Edzésszakasz indítása

 1. Vedd fel az órát és szorítsd meg a csuklópántot.
 2. Az edzés-előkészítés módba történő belépéshez nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot az idő nézetben, vagy nyomd meg a VISSZA gombot a belépéshez a fő menübe, és válaszd az Edzés indítása lehetőséget

  Az edzés-előkészítés módból a gyorsmenüt az ikonra való koppintással vagy a VILÁGÍTÁS gombbal érheted el. A gyorsmenüben megjelenő opciók függenek a kiválasztott sporttól és attól is, hogy használod-e a GPS-t.

  Például kiválaszthatsz egy elvégezni kívánt kedvenc edzési célkitűzést vagy útvonalat, és időzítőket adhatsz hozzá az edzési nézetekhez. Az energiatakarékossági beállítások innen is elvégezhetők. További információkért lásd: Gyorsmenü.

  A kiválasztást követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba.

 3. Válaszd ki a kívánt sportot.
 4. Maradj az edzés-előkészítés módban, amíg az óra megtalálja a pulzusodat és a GPS-műholdjelet (ha ez használható a kiválasztott sport esetén), hogy az edzésadatok pontosak legyenek. A GPS-műholdjelek vételéhez menj ki a szabadba, magas épületektől és fáktól távol. Tartsd az órát mozdulatlanul a kijelzővel felfelé, és a GPS-jel keresése közben ne érj hozzá az órához.

  Ha opcionális Bluetooth-érzékelőt párosítottál az órával, akkor az óra az érzékelőjelet is automatikusan elkezdi keresni.

  ~ 38 óra Becsült edzési idő az aktuális beállításokkal. Az energiatakarékossági beállításokkal meghosszabbítható a becsült edzési idő.

  A GPS-ikon körüli kör narancssárgára vált, amikor a GPS-vételhez szükséges műholdak minimális mennyisége (4) elérhetővé válik. Megkezdheted az edzésszakaszt, a nagyobb pontosság érdekében azonban várj, amíg a kör zöldre vált.

  A GPS-ikon körüli kör zöldre vált, amikor a megfelelő pontossághoz elegendő műhold válik elérhetővé. Az óra hanggal és rezgéssel figyelmeztet.

  Amikor megjelennek a pulzusadatok, az óra sikeresen észlelte a pulzust.

  Ha az órával párosított Polar pulzusérzékelőt használsz, az óra automatikusan a csatlakoztatott jeladóval méri a pulzust az edzésszakaszok során. A pulzus szimbólum körüli kék kör azt jelzi, hogy az óra a csatlakoztatott érzékelőt használja a pulzusméréshez.

 5. Miután az óra megtalálta az összes jelet, az edzés rögzítésének megkezdéséhez nyomd meg az OK gombot.

Az óra edzés közben történő használatáról további információ az Edzés közben című fejezetben található.

Tervezett edzésszakasz indítása

A Polar Flow alkalmazásban vagy a Polar Flow webszolgáltatásban összeállíthatod edzéstervedet, és létrehozhatsz részletes edzési célkitűzéseket, majd szinkronizálhatod őket az óráddal.

Az adott napra tervezett edzésszakasz elindításához:

 1. Az edzés-előkészítés módba való belépéshez nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot az idő nézetben.
 2. Az óra ekkor felkér az adott napra ütemezett edzési célkitűzés megkezdésére.

 3. A részletek megjelenítéséhez nyomd meg az OK gombot.
 4. Nyomd meg a OK gombot a edzés-előkészítés módba való visszatéréshez, és válaszd ki a használni kívánt sportprofilt.
 5. Ha az óra minden jelet megtalált, nyomd meg az OK gombot. A kijelzőn megjelenik a Rögzítés elindult üzenet, és megkezdheted az edzést.

Az óra segíteni fog elérni a célkitűzésedet az edzés során. További információkért lásd az Edzés közben fejezetet.

A tervezett edzési célkitűzések megjelennek a FitSpark edzési javaslatokban is.

Többsportos edzés indítása

A többsportos funkció segítségével több sportot belefoglalhatsz az edzésszakaszba, és könnyedén válthatsz az egyes sportágak között az edzés rögzítésének megszakítása nélkül. A többsportos edzés során az óra automatikusan figyeli a sportok közötti váltást, így megtekintheted, hogy mennyi időt vett igénybe az egyik sportról a másikra váltani.

A többsportos edzést kétféleképpen lehet végrehajtani: rögzített többsportos edzés és egyéni többsportos edzés. Rögzített többsportos edzés (a Polar sportlistában megjelenő többsportos profilok) mint pl. a triatlon esetén, a sportok sorrendje rögzített, és ebben a sorrendben kell őket elvégezni. Egyéni többsportos edzés esetén a sportok listájából kiválaszthatod, hogy milyen sportokat kívánsz elvégezni, és hogy milyen sorrendben. A sportok között oda-vissza válthatsz.

Többsportos edzés megkezdése előtt győződj meg róla, hogy az edzésszakasz során használandó minden egyes kiválasztott sport esetén beállítottad a sportprofilt. További információkért lásd: Sportprofilok a Flow-ban.

 1. Nyomd meg a VISSZA gombot a főmenü megnyitásához, majd válaszd ki az Edzés indítása lehetőséget, és keresd meg a sportprofilt. Válaszd ki a Triatlon, az Egyéni többsportos edzést vagy bármelyik többsportos profilt (A Flow webszolgáltatásban lehet hozzáadni).
 2. Miután az óra minden jelet megtalált, nyomd meg az OK gombot. A kijelzőn megjelenik a Rögzítés elindult üzenet, és megkezdheted az edzést.
 3. A sport megváltoztatásához lépj vissza átváltás módba a VISSZA gomb lenyomásával.
 4. Válaszd ki a következő sportot, majd nyomd meg az OK gombot (ekkor megjelenik az átváltási idő), majd folytasd az edzést.