Óralapok és menü

Óralapok

Az óralapok sokkal többet árulnak el neked, mint a pontos időt. Közvetlenül az óralapon láthatod a legfrissebb és legfontosabb információkat. Kiválaszthatod, hogy mely óralapok jelenjenek meg a kijelzőn idő nézetben. A következők közül választhatsz: Csak idő, Napi aktivitás, Kardióterhelési állapot, Folyamatos pulzusmérés, Legutóbbi edzésszakaszok, Múlt éjszakai alvás, FitSpark edzési útmutató, Időjárás, Heti összefoglaló, Neved, Zenevezérlő, Hely és Napkelte és napnyugta.

Pöccinthetsz jobbra vagy balra, vagy görgetheted az óralapokat a FEL és a LE gombokkal, és további részleteket jeleníthetsz meg a kijelző megnyomásával vagy az OK gombbal.

Csak idő

Idő és dátum. Testreszabhatod az óra stílusát és színét.

További részletekért lásd: Óralap beállításai.

 

Aktivitás

Az óralap körül látható kör és az idő és dátum alatt megjelenő százalék mutatja a haladást a napi aktivitási cél felé. A kör aktivitás során világos kék színre vált.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted a napi összesített aktivitás következő adatait:

 • Az eddig megtett lépések száma. Az óra rögzíti a testmozgás mennyiségét és típusát, és átváltja egy becsült lépésszámra.
 • Az Aktívan töltött idő mutatja meg testmozgásod összesített idejét, ami jótékony hatást gyakorolt egészségedre.
 • Az edzés során elégetett kalóriák, az aktivitást és a BMR (alapanyagcsere-érték: az életfunkciók fenntartásához szükséges minimális anyagcsere-aktivitás).

További információkért lásd: Folyamatos aktivitáskövetés.

 

Kardióterhelési állapot

A Kardióterhelési állapot a rövid távú edzési terhelés (Megterhelés) és a hosszú távú edzési terhelés (Tolerancia) közötti kapcsolatot vizsgálja, és ezek alapján megállapítja, hogy jelenleg aluledzett vagy, szinten tartod az erőnléted, eredményesen edzel, vagy túlterheled magad. Ha a regenerálódáskövetés (Recovery Pro) be van állítva és elég adat áll rendelkezésre, akkor a napi javasolt edzési tervet fogod látni az órán a kardioterhelési állapot helyett.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted a napi összesített aktivitás következő adatait: Kardióterhelési állapot, Megterhelés és Tolerancia, valamint a Kardióterhelési állapot szöveges leírása.

 • A Kardióterhelési állapot számszerűsített értéke a Megterhelés osztva a Tolerancia értékével.
 • A Megterhelés értéke azt mutatja, mennyire terhelte meg a tested az edzés az utóbbi időben. Ez az érték az elmúlt 7 nap átlagos napi kardióterhelését mutatja.
 • A Tolerancia azt jelzi, mennyire állsz készen a kardióedzésre.Az elmúlt 28 nap átlagos napi kardióterhelését mutatja.
 • A kardióterhelési állapot szöveges leírása.

További információért lásd: Training Load Pro.

 

Pulzus

A Folyamatos pulzusmérés funkció használatakor az óra folyamatosan méri a pulzust és megjeleníti azt az óra Pulzus óralapján.

Megtekintheted a legnagyobb és legkisebb pulzust, a napi leolvasásokat és azt, hogy mekkora volt a legalacsonyabb pulzusod az előző éjjel. A folyamatos pulzusmérés funkciót az óra Beállítások > Általános beállítások > Folyamatos pulzusmérés menüpontjában lehet be- vagy kikapcsolni.

További információkért lásd: Folyamatos pulzusmérés funkció.

