Ön itt van: Edzés > Gyorsmenü

Gyorsmenü

A gyorsmenüt az edzés-előkészítés módból érheted el, az edzésszakasz szüneteltetésekor, valamint a többsportos edzésszakaszok közötti átváltási módban. Edzés-előkészítés módban az ikonra koppintással vagy a LIGHT (VILÁGÍTÁS) gombbal érhető el a menü. Szüneteltetés vagy átváltás módban ez csak a LIGHT (VILÁGÍTÁS) gombbal érhető el.

A gyorsmenüben megjelenő opciók függenek a kiválasztott sporttól és attól is, hogy használod-e a GPS-t.

 

Energiatakarékos mód beállítások:

Az energiatakarékos mód beállítások segítségével meghosszabbíthatod az edzési időt a GPS rögzítés sebesség módosításával, a Csuklóról való pulzusmérés kikapcsolásával és a Képernyővédő használatával. Ezek a beállítások lehetővé teszik az akkumulátor használatának optimalizálását, és hosszabb edzési idő elérését az extra hosszú edésszakaszokhoz, vagy ha az akkumulátor lemerülőben van.

További információkért lásd: Energiatakarékos mód beállítások

  Backlight (Háttérvilágítás):

A Backlight always on (Háttérvilágítás mindig be) funkciót On (Be) vagy Off (Ki) értékre lehet állítani. Ha a mindig bekapcsolt lehetőséget választod, akkor az óra az egész edzésszakasz alatt világítani fog. Az edzésszakasz befejezésekor a háttérvilágítás visszaáll az alapértelmezett Off (Ki) értékre. Ne feledd, hogy a mindig bekapcsolt beállítás sokkal gyorsabban lemeríti az akkumulátort, mint az alapbeállítás.

 

Az iránytű kalibrálása;

Az iránytű kalibrálásához kövesd a kijelzőn megjelenő utasításokat.

 

Javaslataink:

A Javaslataink menüben a FitSpark edzésre vonatkozó napi javaslatokat találod.

 

Pool length (Medencehossz):

A Swimming/Pool swimming (Úszás/Uszodai úszás) profil használatakor fontos, hogy beállítsd a megfelelő medencehosszt, mivel az hatással van a tempó, a táv és a karcsapások, valamint a SWOLF pontszám számítására. Nyomd meg az OK gombot a Pool length (Medencehossz) beállítás eléréséhez, és szükség esetén módosítsd a korábban beállított medencehosszt. Alapértelmezett hosszként a 25 méter, az 50 méter és a 25 yard érhető el, de egyéni értéket is megadhatsz. A minimális választható érték 20 méter/yard.

A medencehossz beállítása csak edzés-előkészítés módban érhető el a gyorsmenüből.

  A teljesítményérzékelő kalibrálása:

Ha külső gyártótól származó kerékpáros teljesítményérzékelőt párosítottál az órával, az érzékelőt a gyorsmenüben kalibrálhatod. Válassz egyet a kerékpáros sportprofilok közül, és ébreszd fel a jeladókat a pedálkar elforgatásával. Ezt követően válaszd ki a Calibrate power sensor (Teljesítményérzékelő kalibrálása) lehetőséget a gyorsmenüből, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat az érzékelő kalibrálásához. A teljesítményérzékelőre vonatkozó speciális kalibrálási utasításokat lásd a gyártó utasításaiban.

  Calibrate stride sensor (Lépésérzékelő kalibrálása):

A lépésérzékelőt kétféleképpen kalibrálhatod kézileg a gyorsmenüből. Válaszd ki valamelyik futási sportprofilt, majd válaszd a Calibrate stride sensor (Lépésérzékelő kalibrálása) > Calibrate by running (Kalibrálás futással) vagy a Calibration factor (Kalibrációs tényező) elemet.

  • Calibrate by running (Kalibrálás futással): Indítsd el az edzésszakaszt, és fuss le egy általad ismert távot. A táv 400 méternél hosszabb legyen. Amikor lefutottad a távot, nyomd meg az OK gombot, hogy megtettél egy kört. Állítsd be a ténylegesen lefutott távot, és nyomd meg az OK gombot. A kalibrációs tényező frissítése megtörténik.
    Ne feledd, hogy az intervallumidőzítő a kalibrálás közben nem használható. Ha bekapcsoltad az intervallumidőzítőt, az óra annak kikapcsolására kér, hogy a lépésérzékelő kézi kalibrálását elindíthasd. A kalibrálás után az időzítőt a gyorsmenü pause (szünet) módjában kapcsolhatod vissza.
  • Calibration factor (Kalibrációs tényező): Kézzel is beállíthatod a kalibrációs tényezőt, ha ismered azt a tényezőt, amely pontos távot ad meg neked.

A lépésérzékelő kézi és automatikus kalibrálásának részletes útmutatóját a Calibrating a Polar stride sensor with Grit X/Vantage V/Vantage M (Polar lépésérzékelő kalibrálása Vantage V/Vantage M órával) szakaszban találod.

A lehetőség csak akkor jelenik meg, ha párosítottál lépésérzékelőt az órádhoz.

  Favorites (Kedvencek):

A Favorites (Kedvencek) lehetőség alatt azokat az edzési célkitűzéseket találod meg, amelyeket kedvenceidként mentettél el a Flow webszolgáltatásban, és szinkronizáltál az órával. Válassz ki egy edzési célkitűzést, amelyet el szeretnél végezni. A kiválasztást követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba, ahol elkezdheted az edzésszakaszt.

