Ön itt van: Első lépések > Sporra-kijelzők és menü

Óralapok és menü

Óralapok

Az óralapok sokkal többet árulnak el neked, mint a pontos időt. Közvetlenül az óralapon láthatod a legfrissebb és legfontosabb információkat. Kiválaszthatod, hogy mely óralapok jelenjenek meg a kijelzőn idő nézetben. A következők közül választhatsz: Csak idő, Napi aktivitás, Kardióterhelési állapot, Folyamatos pulzusmérés, Legutóbbi edzésszakaszok, Múlt éjszakai alvás, FitSpark edzési útmutató, Időjárás, Heti összefoglaló, Neved, Zenevezérlő, Hely és Napkelte és napnyugta.

Pöccints jobbra vagy balra, vagy görgesd az óralapokat a FEL és a LE gombokkal és jeleníts meg további részleteket a kijelző megnyomásával vagy az OK gombbal.

Time only (Csak idő)

Idő és dátum. Testreszabhatod az óra stílusát és színét.

További részletekért lásd: Óra beállítások.

 

Aktivitás

Az óra kijelzője, valamint az idő és dátum alatt lévő százalék körül megjelenő kör mutatja a haladást a napi aktivitási cél felé. A kör aktivitás során világos kék színre vált.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted a napi összesített aktivitás következő adatait:

  • Az eddig megtett lépések száma. A testmozgás mennyiségét és típusát rögzíti az óra, és átváltja egy becsült lépésszámra.
  • Az Active time (Aktívan töltött idő) mutatja meg testmozgásod összesített idejét, ami jótékony hatást gyakorolt egészségedre.
  • Az edzés során elégetett kalóriák, az aktivitást és a BMR (alapanyagcsere-érték: az életfunkciók fenntartásához szükséges minimális anyagcsere-aktivitás).

További információkért lásd az 24/7 Activity Tracking (Aktivitáskövetés) részt.

 

Cardio Load Status (Kardióterhelési állapot)

A Cardio Load Status (Kardióterhelési állapot) a rövid távú edzési terhelés (Strain/Megterhelés) és a hosszú távú edzési terhelés (Tolerance/Tolerancia) közötti kapcsolatot vizsgálja, és ezek alapján megállapítja, hogy jelenleg aluledzett vagy, szinten tartod az erőnléted, eredményesen edzel, vagy túlterheled magad. Ha a regenerálódáskövetés (Recovery Pro) be van állítva és elég adat áll rendelkezésre, akkor a napi javasolt edzési tervet fogod látni az órán a kardioterhelési állapot helyett.

Ezenkívül a részletek megnyitása után a napi összesített aktivitás következő adatai tekinthetők meg: Cardio Load Status (Kardióterhelési állapot), a Strain (Megterhelés) és a Tolerancia (Tolerancia), valamint a Cardio Load Status (Kardióterhelési állapot) szöveges leírása.

  • A Kardióterhelési állapot számszerűsített értéke a Megterhelés osztva a Tolerancia értékével.
  • A Megterhelés értéke azt mutatja, mennyire terhelte meg a tested az edzés az utóbbi időben. Ez az érték az elmúlt 7 nap átlagos napi kardioterhelését mutatja.
  • A Tolerancia azt jelzi, mennyire állsz készen a kardioedzésre.Az elmúlt 28 nap átlagos napi kardióterhelését mutatja.
  • A kardioterhelési állapot szöveges leírása.

További információért lásd: Training Load Pro.

 

Heart rate (Pulzus)

A Folyamatos pulzusmérés funkció használatakor az óra folyamatosan méri a pulzust és megjeleníti azt az óra Pulzus kijelzőjén.

Megtekintheti a legnagyobb és legkisebb pulzust, a napi leolvasásokat és azt, hogy mekkora volt a legalacsonyabb pulzusa az előző éjjel. Az óra Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés) funkciója be- és kikapcsolható a Settings > General settings > Continuous HR tracking (Beállítások > Általános beállítások > Folyamatos pulzusmérés) menüpontban.

