Displayweergave en menu

Displayweergaven

De displayweergave vertelt je veel meer dan alleen de tijd. Je ziet de meest actuele informatie rechtstreeks op de displayweergave. Kies welke displayweergaven op de wijzerplaat worden weergegeven in de tijdweergave. Je kunt kiezen uit Alleen tijd, Dagelijkse activiteit, Status cardiobelasting, Continue hartslagregistratie, Laatste trainingssessies, Afgelopen nacht, FitSpark trainingsbegeleiding, Weer, Weekoverzicht, Je naam, Muziekbediening, Locatie en Zonsopgang & zonsondergang.

Je kunt naar links of rechts vegen of door de displayweergaven van je horloge bladeren met de knoppen OMHOOG en OMLAAG. Druk op het display of op de knop OK om meer details weer te geven.

Alleen tijd

Tijd en datum. Je kunt de stijl en kleur van je horloge aanpassen.

Zie Instellingen wijzerplaat voor meer informatie.

 

Activiteit

De cirkel om de displayweergave en het percentage onder de datum en tijd laten je voortgang op weg naar je dagelijkse activiteitsdoel zien. De cirkel wordt gevuld met een lichtblauwe kleur wanneer je actief bent.

Verder zie je na het openen van de details de volgende informatie over de totale activiteit van je dag:

 • Tot dusver gezette stappen. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van de stappen.
 • Actieve tijd toont je de cumulatieve tijd van je lichaamsbeweging die goed is voor je gezondheid.
 • De calorieën die je hebt verbruikt tijdens training, activiteit en BMR (Basal metabolic rate (basisstofwisseling): de minimale stofwisselingsactiviteit die nodig is om in leven te blijven).

Zie 24/7 activiteitsmeting voor meer informatie.

 

Status cardiobelasting

Status cardiobelasting bekijkt het verband tussen je trainingsbelasting op korte termijn (Belasting) en op lange termijn (Tolerantie). Op basis daarvan zie je de status van je trainingsbelasting: ondertraining, behoudend, productief of overbelasting. Als herstelfeedback (Recovery Pro) is ingeschakeld en er voldoende gegevens beschikbaar zijn, zie je de dagelijkse trainingsaanbeveling in plaats van je Status cardiobelasting op het display van je horloge.

Verder zie je na het openen van de details de numerieke waarden van je Status cardiobelasting, Belasting en Tolerantie, en een beschrijving van je Status cardiobelasting.

 • De numerieke waarde voor je Status cardiobelasting is de Belasting gedeeld door de Tolerantie.
 • Belasting geeft aan hoe zwaar je jezelf de laatste tijd hebt belast tijdens je trainingen. Je ziet je gemiddelde dagelijkse cardiobelasting van de afgelopen 7 dagen.
 • Tolerantie beschrijft hoe goed je bent voorbereid op het tolereren van cardiotraining.Je ziet je gemiddelde dagelijkse cardiobelasting van de afgelopen 28 dagen.
 • Beschrijving van je Status cardiobelasting.

Zie Training Load Pro voor meer informatie.

 

Hartslag

Als je de functie Continue hartslagmeting gebruikt, meet je horloge je hartslag continue. Je hartslag wordt weergegeven in de displayweergave Hartslag.

Je kunt je hoogste en laagste gemeten hartslag van die dag en je laagste gemeten hartslag van de voorgaande nacht bekijken. Je kunt de functie Continue hartslagmeting in- en uitschakelen op je horloge via Instellingen > Algemene instellingen > Continue hartslagmeting.

Zie Continue hartslagmeting voor meer informatie.

Als je de functie Continue hartslagmeting niet gebruikt, kun je je actuele hartslag nog steeds snel bekijken zonder een trainingssessie te starten. Doe de polsband strakker, kies deze displayweergave, druk op OK en je actuele hartslag wordt binnen enkele seconden op je horloge weergegeven. Druk op TERUG om terug te keren naar de displayweergave Hartslag.

 

Laatste trainingssessies

Bekijk de verstreken tijd sinds je vorige trainingssessie en de sport van die sessie.

Daarnaast kun de details openen en de overzichten van je trainingssessies van de afgelopen 14 dagen bekijken. Blader met OMHOOG/OMLAAG naar de trainingssessie die je wilt bekijken en druk op OK om het overzicht te openen. Zie Trainingsoverzicht voor meer informatie.

 

Nightly Recharge

Na het ontwaken kun je je Nightly Recharge status bekijken. De Nightly Recharge status vertelt je hoe herstellend je nacht was. Nightly Recharge combineert automatisch gemeten informatie over de mate waarin je autonome zenuwstelsel (AZS) tot rust is gekomen in de eerste uren van je slaap (AZS-herstel) en hoe goed je hebt geslapen (slaapherstel).

