Versenytempó

A Versenytempó funkció segít egy állandó tempó fenntartásában és a célidőd elérésében egy meghatározott távolságnál. Határozz meg egy célidőt egy távhoz – például 45 percet a 10 km-es futáshoz – és kövesd nyomon, hogy mennyivel jársz az előre beállított cél előtt vagy mögött.

A versenytempó beállítható az órádon, illetve beállíthatod a versenytempó célkitűzést a Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban is, majd szinkronizálhatod azt az órával.

Ha kitűztél egy versenytempó célkitűzést az adott napra, az órád javasolni fogja a megkezdését, amikor az edzés-előkészítés módba lépsz.

Versenytempó létrehozása az órádon

A versenytempó létrehozható az edzés-előkészítés mód gyorsmenüjéből.

  1. Az edzés-előkészítés módba történő belépéshez nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot az idő nézetben, vagy nyomd meg a VISSZA gombot a főmenübe történő visszalépéshez, majd válaszd ki az Edzés indítása lehetőséget.
  2. Edzés-előkészítés módban koppints a gyorsmenü ikonra vagy nyomd meg a VILÁGÍTÁS gombot.
  3. Válaszd a Versenytempó lehetőséget a listáról, és állítsd be a távot és az időtartamot. A megerősítéshez nyomd meg az OK gombot. Az óra megjeleníti a tempót/sebességet, amely a célidőd eléréséhez szükséges, majd visszatér az edzés-előkészítés módba, ahonnan elindíthatod az edzésszakaszt.

Versenytempó létrehozása a Flow webszolgáltatás segítségével

  1. A Polar Flow webszolgáltatásban lépj a Napló képernyőre, majd kattints a Hozzáadás > Edzési célkitűzés lehetőségre.
  2. Az Edzési célkitűzés hozzáadása képernyőn válaszd ki a Sportot, töltsd ki a Cél neve (legfeljebb 45 karakter), a Dátum és az Idő mezőket, valamint add meg a hozzáfűzni kívánt Megjegyzéseket (opcionális).
  3. Válaszd a Versenytempó lehetőséget.
  4. Tölts ki kettőt a következő értékek közül: Időtartam, Táv vagy Versenytempó. A harmadikat automatikusan megkapod.
  5. Ha hozzá szeretnéd adni a célt a Kedvenceidhez, kattints a Hozzáadás a kedvencekhez lehetőségre.
  6. Kattints a Mentés lehetőségre a cél felvételéhez a Napló bejegyzései közé.

Szinkronizáld a célt az óráddal a FlowSync segítségével, és készen állsz az edzésre.