Barometer

De barometer heeft de volgende functies: hoogte, helling oplopend, helling aflopend, stijging en daling. Hoogte wordt gemeten met een atmosferische luchtdruksensor die de gemeten luchtdruk omzet in een hoogtemeting. Stijging en daling worden in meter/feet weergegeven.

De barometrische hoogte wordt in de eerste minuten van je trainingssessie automatisch twee keer gekalibreerd via GPS. Aan het begin van een sessie vóór de kalibratie is de hoogte alleen gebaseerd op de barometrische luchtdruk die soms onnauwkeurig kan zijn, afhankelijk van de omstandigheden. De hoogtegegevens worden na de kalibratie gecorrigeerd. Onjuiste metingen aan het begin van een trainingssessie worden dus achteraf automatisch gecorrigeerd. De gecorrigeerde gegevens staan in de Flow webservice en app nadat je gegevens zijn gesynchroniseerd na je trainingssessie.

Om de meest nauwkeurige hoogtemetingen te krijgen, wordt aanbevolen om de hoogte altijd handmatig te kalibreren wanneer er een betrouwbare referentie, zoals een piek of een topografische kaart, beschikbaar is of wanneer je je op zeeniveau bevindt. Hoogte kan handmatig worden gekalibreerd vanuit de hoogtetrainingsweergave met volledig scherm. Druk op OK om de huidige hoogte in te stellen.

Modder en vuil op het apparaat kunnen onnauwkeurige hoogtemetingen veroorzaken. Houd je apparaat schoon om ervoor te zorgen dat de hoogtemeting correct werkt.