De functie is standaard uitgeschakeld. Houd er rekening mee dat de batterij van je horloge sneller leeg raakt als je de functie Continue hartslagmeting ingeschakeld laat. Nightly Recharge werkt alleen als je continue hartslagmeting hebt ingeschakeld. Als je de batterij wilt sparen en toch Nightly Recharge wilt gebruiken, stel je continue hartslagmeting onder instellingen zo in dat deze functie alleen 's nachts is ingeschakeld.

Zie Nightly Recharge™ herstelmeting of Sleep Plus Stages™ slaapregistratie voor meer informatie.

 

FitSpark

Je horloge stelt de meest geschikte trainingsdoelen voor op basis van je trainingsgeschiedenis, conditie en actuele herstelstatus. Tik op OK om alle voorgestelde trainingsdoelen te bekijken. Kies een van de voorgestelde trainingsdoelen om meer informatie over dat doel te bekijken.

Zie FitSpark™ dagelijkse trainingsbegeleiding voor meer informatie.

 

Weer

Bekijk de weersvoorspelling voor vandaag per uur rechtstreeks vanaf je pols. Druk op OK om meer gedetailleerde weersinformatie te zien, zoals bijvoorbeeld windsnelheid, windrichting, vochtigheid en kans op regen, evenals een voorspelling voor morgen per 3 uur en voor overmorgen per 6 uur.

Zie Weer voor meer informatie.

 

Weekoverzicht

Bekijk een overzicht van je trainingsweek. Je totale trainingstijd voor de week en de opsplitsing in de verschillende trainingszones wordt weergegeven op het display. Druk op OK om meer details te bekijken. Je ziet de afstand, de trainingssessies, het totaal aan calorieën en de tijd die je in elke hartslagzone hebt doorgebracht. Je kunt ook het overzicht en de details van de afgelopen week bekijken, en ook sessies die je voor volgende week hebt gepland.

Scroll omlaag en druk op OK om meer informatie over een bepaalde trainingssessie te bekijken.

 

Je naam

Tijd, datum en je naam worden weergegeven.

 

Muziekbediening

Bedien de muziek en de media op je smartphone met je horloge als je niet aan het trainen bent.

Zie Muziekbediening voor meer informatie.

 

Locatie

Bekijk in één oogopslag je huidige hoogte en waar je naartoe gaat. Druk op OK om meer details te zien, zoals je hoogteprofiel van de afgelopen 6 uur, de coördinaten van je laatst bekende locatie en het kompas.

Om je huidige hoogte te kalibreren kies je Kalibreren en de kalibratiemethode: Ik voeg huidige hoogte toe, Kalibratie door smartphone of Gebruik locatie van horloge.

Kies Vernieuwen om de coördinaten van je huidige locatie te krijgen. Je huidige locatie is gebaseerd op GPS-informatie.

Druk in de kompasweergave op OK om je huidige koers te vergrendelen. De afwijking ten opzichte van je vergrendelde koers zal dan in het rood worden weergegeven.

Als je het kompas wilt kalibreren, scroll je helemaal naar beneden en kies je Kalibreren.

 

Zonsopgang & zonsondergang

Zie wanneer de zon opkomt, ondergaat en de daglengte op je huidige locatie. Druk op OK om meer details te bekijken.

 • Zon onder - donker
 • Licht - zonsopgang
 • Daglengte

De informatie over zonsopgang & zonsondergang wordt automatisch bijgewerkt via de Polar Flow app als je je horloge daarmee hebt gekoppeld. Je kunt deze informatie ook handmatig via GNSS bijwerken door Bijwerken te kiezen.

Let op: de informatie over zonsopgang & zonsondergang is alleen te vinden in de zonsopgang & zonsondergang-displayweergave.

Afhankelijk van of je de digitale of analoge displayweergave gebruikt, wordt de wijzerplaat voor zonsopgang & zonsondergang anders afgebeeld. Op de analoge wijzerplaat zie je de informatie voor zonsopgang & zonsondergang voor de volgende 12 uur en op de digitale wijzerplaat voor de volgende 24 uur.

Je kunt in Instellingen > Horloge-instellingen > Displayweergave de displayweergave wijzigen. Kies Analoog of Digitaal. Als je de displayweergave hebt gewijzigd, wordt ook de informatie voor zonsopgang & zonsondergang bijgewerkt.

Analoog (12-uursindeling)

Analoog (24-uursindeling)

 

Menu

Open het menu door op TERUG te drukken en blader erdoor met OMHOOG of OMLAAG. Bevestig keuzes met de knop OK en ga terug met de knop TERUG.