Ha nem használod a Folyamatos pulzusmérés funkciót, akkor a pulzus edzésszakasz indítása nélkül is folyamatosan ellenőrizhető. Egyszerűen csak húzd meg a csuklópántodat, válaszd ki ezt az óralapot, nyomd meg az OK gombot, és az óra egy szempillantás alatt megjeleníti az aktuális pulzusodat. A VISSZA gomb megnyomásával visszatérhetsz az óra Pulzus óralapjára.

 

Legutóbbi edzésszakaszok

Tekintsd meg a legutóbbi edzésszakasz óta eltelt időt, valamint az edzésszakasz során végzett sportokat.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted az elmúlt 14 nap edzésszakaszainak összegzését. Az összegzés megnyitásához a FEL/LE gombok segítségével keresd meg a megtekinteni kívánt edzésszakaszt, majd nyomd meg az OK gombot. További információért lásd: Edzés összegzése.

 

Nightly Recharge

Amikor felébredsz, megtekintheted a Nightly Recharge státuszodat. A Nightly Recharge státusz azt mutatja, hogy mennyire volt pihentető az előző éjjeli alvás. A Nightly Recharge az arra vonatkozó információkat kombinálja, hogy mennyire nyugodott le a vegetatív idegrendszered (ANS) az alvás korai szakaszában (ANS-állapot), valamint hogy mennyire aludtál jól (kipihentségi állapot).

A funkció alapértelmezésben ki van kapcsolva. Ha bekapcsolva hagyod a Folyamatos pulzusmérés funkciót, akkor az akkumulátor gyorsabban lemerül. A Nightly Recharge használatához engedélyezni kell a folyamatos pulzusmérés funkciót. Ha takarékoskodni akarsz az akkumulátorral, de használni akarod a Nightly Recharge funkciót, az óra beállításaiban állíthatod be, hogy a folyamatos pulzusmérés csak éjszaka legyen bekapcsolva.

További információkért lásd: Nightly Recharge™ regenerálódásmérés vagy Sleep Plus Stages™ alváskövetés.

 

FitSpark

Az óra az edzési előzmények, az edzettségi szint és az aktuális regenerálódási állapot alapján javaslatot tesz a megfelelő edzési célkitűzésekre vonatkozóan. Koppints az OK gombra az összes javasolt edzési célkitűzés megtekintéséhez. Az egyik javasolt edzési célkitűzés kiválasztásával megtekintheted az adott edzési célkitűzésre vonatkozó részletes adatokat.

További információkért lásd: FitSpark napi edzési útmutató.

 

Időjárás

Tekintsd meg a napi óránkénti időjárás-előrejelzést közvetlenül a csuklódról. Nyomd meg az OK gombot a részletesebb időjárási adatok megtekintéséhez, beleértve például a szélsebességet, a szélirányt, a páratartalmat és az eső valószínűségét, valamint a holnapi 3 óránkénti és a holnaputáni 6 óránkénti előrejelzését.

További információkért lásd: Időjárás

 

Heti összefoglaló

Megnézheted az edzési heted áttekintését. A teljes heti edzésidőd különböző edzési zónákra leosztva jelenik meg a kijelzőn. A további részletek megnyitásához nyomd meg az OK gombot. Az egyes pulzuszónákban töltött táv, edzésszakaszok, teljes kalóriaégetés és idő lesz látható. Továbbá az előző heti összefoglalót és részleteket, valamint a következő hétre tervezett edzésszakaszokat is megtekintheted.

Az egyes edzésszakaszok további részleteinek megtekintéséhez görgess lefelé és nyomd meg az OK gombot.

 

Saját név

Az idő, a dátum és a saját neved jelenik meg.

 

Zenevezérlő

Vezéreld a zene- és a médialejátszót a telefonodon az órádról, amikor nem edzel.

További információkért lásd: Zenevezérlő

 

Hely

Egy pillanat alatt megtekintheted aktuális magasságodat és irányodat. Nyomd meg az OK gombot a további részletek megtekintéséhez, beleértve az elmúlt 6 óra tengerszint feletti magassági profilját, az utolsó ismert tartózkodási helyed koordinátáit és az iránytűt.