További információért lásd a Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés) funkciót.

Ha nem használja a Folyamatos pulzusmérés funkciót, akkor a pulzus edzésszakasz indítása nélkül is folyamatosan ellenőrizhető. Csak húzza meg a csuklópántot, válassza ki ezt a kijelzőt, nyomja meg az OK gombot, az óra pedig egy pillanat alatt megjeleníti a jelenlegi pulzust. A VISSZA gomb megnyomásával visszatérhet az óra Pulzus kijelzőjére.

 

Latest training sessions (Legutóbbi tréningszakaszok)

Tekintsd meg a legutóbbi edzésszakasz óta eltelt időt, valamint az edzésszakasz során végzett sportokat.

Ezenkívül a részletek megnyitása után megtekintheted az elmúlt 14 nap edzésszakaszainak összegzését. Az összegzés megtekintéséhez a FEL/LE gombok segítségével keresd meg a megtekinteni kívánt edzésszakaszt, majd nyomd meg az OK gombot. További információért lásd: Edzési összegzése.

 

Nightly Recharge

Amikor felébredsz, megtekintheted a Nightly Recharge állapotot. A Nightly Recharge státusz azt mutatja, hogy mennyire volt pihentető az előző éjjeli alvás. A Nightly Recharge az arra vonatkozó információkat kombinálja, hogy mennyire nyugodott le a vegetatív idegrendszered (ANS) az alvás korai szakaszában (ANS charge (ANS-állapot)), valamint hogy mennyire aludtál jól (sleep charge (kialudottsági állapot))

A funkció alapállapotban ki van kapcsolva. Ha bekapcsolva hagyja a Continuous Heart Rate (Folyamatos pulzusmérés) funkciót, akkor az akkumulátor gyorsabban lemerül. Ahhoz, hogy a Nightly Recharge működjön, engedélyezni kell a folyamatos pulzusmérés funkciót. Ha takarékoskodni akarsz az akkumulátorral, de használni akarod a Nightly Recharge funkciót, az óra beállításaiban állíthatod be, hogy a folyamatos pulzusmérés csak éjszaka legyen bekapcsolva.

További információkért lásd: Nightly Recharge™ regenerálódásmérés vagy Sleep Plus Stages™ alváskövetés.

 

FitSpark

Az óra az edzési előzmények, az erőnléti szint és az aktuális regenerálódási állapot alapján javaslatot tesz a megfelelő edzési célkitűzésekre vonatkozóan. Koppints az OK gombra az összes javasolt edzési célkitűzés. Az egyik javasolt edzési célkitűzés kiválasztásával megtekintheted az adott edzési célkitűzésre vonatkozó részletes adatokat.

További információkért lásd: FitSpark napi edzési útmutató.

 

Weather (Időjárás)

Tekintsd meg a napi óránkénti időjárás-előrejelzést közvetlenül a csuklódról. Nyomd meg az OK gombot a sokkal részletesebb időjárási adatokért, beleértve például a szélsebességet, a szélirányt, a páratartalmat és az eső valószínűségét, valamint a holnapi 3 órás és a holnaputáni 6 órás előrejelzését.

További információkért lásd: Időjárás

 

Weekly summary (Heti összefoglaló)

Megnézheted az edzési heted áttekintését. A teljes heti edzésidőd különböző edzési zónákra leosztva jelenik meg a kijelzőn. A további részletek megnyitásához nyomd meg az OK gombot. Az egyes pulzuszónákban töltött táv, edzésszakaszok, teljes kalóriaégetés és idő lesz látható. Továbbá az előző heti összefoglalót és részleteket, valamint a következő hétre tervezett edzésszakaszokat is megtekintheted.

Az egyes edzésszakaszok további részleteinek megtekintéséhez görgess lefelé és nyomd meg az OK gombot.