További információkért lásd: Kedvencek.

  Race Pace (versenytempó):

A Race Pace (versenytempó) funkció segít egy állandó tempó fenntartásában és a célidőd elérésében egy meghatározott távolságnál. Határozz meg egy célidőt egy távhoz – például 45 percet a 10 km-es futáshoz – és kövesd nyomon, hogy mennyivel jársz az előre beállított cél előtt vagy mögött. A célod eléréséhez szükséges állandó tempót/sebességet is megtekintheted.

A Race Pace (versenytempó) beállítható az órádon. Egyszerűen válaszd ki a távot és a megcélzott időt, és már indulhatsz is! Beállíthatod a Race Pace (versenytempó) célt a Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban is, majd szinkronizálhatod azt az órával.

További információért lásd: Race Pace (versenytempó).

 

Interval timer (Intervallumidőzítő):

Beállíthatsz idő és/vagy távolság alapú intervallumidőzítőket a munka és a pihenés szakaszok precíz időzítésére az edzésszakaszaid során.

Ha az edzésszakasz edzési nézeteihez intervallumidőzítőt szeretnél hozzáadni, válaszd a következőt: Timer for this session (Időzítő ehhez az edzésszakaszhoz) > On (Be). Használhatsz egy korábban beállított időzítőt, vagy létrehozhatsz egy új időzítőt, ha belépsz a gyorsmenübe, és kiválasztod az Interval timer (Intervallumidőzítő) > Set interval timer (Intervallumidőzítő beállítása) lehetőséget:

  1. Válaszd ki a Time-based (Idő alapú) vagy Distance-based (Távolság alapú) lehetőséget: Time-based (Idő alapú): Add meg a percet és a másodpercet az időzítő számára, és nyomd meg az OK gombot. Distance-based (Távolság alapú): Állítsd be a távot az időzítéshez, és nyomd meg az OK gombot. A Set another timer? (Beállítasz újabb időzítőt?) felirat jelenik meg. Új időzítő beállításához nyomd meg az OK gombot.
  2. A befejezést követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba, ahol elkezdheted az edzésszakaszt. Az edzésszakasz elindításával az időzítő is elindul.

További információkért lásd: Edzés közben.

  Countdown timer (Visszaszámláló):

Ha az edzésszakasz edzési nézeteihez visszaszámlálót szeretnél hozzáadni, válaszd a következőt: Timer for this session (Időzítő ehhez az edzésszakaszhoz) > On (Be). Használhatsz egy korábban beállított időzítőt, vagy létrehozhatsz egy új időzítőt, ha belépsz a gyorsmenübe, és kiválasztod a Countdown timer (Visszaszámláló) > Set timer (Időzítő beállítása) lehetőséget. Állítsd be a visszaszámlálási időt, és nyomd meg az OK gombot az elfogadáshoz. A befejezést követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba, ahol elkezdheted az edzésszakaszt. Az edzésszakasz elindításával az időzítő is elindul.

További információkért lásd: Edzés közben.

 

Routes (Útvonalak):

A Routes (Útvonalak) alatt megtalálod azokat az útvonalakat, amelyeket kedvencként mentettél el a Flow webszolgáltatás Explore (Barangolás) nézetében vagy az edzésszakasz elemzés nézetében, és szinkronizáltál az óráddal. Itt a Komoot útvonalak is megtalálhatók.

Válaszd ki az útvonalat a listából, és válaszd ki, hogy hol szeretnéd elkezdeni az útvonalat: Start point (Kiindulási pont) (eredeti irány), Mid-route (Útvonal közepe) (eredeti irány), End point to reverse direction (Végponttól fordított irányba) vagy Mid-route to reverse direction (Útvonal közepétől fordított irányba).

További információkért lásd: Útvonal útmutató.

Az útvonalak csak akkor érhetők el az edzés-előkészítés gyorsmenüben, ha a sportprofilban a GPS beállítása on (be).

  Back to start (Vissza a kezdőpontra):

A vissza a kezdőpontra funkció visszavezet az edzésszakasz kezdőpontjához. A Back to start (Vissza a kezdőpontra) nézet hozzáadásához az aktuális edzésszakasz edzési nézeteihez, válaszd ki a Back to start (Vissza a kezdőpontra) lehetőséget, és nyomd meg az OK gombot.

További információkért lásd: Vissza a kezdőpontra.

A vissza a kezdőpontra funkció csak akkor érhető el, ha a GPS be van kapcsolva a sportprofilban.

Amikor edzési célkitűzést választasz ki az edzésszakaszhoz, a rendszer áthúzza a Favorites (Kedvencek) és a Routes (Útvonalak) opciót a gyorsmenüben. Ez azért van így, mert az edzésszakaszhoz csak egy célkitűzést választhatsz ki. Ha pedig kiválasztasz egy útvonalat az edzésszakaszhoz, a rendszer áthúzza a Back to start (Vissza a kezdőpontra) funkciót a gyorsmenüben, mert a Routes (Útvonalak) és a Back to start (Vissza a kezdőpontra) funkció nem választható ki egyszerre. A célkitűzés módosításához válaszd ki az áthúzott opciót, és a rendszer rákérdez, hogy szeretnéd-e módosítani a célkitűzésedet vagy az útvonalat. Erősítsd meg az OK gombbal, vagy válassz egy másik célkitűzést.