Az aktuális tengerszint feletti magasság kalibrálásához válaszd a Kalibrálás elemet és a kalibrálási módszert: Megadom jelenlegi magasságom, Kalibráljon a telefonom vagy az Óra helyének használata.

Válaszd a Frissítés lehetőséget az aktuális tartózkodási hely koordinátáinak lekéréséhez. Aktuális tartózkodási helyed a GPS adatokon alapul.

Az iránytű nézetben nyomd meg az OK gombot az aktuális irány zárolásához. A kijelző ezután a zárolt iránytól való eltérést pirossal fogja megjeleníteni.

Az iránytű kalibrálásához görgess teljesen lefelé, és válaszd a Kalibrálás lehetőséget.

 

Napkelte és napnyugta

Ellenőrizd, hogy mikor kel fel és mikor nyugszik le a nap, és milyen hosszú a nap aktuális tartózkodási helyeden. A további részletek megtekintéséhez nyomd meg az OK gombot.

 • Napnyugta – alkonyat
 • Pirkadat – napkelte
 • Nap hossza

A napfelkelte és a naplemente adatait a Polar Flow alkalmazás automatikusan frissíti, ha párosítottad vele az órádat. Ezt manuálisan is frissítheted a GNSS segítségével, a Frissítés kiválasztásával.

Vedd figyelembe, hogy a napkelte és napnyugta adatok csak a napkelte és napnyugta óralapon érhetők el.

A napkelte és napnyugta óralapnézet megjelenítése eltérő, attól függően, hogy digitális vagy analóg óralapot használsz. Az analóg óralap a napkelte és napnyugta adatait a következő 12 órára, a digitális óralap pedig a következő 24 órára jeleníti meg.

Az óralapot a Beállítások > Órabeállítások > Óralap menüben módosíthatod. Az Analóg vagy a Digitális lehetőségek közül választhatsz. Az óralap módosítását követően a napkelte és napnyugta óralap frissül.

Analóg (12 órás nézet)

Digitális (24 órás nézet)

Menü

Lépj be a menübe a VISSZA gomb megnyomásával, és böngéssz a FEL vagy a LE gombbal. Erősítsd meg a kiválasztást az OK gombbal, majd lépj vissza a VISSZA gombbal.

Edzés indítása

Innen indíthatod el az edzésszakaszt. Az OK gomb lenyomásával lépj be az edzés-előkészítés üzemmódba és keresd meg a használni kívánt sportprofilt.

Az edzés-előkészítés módba úgy is be tudsz lépni, ha idő nézetben lenyomva tartod az OK gombot.

További utasításokért lásd: Edzésszakasz indítása.

Serene irányított légzőgyakorlat

A légzőgyakorlat megkezdéséhez először válaszd ki a Serene, majd a Gyakorlat indítása lehetőséget.

További információért lásd: Serene™ irányított légzőgyakorlat.

Strava Live szegmensek

Strava Live szegmensek

Tekintsd meg az információt az órára szinkronizált Strava szegmensekről. Ha nem csatlakoztál a Flow- vagy a Strava-fiókodhoz, vagy nem szinkronizáltál még szegmenseket az órádra, itt találod az útmutatást.

További információkért lásd: Strava Live szegmensek.

Energiaellátás

Energiaellátás

Maradj végig energikus az egész edzésszakaszod során a FuelWise™ energiaellátási asszisztenssel! A FuelWise™ három emlékeztetővel emlékeztet arra, hogy pótold az energiát és tartsd fenn a megfelelő energiaszintet a hosszú edzésszakaszok során. Ezek a következők: Okos szénhidrát-emlékeztető, Kézi szénhidrát-emlékeztető és Ivási emlékeztető.

További információkért lásd: FuelWise

Időzítők

Az Időzítők menüben találod a stopperórát és a visszaszámlálót.

