Polar Sleep PlusTM

Ha éjszaka is viseled, a sportóra nyomon követi az alvásodat is. Érzékeli, hogy mikor aludtál el és mikor ébredtél fel, valamint összegyűjti az adatokat a mélyebb elemzéshez a Polar Flow alkalmazásban és webes felületen. A sportóra figyeli kezed mozgását az éjszaka során, hogy nyomon kövessen minden megszakítást az egész éjszakai alvásod során, és megmondja, hogy valójában mennyi időt töltöttél alvással.

Alvási adatok az órán

Az idő nézetben a FEL és LE gombokkal léphetsz a Sleep watch (Alvásfigyelés) felületre.

Amikor az óra azt érzékeli, hogy felébredtél, az óra kijelzőjén megjelenik az alvási időd.

Az alváskövetést kézzel is kikapcsolhatod. Az óra kijelzőjén az Already awake? (Már ébren vagy?) felirat látható, ha az óra legalább négy óra alvást érzékelt. Nyomd meg az Ok gombot, nyugtázva ezzel az óra számára, hogy felébredtél, majd válaszd ki a Stop tracking your sleep (Alváskövetés leállítása) menüpontot, és az óra azonnal összefoglalót készít az alvásodról.

Az alvásösszefoglalót az OK gomb megnyomásával nyithatod meg. Az alvásösszefoglaló nézet a következő információkat jeleníti meg:

  • A Fell asleep (Elalvás) és a Woke up (Felébredés) idejét.
  • A Sleep time (Alvási idő) az elalvás és felébredés között eltelt időt jeleníti meg.
  • Az Actual sleep (Tényleges alvásidő) az elalvás és a felébredés ideje közötti, alvással töltött időt jeleníti meg. Pontosabban, ez az az érték, amelyet akkor kapunk, ha az alvási időből kivonjuk az alvásmegszakítások idejét. A tényleges alvásidőben csak a valóban az alvással töltött idő szerepel.
  • Continuity (Folytonosság): Az alvásfolytonosság azt értékeli, hogy az alvási idő mennyire volt folytonos. Az alvásfolytonosságot egytől ötig terjedő skálán értékeljük: fragmented (szakaszos) - fairly fragmented (inkább szakaszos) - fairly continuous (inkább folyamatos) - continuous (folyamatos) - very continuous (nagyon folyamatos).
  • Sleep breakdown (Alvás felosztás): A tényleges alvásidőnek és az alvásmegszakításoknak a kívánt alvásidővel arányos ábrázolása.
  • Feedback (Visszajelzés): Visszajelzést kapsz alvásod minőségéről és időtartamáról. Az időtartamra vonatkozó visszajelzés az alvási idő és a kívánt alvásidő összehasonlításán alapul.
  • How did you sleep? (Hogyan aludtál?): Egy ötfokos skálán értékelheted, hogy az előző éjszaka hogyan aludtál: very well (nagyon jól) - well (jól) - okay (elég jól) - poorly (rosszul) - very poorly (nagyon rosszul). Ha értékeled az alvásodat, akkor egy hosszabb szöveges visszajelzést kapsz a Polar Flow alkalmazásban és a webes felületen. A Polar Flow alkalmazás és a webes felület figyelembe veszi a szubjektív értékelésedet, és az alapján módosítja a visszajelzést.

Alvási adatok a Flow alkalmazásban és webes felületen

Alvási adataid megjelennek a Flow alkalmazásban és webes felületen miután szinkronizáltad a sportórát. Megtekintheted, alvásod idejét, mennyiségét, valamint minőségét. Beállíthatod a Your preferred sleep time (Kívánt alvási idő) időtartamát, és megadhatod, hogy mennyit szeretnél aludni éjjelenként. A Flow alkalmazásban és a webes felületen is értékelheted alvásodat. Visszajelzést kapsz arról, hogyan aludtál az alvási adataid, a kívánt alvási idő és alvás minősítése alapján.

A Flow web felületen, a Sleep (alvás) fül alatt a Diary (napló) lehetőségben nézheted meg alvásodat. Beveheted alvási adataidat az Activity reports (aktivitási jelentések) közé a Progress (előrehaladás) fülön.

Alvásmintád követésével láthatod, ha mindennapi életednek változásai hatással vannak alvásodra, és megtaláld a helyes egyensúlyt a pihenés, a napi aktivitás és az edzés között.

Tudj meg többet a Polar Sleep plus (alvás plusz) lehetőségről a részletes útmutatóban.