Energiatakarékos mód beállítások

Az energiatakarékos mód beállítások segítségével meghosszabbíthatod az edzési időt a GPS rögzítés sebességének módosításával, a csuklóról való pulzusmérés kikapcsolásával és a képernyővédő használatával. Ezek a beállítások lehetővé teszik az akkumulátor használatának optimalizálását, és hosszabb edzési idő elérését az extra hosszú edésszakaszokhoz, vagy ha az akkumulátor lemerülőben van.

Az energiatakarékos mód beállításai a gyorsmenüben érhetők el. A gyorsmenüt az edzés-előkészítés módból érheted el, az edzésszakasz szüneteltetésekor, valamint a többsportos edzésszakaszok közötti átváltási módban. Edzés-előkészítés módban az elemre való koppintással vagy a LIGHT (VILÁGÍTÁS) gombbal érhető el a menü. Szüneteltetés vagy átváltás módban ez csak a LIGHT (VILÁGÍTÁS) gombbal érhető el.

Az energiatakarékos mód beállítások bármelyikének aktiválása után látni fogod azok becsült edzési időre mért hatását edzés-előkészítés módban. Vedd figyelembe, hogy az energiatakarékos mód beállításokat minden edzéshez külön be kell állítani. A rendszer nem tárolja a beállításokat.

Vedd figyelembe, hogy a hőmérséklet hatással van a becsült edzési időre. Hidegben történő edzéskor a tényleges edzési idő kevesebb lehet az edzés elindításakor látható időnél.

GPS rögzítési sebesség

Állítsd sokkal kisebb gyakoriságúra (1 percre vagy 2 percre) a GPS rögzítést. Ez hasznos funkció olyan ultrahosszú edzésszakaszok során, amikor az akkumulátor hosszú élettartama alapvető fontosságú.

Vedd figyelembe, hogy a GPS rögzítési sebességet 1 másodpercre kell állítani az olyan navigációs funkciókhoz, mint útvonalsegéd, Komoot útvonalak és Strava Live szegmensek. A sportprofil és a használt érzékelők függvényében egyéb funkciók is érintettek lehetnek, mint például a futási teljesítmény, a sebesség/tempó és távolság.

Csuklóérzékelős pulzusmérés

Kapcsold ki a csuklóérzékelős pulzusmérést. Kapcsold ki az energiamegtakarításhoz, amikor nem feltétlenül szükségesek a pulzusadatok. Mellkaspántos pulzusérzékelő használata esetén a csuklóérzékelős pulzusmérés alapértelmezés szerint kikapcsol.

Képernyővédő

Kapcsold be a képernyővédőt olyan edzésszakaszok során, amikor nincs szükséges az edzési adatok folyamatos megtekintésére.

Amikor a képernyővédő be van kapcsolva, a kijelzőn csak az idő látható. Nyomj meg bármilyen gombot a kilépéshez a képernyővédőből, és a visszatéréshez az edzési adatokhoz. A képernyővédő 8 másodperc után újból bekapcsol.