Training starten

Hier kun je je trainingssessies starten. Druk op OK om naar de pre-trainingsmodus te gaan en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.

Je kunt ook in de tijdweergave OK ingedrukt houden om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

Zie Trainingssessie starten voor meer instructies.

Serene geleide ademhalingsoefening

Kies eerst Serene en daarna Oefening starten om de ademhalingsoefening te starten.

Zie Serene™ geleide ademhalingsoefening voor meer informatie.

Strava Live -segmenten

Strava Live-segmenten

Bekijk informatie over de Strava-segmenten die zijn gesynchroniseerd met je horloge. Als je je Flow-account niet hebt gekoppeld aan een Strava-account of geen segmenten hebt gesynchroniseerd met je horloge, kun je hier ook begeleiding vinden.

Zie Strava Live-segmenten voor meer informatie.

Energie aanvullen

Energie aanvullen

Blijf energiek tijdens je hele trainingssessie met de FuelWise™ energie-assistent. FuelWise™ kan je drie reminders sturen om je eraan te herinneren om bij te tanken en je te helpen tijdens je lange sessies het optimale energieniveau te behouden. Dit zijn de Slimme koolhydraten-reminder, Handmatige koolhydraten reminder en de Drink reminder.

Zie Fuelwise voor meer informatie.

Timers

In Timers vind je de stopwatch en een afteltimer.

Stopwatch

Druk op OK om de stopwatch te starten. Druk op OK om een ronde toe te voegen. Druk op TERUG om de stopwatch te pauzeren.

Afteltimer

Je kunt de afteltimer instellen om van een vooraf ingestelde tijd terug te tellen. Kies Timer instellen, stel de afteltijd in en druk op OK om te bevestigen. Als je dit hebt gedaan, kies je Start en druk je op OK om de afteltimer te starten.

De afteltimer wordt toegevoegd aan de basisdisplayweergave met tijd en datum.

Het horloge vibreert om aan te geven dat het einde van het aftellen is bereikt. Druk op OK om de timer opnieuw te starten, of druk op TERUG om te annuleren en terug te keren naar de tijdweergave.

Je kunt de intervaltimer en afteltimer tijdens de training gebruiken. Voeg de timerweergaven toe aan de trainingsweergaven in de instellingen van het sportprofiel in Flow en synchroniseer de instellingen met je horloge. Zie Tijdens training voor meer informatie over het gebruik van timers tijdens de training.

Displayweergaven op wijzerplaat

Kies welke displayweergaven op de wijzerplaat worden weergegeven in de tijdweergave. Je kunt kiezen uit Alleen tijd, Dagelijkse activiteit, Status cardiobelasting, Continue hartslagregistratie, Laatste trainingssessies, Afgelopen nacht, FitSpark trainingsbegeleiding, Weer, Weekoverzicht, Je naam, Muziekbediening, Locatie en Zonsopgang & zonsondergang.

Kies minimaal één weergave.

Tests

In Tests vind je Orthostatische Test, Hersteltest benen, Fietstest, Hardlooptest en Fitness Test

Orthostatische test

Je kunt de Orthostatische test starten (je hebt H10 hartslagsensor nodig), je laatste resultaten vergelijken met je gemiddelde en de testperiode opnieuw instellen.

Zie Orthostatische test voor uitgebreide instructies.

Hersteltest benen

Met de Hersteltest benen weet je in een paar minuten en zonder specialistische apparatuur of je benen klaar zijn voor een training met hoge intensiteit - het enige wat je nodig hebt is je horloge.

Zie Hersteltest benen voor meer informatie.

Fietstest

Met de Prestatietest fietsen kun je je vermogenszones personaliseren en je persoonlijke FTP (functional threshold power) bepalen. Hiervoor heb je een vermogenssensor voor fietsen nodig.

Zie Prestatietest fietsen voor meer informatie.

Hardlooptest

Met de Prestatietest hardlopen kun je je vooruitgang bijhouden en je hartslag-, snelheids- en vermogenszones personaliseren.

Zie Prestatietest hardlopen voor meer informatie.

Fitness Test

Meet je conditieniveau aan de hand van je polshartslag terwijl je ligt en je ontspant.

Zie Fitness Test met hartslagmeting aan de pols voor meer informatie.

Instellingen

Instellingen

Je kunt de volgende instellingen bewerken op je horloge:

 • Algemene instellingen

 • Instellingen wijzerplaat

 • Weergaven kiezen

 • Tijd & datum

 • Fysieke instellingen

Naast de instellingen op je horloge kun je sportprofielen bewerken in de Polar Flow webservice en app. Voorzie je horloge van je favoriete sporten en de informatie die je wilt registreren tijdens je trainingssessies. Zie Sportprofielen in Flow voor meer informatie.