morate izvajati aktivnost, da dosežete svoj cilj aktivnosti. Mlajši kot ste, z večjo intenzivnostjo morate izvajati dejavnost.

Podatki o aktivnosti v uri

V časovnem prikazu se z gumboma NAVZGOR IN NAVZDOL pomaknite do prikaza ure Aktivnost.

Krog okoli prikaza ure in odstotek pod datumom in časom kažeta vaš napredek glede na cilj dnevne aktivnosti. Ko ste aktivni, se krog napolni s svetlo modro barvo.

Poleg tega si lahko ogledate naslednje podrobnosti o skupni dnevni aktivnosti:

  • Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti telesnega gibanja se beležijo in pretvarjajo v ocenjeno število korakov.
  • Čas aktivnosti vam pokaže skupni čas telesnega gibanja, ki je koristno za vaše telo in zdravje.
  • Kalorije, porabljene s treningom, aktivnost in BMR (osnovna hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za ohranjanje življenja).

Alarm neaktivnosti

Splošno je znano, da je telesna aktivnost ena od glavnih dejavnikov za ohranjanje zdravja. Poleg fizične aktivnosti se je pomembno izogibati tudi dolgotrajnemu sedenju. Dolgotrajno sedenje negativno vpliva na vaše zdravje, tudi če trenirate in je vaša dnevna aktivnost zadostna. Vaša ura zazna, če ste bili dalj časa neaktivni ter vam s tem pomaga prekiniti sedenje in preprečiti njegove negativne vplive na vaše zdravje.

Ko nepremično sedite 55 minut, se bo oglasil alarm neaktivnosti: na zaslonu se izpiše Čas je za gibanje, ki ga spremlja kratko tresenje. Vstanite in počnite kaj aktivnega. Pojdite na kratek sprehod, naredite raztezne vaje ali opravite kakšno drugo zmerno intenzivno aktivnost. Ko se začnete premikati ali pritisnete gumb NAZAJ, sporočilo izgine. Če v petih minutah ne pričnete z nobeno aktivnostjo, se prikaže simbol za neaktivnost, kar bo po sinhronizaciji vidno v aplikaciji Flow in spletni storitvi Flow. Aplikacija Flow in spletna storitev Flow bosta prikazali celotno zgodovino za število simbolov za neaktivnost, ki ste jih prejeli. Tako lahko spremljate svojo dnevno rutino in poskrbite za aktivnejši življenjski slog.

Podatki o aktivnosti v aplikaciji Flow in spletni storitvi Flow

Z aplikacijo Flow lahko sproti spremljate in analizirate svoje podatke o aktivnosti ter jih iz ure brezžično sinhronizirate v spletno storitev Flow. Spletna storitev Flow vam ponuja najpodrobnejši vpogled v podatke o vaši aktivnosti. S poročili o aktivnosti (v zavihku NAPREDEK) lahko spremljate dolgoročni trend svoje dnevne aktivnosti. Prikažete lahko dnevno, tedensko ali mesečno poročilo.

Več informacij o funkciji Sledenje aktivnosti 24/7 najdete v tem podrobno razdelanem priročniku.