Stopperóra

A stopperóra elindításához nyomd meg az OK gombot. Kör hozzáadásához nyomd meg az OK gombot. A stopperóra megállításához nyomd meg az VISSZA gombot.

Visszaszámláló

Beállíthatod a visszaszámlálót egy megadott időtől való visszaszámláláshoz. Válaszd az Időzítő beállítása menüpontot, add meg a kívánt időtartamot és nyomd meg az OK gombot az elfogadáshoz. Ha kész, válaszd a Kezdés lehetőséget és nyomd meg az OK gombot a visszaszámláló elindításához.

A visszaszámláló hozzáadódik az alapvető órakijelzőhöz az idő és dátum mellett.

A visszaszámlálás végén az óra rezgéssel jelez. Nyomd meg az OK gombot az időzítő újraindításához, vagy a VISSZA gombot az idő nézetre való visszatéréshez.

Edzés közben használhatod az intervallumidőzítőt és a visszaszámlálót. Add hozzá az időzítő nézetet az edzési nézethez a Polar Flow sportprofilok beállításaiban, és szinkronizáld a beállításokat az óráddal. Az időzítők edzés közbeni használatával kapcsolatos további információkért lásd azEdzés közben szakaszt

Óralap nézetek

Kiválaszthatod, hogy mely óralapok jelenjenek meg a kijelzőn idő nézetben. A következők közül választhatsz: Csak idő, Napi aktivitás, Kardióterhelési állapot, Folyamatos pulzusmérés, Legutóbbi edzésszakaszok, Múlt éjszakai alvás, FitSpark edzési útmutató, Időjárás, Heti összefoglaló, Neved, Zenevezérlő, Hely és Napkelte és napnyugta.

Legalább egy nézetet kell választanod.

Tesztek

A Tesztek között ortosztatikus teszt, lábregenerálódási teszt, kerékpározási teszt, futási teszt és fitnesz teszt található

Ortosztatikus teszt

Elindíthatod az ortosztatikus tesztet (ehhez H10 pulzusérzékelőre van szükség), megtekintheted a legutóbbi eredményeidet az átlagodhoz képest, és visszaállíthatod a tesztidőszakot.

Részletes útmutatásért lásd: Ortosztatikus teszt.

Lábregenerálódási teszt

A lábregenerálódási teszt néhány perc alatt megmutatja, hogy a lábad készen áll-e a nagy intenzitású edzésre – mindezt speciális berendezések nélkül, mindössze az órád segítségével.

További információkért lásd: Lábregenerálódási teszt.

Kerékpározási teszt

A kerékpározási teljesítményteszt segítségével személyre szabhatod a teljesítményzónáidat, és megmondja a funkcionális teljesítményküszöbödet. Kerékpáros teljesítményérzékelő szükséges.

További információkért lásd: Kerékpározási teljesítményteszt.

Futási teszt

A futási teljesítményteszt segítségével nyomon követheted a fejlődésedet, személyre szabhatod a pulzusodat, a sebességedet és a teljesítményzónáidat.

További információkért lásd: Futási teljesítményteszt.

Fitnesz teszt

Mérd meg könnyedén edzettségi szintedet a csuklón mért pulzus funkcióval, miközben nyugodtan fekszel és pihensz.

További információért lásd: Csuklón mért pulzussal végzett Fitnesz teszt.

Beállítások

Beállítások

Az óra következő beállításait lehet módosítani:

 • Általános beállítások

 • Óralap beállításai

 • Nézetek kiválasztása

 • Idő és dátum

 • Fizikai beállítások

Az órán elérhető beállításokon kívül, szerkesztheted a Sportprofilokat, valamint a Polar Flow webszolgáltatás és alkalmazás beálltásait. Szabd személyre az órát, add meg kedvenc sportjaidat és az információkat, amelyeket figyelemmel akarsz kísérni az edzésszakaszok során. További információért lásd: Sportprofilok a Flow-ban.