Gyorsmenü

A gyorsmenüt az edzés-előkészítés módból érheted el, az edzésszakasz szüneteltetésekor, valamint a többsportos edzésszakaszok közötti átváltási módban. Edzés-előkészítés módban az ikonra koppintással vagy a VILÁGÍTÁS gombbal érhető el a menü. Szüneteltetés vagy átváltás módban ez csak a VILÁGÍTÁS gombbal érhető el.

A gyorsmenüben megjelenő opciók függenek a kiválasztott sporttól és attól is, hogy használod-e a GPS-t.

 

Energiatakarékossági beállítások:

Az energiatakarékossági beállítások segítségével meghosszabbíthatod az edzési időt a GPS rögzítési gyakoriságának módosításával, a Csuklón mért pulzus kikapcsolásával és a Képernyővédő használatával. Ezek a beállítások lehetővé teszik az akkumulátor használatának optimalizálását, és hosszabb edzési idő elérését az extra hosszú edzésszakaszokhoz, vagy ha az akkumulátor lemerülőben van.

További információkért lásd: Energiatakarékossági beállítások

  Háttérvilágítás:

A Háttérvilágítás mindig bekapcsolva funkciót Be vagy Ki értékre lehet állítani. Ha a mindig bekapcsolt lehetőséget választod, akkor az óra az egész edzésszakasz alatt világítani fog. Az edzésszakasz befejezésekor a háttérvilágítás visszaáll az alapértelmezett Ki értékre. Ne feledd, hogy a mindig bekapcsolt beállítás sokkal gyorsabban lemeríti az akkumulátort, mint az alapbeállítás.

 

Az iránytű kalibrálása:

Az iránytű kalibrálásához kövesd a kijelzőn megjelenő utasításokat.

 

Javaslataink:

A Javaslataink menüben a FitSpark edzésre vonatkozó napi javaslatokat találod.

 

Medencehossz

Az Úszás/Medencés úszás profil használatakor fontos, hogy beállítsd a megfelelő medencehosszt, mivel az hatással van a tempó, a táv és a karcsapások, valamint a SWOLF pontszám számítására. Nyomd meg az OK gombot a Medencehossz beállítás eléréséhez, és szükség esetén módosítsd a korábban beállított medencehosszt. Alapértelmezett hosszként a 25 méter, az 50 méter és a 25 yard érhető el, de egyéni értéket is megadhatsz. A minimális választható érték 20 méter/yard.

A medencehossz beállítása csak edzés-előkészítés módban érhető el a gyorsmenüből.

  Teljesítményérzékelő kalibrálása:

Ha külső gyártótól származó kerékpáros teljesítményérzékelőt párosítottál az órával, az érzékelőt a gyorsmenüben kalibrálhatod. Először válassz egyet a kerékpáros sportprofilok közül, és aktiváld a jeladókat a pedálkar forgatásával. Ezt követően válaszd a Teljesítményérzékelő kalibrálása lehetőséget a gyorsmenüből, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat az érzékelő kalibrálásához. A teljesítményérzékelőre vonatkozó speciális kalibrálási utasításokat lásd a gyártó utasításaiban.

  Lépésérzékelő kalibrálása:

A lépésérzékelőt kétféleképpen kalibrálhatod kézileg a gyorsmenüből. Válaszd ki valamelyik futási sportprofilt, majd válaszd a Lépésérzékelő kalibrálása > Kalibrálás futással vagy a Kalibrációs tényező elemet.

  • Kalibrálás futással: Indítsd el az edzésszakaszt, és fuss le egy általad ismert távot. A táv 400 méternél hosszabb legyen. Amikor lefutottad a távot, nyomd meg az OK gombot, hogy megtettél egy kört. Állítsd be a ténylegesen lefutott távot, és nyomd meg az OK gombot. A kalibrációs tényező frissítése megtörténik.
    Ne feledd, hogy az intervallumidőzítő a kalibrálás közben nem használható. Ha bekapcsoltad az intervallumidőzítőt, az óra annak kikapcsolására kér, hogy a lépésérzékelő kézi kalibrálását elindíthasd. A kalibrálás után az időzítőt a gyorsmenü szünet módjában kapcsolhatod vissza.
  • Kalibrációs tényező: Kézzel is beállíthatod a kalibrációs tényezőt, ha ismered a számodra pontos távot szolgáltató tényezőt.

A lépésérzékelő kézi és automatikus kalibrálásának részletes útmutatóját a Polar lépésérzékelő kalibrálása Grit X/Vantage V/Vantage M órával szakaszban találod.

A lehetőség csak akkor jelenik meg, ha párosítottál lépésérzékelőt az órádhoz.

  Kedvencek:

A Kedvencek között azokat az edzési célkitűzéseket találod, amelyeket kedvencként mentettél a Flow webszolgáltatásban, és szinkronizáltál az órával. Válassz ki egy kedvenc edzési célkitűzést, amelyet el szeretnél végezni. A kiválasztást követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba, ahol elkezdheted az edzésszakaszt.