 

Your name (Saját név)

Az idő, a dátum és a saját neved jelenik meg.

 

Zenevezérlő

Vezéreld a zene- és a médialejátszót a telefonodon az órádról, amikor nem edzel.

További információkért lásd: Zenevezérlő

 

Hely

Egy pillanat alatt megtekintheted aktuális magasságodat és irányodat. Nyomd meg az OK gombot a további részletek megtekintéséhez, beleértve az elmúlt 6 óra tengerszint feletti magassági profilját, az utolsó ismert tartózkodási helyed koordinátáit és az iránytűt.

Az aktuális tengerszint feletti magasság kalibrálásához válaszd a Kalibrálás elemet és a kalibrálási módszert: Megadom jelenlegi magasságom, Let my phone calibrate vagy az Óra helyét használom.

Válaszd a Frissítés lehetőséget az aktuális tartózkodási hely koordinátáinak lekéréséhez. Jelenlegi tartózkodási helyed a GPS adatokon alapul.

Az iránytű nézetben nyomd meg az OK gombot az aktuális irány zárolásához. A kijelző ezután a zárolt iránytól való eltérést pirossal fogja megjeleníteni.

Az iránytű kalibrálásához görgess teljesen lefelé, és válaszd a Kalibrálás lehetőséget.

 

Napkelte és napnyugta

Ellenőrizd, hogy mikor kel fel és mikor nyugszik le a nap, és mi a nap hossza aktuális tartózkodási helyeden. A további részletek megtekintéséhez nyomd meg az OK gombot.

  • Napnyugta – alkonyat
  • Pirkadat – napkelte
  • Nap hossza

A napfelkelte és a naplemente adatait a Polar Flow alkalmazás automatikusan frissíti, ha párosítottad vele az órádat. Ezt manuálisan is frissítheted a GNSS segítségével, a Frissítés kiválasztásával.

Vedd figyelembe, hogy a napkelte és napnyugta adatok csak a napkelte és napnyugta óralapon érhetők el.

Menü

Lépj be a menübe a VISSZA gomb megnyomásával, és böngéssz a FEL vagy a LE gombbal. Erősítsd meg a kiválasztást az OK gombbal, majd lépj vissza a VISSZA gombbal.

Start training (Edzés indítása)

Innen indíthatod el az edzésszakaszt. Az OK gomb lenyomásával lépj be az edzés-előkészítés üzemmódba és keresd meg a használni kívánt sportprofilt.

Az edzés-előkészítés módba úgy is be tudsz lépni, ha idő nézetben lenyomva tartod az OK gombot.

További utasításokért lásd: Edzésszakasz indítása.

Serene guided breathing exercise (Serene irányított légzőgyakorlat)

A légzőgyakorlat megkezdéséhez először válaszd ki a Serene, majd a Start exercise (Gyakorlat indítása) lehetőséget.

További információért lásd: Serene™ irányított légzőgyakorlat.

Strava Live szegmensek

Strava Live szegmensek

Információ megtekintése az órára szinkronizált Strava szegmensekről. Ha nem csatlakoztál a Flow- vagy a Strava-fiókodhoz, vagy nem szinkronizáltál még szegmenseket az órádra, itt találod az útmutatást.

További információkért lásd: Strava Live szegmensek.

Energiaellátás

Energiaellátás

Maradj végig energikus az egész edzésszakaszod során a FuelWise™ energiaellátási asszisztenssel! A FuelWise™ három emlékeztetővel emlékeztet arra, hogy pótold az energiát és tartsd fenn a megfelelő energiaszintet a hosszú edzésszakaszok során. Ezek az Okos szénhidrátfogyasztási emlékeztető, a Manuális szénhidrátfogyasztási emlékeztető és a Folyadékfogyasztási emlékeztető.

További információkért lásd: FuelWise

Timers (Időzítők)

A Timers (Időzítők) pontban stopperóra és visszaszámláló található.

Stopperóra

A stopperóra elindításához nyomd meg az OK gombot. Kör hozzáadásához nyomd meg az OK gombot. A stopperóra megállításához nyomd meg az VISSZA gombot.

Visszaszámláló

Beállíthatod a visszaszámlálót egy megadott időtől való visszaszámláláshoz. Válaszd a Set timer (Időzítő beállítása) menüpontot, add meg a kívánt időtartamot és nyomd meg az OK gombot az elfogadáshoz. Ha kész, válaszd a Start lehetőséget és nyomd meg az OK gombot a visszaszámláló elindításához.

A visszaszámláló hozzáadódik az alapvető órakijelzőhöz az idő és dátum mellett.

A visszaszámlálás végén az óra rezgéssel jelez. Nyomd meg az OK gombot az időzítő újraindításához, vagy a VISSZA gombot az idő nézetre való visszatéréshez.

Edzés közben használhatod az intervallumidőzítőt és a visszaszámlálót. Add hozzá az időzítő nézetet az edzési nézethez a sportprofilok beállításaiban a Flow-ban, és szinkronizáld a beállításokat az óráddal. Az időzítők használatával kapcsolatos további információkért lásd az Edzés közben lehetőséget.

Óralap nézetek

Kiválaszthatod, hogy mely óralapok jelenjenek meg a kijelzőn idő nézetben. A következők közül választhatsz: Csak idő, Napi aktivitás, Kardióterhelési állapot, Folyamatos pulzusmérés, Legutóbbi edzésszakaszok, Múlt éjszakai alvás, FitSpark edzési útmutató, Időjárás, Heti összefoglaló, Neved, Zenevezérlő, Hely és Napkelte és napnyugta.

Legalább egy nézetet kell választanod.

Tests (Tesztek)

A Tests (Tesztek) pontban ortosztatikus teszt, lábregenerálódási teszt, kerékpározási teszt, futási teszt és fitnesz teszt található

Ortosztatikus teszt

Elindíthatod az ortosztatikus tesztet (ehhez H10 pulzusérzékelőre van szükség), megtekintheted a legutóbbi eredményeidet az átlagodhoz képest, és visszaállíthatod a tesztidőszakot.

Részletes útmutatásért lásd: Ortosztatikus teszt.

Lábregenerálódási teszt

A lábregenerálódási teszt néhány perc alatt megmutatja, hogy a lábad készen áll-e a nagy intenzitású edzésre – mindezt speciális berendezések nélkül, mindössze az órád segítségével.

További információkért lásd: Lábregenerálódási teszt.

Kerékpározási teszt

A kerékpározási teljesítményteszt segítségével személyre szabhatod a teljesítményzónáidat, és megmondja a funkcionális teljesítményküszöbödet. Kerékpáros teljesítményérzékelő szükséges.

További információkért lásd: Kerékpározási teljesítményteszt.

Futási teszt

A futási teljesítményteszt segítségével nyomon követheted a fejlődésedet, személyre szabhatod a pulzusodat, a sebességedet és a teljesítményzónáidat.

További információkért lásd: Futási teljesítményteszt.

Fitnesz teszt

Mérd meg könnyedén edzettségi szintedet a csuklóval való pulzusméréssel, miközben nyugodtan fekszel és pihensz.

További információért lásd: Fitness test (Fitnesz teszt) csuklóról való pulzusméréssel.

Settings (Beállítások)

Settings (Beállítások)

Az óra következő beállításait lehet módosítani:

Az órán elérhető beállításokon kívül, szerkesztheted a Sportprofilokat, valamint a Polar Flow webszolgáltatás és alkalmazás beálltásait. Szabd személyre az órát, add meg kedvenc sportjaidat és az információkat, amelyeket figyelemmel akarsz kísérni az edzésszakaszok során. További információért lásd: Sportprofilok a Flow-ban.