További információkért lásd: Kedvencek.

  Versenytempó:

A Versenytempó funkció segít egy állandó tempó fenntartásában és a célidőd elérésében egy meghatározott távolságnál. Határozz meg egy célidőt egy távhoz – például 45 percet a 10 km-es futáshoz – és kövesd nyomon, hogy mennyivel jársz az előre beállított cél előtt vagy mögött. A célod eléréséhez szükséges állandó tempót/sebességet is megtekintheted.

A Versenytempó beállítható az órádon. Egyszerűen válaszd ki a távot és a megcélzott időt, és már indulhatsz is! A Versenytempó célkitűzést a Flow webszolgáltatásban vagy alkalmazásban is beállíthatod, majd szinkronizálhatod azt az órával.

További információért lásd: Versenytempó.

 

Intervallumidőzítő:

Beállíthatsz idő- és/vagy távalapú intervallumidőzítőket a munka és a pihenés szakaszok precíz időzítésére az edzésszakaszaid során.

Ha az edzésszakasz edzési nézeteihez intervallumidőzítőt szeretnél hozzáadni, válaszd az Időzítő edzésszakaszhoz > Be lehetőséget. Használhatsz egy korábban beállított időzítőt, vagy létrehozhatsz egy új időzítőt, ha belépsz a gyorsmenübe, és kiválasztod az Intervallumidőzítő > Intervallumidőzítő beállítása lehetőséget:

  1. Válaszd ki az Idő alapú vagy Távolság alapú lehetőséget: Idő alapú: Határozd meg a percet és a másodpercet az időzítő számára, és nyomd meg az OK gombot. Távolság alapú: Állítsd be a távot az időzítéshez, és nyomd meg az OK gombot. A Beállítasz újabb időzítőt? felirat jelenik meg. Új időzítő beállításához nyomd meg az OK gombot.
  2. A befejezést követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba, ahol elkezdheted az edzésszakaszt. Az edzésszakasz elindításával az időzítő is elindul.

További információkért lásd: Edzés közben.

  Visszaszámláló:

Ha az edzésszakasz edzési nézeteihez visszaszámlálót szeretnél hozzáadni, válaszd az Időzítő ehhez az edzésszakaszhoz > Be lehetőséget. Használhatsz korábban beállított időzítőt is, vagy létrehozhatsz egy új időzítőt, ha belépsz a gyorsmenübe, és kiválasztod a Visszaszámláló > Időzítő beállítása lehetőséget. Állítsd be a visszaszámlálási időt, és nyomd meg az OK gombot az elfogadáshoz. A befejezést követően az óra visszatér az edzés-előkészítés módba, ahol elkezdheted az edzésszakaszt. Az edzésszakasz elindításával az időzítő is elindul.

További információkért lásd: Edzés közben.

 

Útvonalak:

Az Útvonalak alatt megtalálod azokat az útvonalakat, amelyeket kedvencként mentettél a Flow webszolgáltatás Barangolás nézetében vagy az edzésszakasz elemzés nézetében, és szinkronizáltál az óráddal. Itt a Komoot útvonalak is megtalálhatók.

Válaszd ki az útvonalat a listából, és válaszd ki, hogy hol szeretnéd elkezdeni az útvonalat: Kezdőpont (eredeti irány), Útvonal pontja (eredeti irány), Végpont fordított irányba vagy Útvonal pontja fordított irányba.

További információkért lásd: Útvonalsegéd.

Az útvonalak csak akkor érhetők el az edzés-előkészítés gyorsmenüben, ha a sportprofilban a GPS-t bekapcsolod.

  Vissza a kezdőpontra

A vissza a kezdőpontra funkció visszavezet az edzésszakasz kezdőpontjához. A Vissza a kezdőpontra nézet hozzáadásához az aktuális edzésszakasz edzési nézeteihez, állítsd be a Vissza a kezdőpontra lehetőséget, és nyomd meg az OK gombot.

További információkért lásd: Vissza a kezdőpontra.

A vissza a kezdőpontra funkció csak akkor érhető el, ha a GPS be van kapcsolva a sportprofilban.

Amikor edzési célkitűzést választasz ki az edzésszakaszhoz, a rendszer áthúzza a Kedvencek és az Útvonalak opciót a gyorsmenüben. Ez azért van így, mert az edzésszakaszhoz csak egy célkitűzést választhatsz ki. Ha pedig kiválasztasz egy útvonalat az edzésszakaszhoz, a rendszer áthúzza a Vissza a kezdőpontra funkciót a gyorsmenüben, mert az Útvonalak és a Vissza a kezdőpontra funkció nem választható ki egyszerre. A célkitűzés módosításához válaszd ki az áthúzott opciót, és a rendszer rákérdez, hogy szeretnéd-e módosítani a célkitűzésedet vagy az útvonalat. Erősítsd meg az OK gombbal a másik célkitűzés választását.