Polar futóprogram

A Polar futóprogram az Ön erőnléti szintjéhez szabott, egyéni edzéstervet készít, segít megfelelően edzeni, és elkerülni a túlterhelést. A program intelligensen alkalmazkodik erőnléte fejlődéséhez, és jelzi, mikor érdemes visszafogottabban vagy intenzívebben edzenie. Minden program az Ön személyes adottságait, korábbi edzési hátterét, és előkészületeit figyelembe véve készül. A program ingyenesen letölthető a Polar Flow web szolgáltatásból a www.polar.com/flow címen.

A programok 5k, 10k, félmaraton és maraton változatban érhetők el. Minden program három szakaszból áll: Alapozás, felfutás, és levezetés. Ezeket a fázisokat úgy terveztük meg, hogy fokozatosan fejlesszék teljesítményét, és a verseny napján készen álljon a kihívásra. A futóedzések öt típusra oszthatók: könnyű kocogás, közepes futás, hosszú futás, tempós futás, és szakaszos futás. Minden edzés bemelegítésből, munkából, és levezetésből áll az optimális eredmények elérése érdekében. Emellett választhat az erőnléti, alap, és mozgékonysági edzéskategóriák közül a gyorsabb fejlődés érdekében. Minden edzési hét két vagy öt futóedzésből áll, az edzések teljes időtartama pedig az erőnléti szintjétől függően egytől hét óráig terjed. A program minimális időtartama 9 hét, maximális időtartama pedig 20 hónap.

Tudjon meg többet a Polar futóprogramról a részletes útmutatóban. Vagy olvassa el a bevezetést a futóprogram használatába.

Polar futóprogram létrehozása

 1. Lépjen be a Flow web szolgáltatásba a www.polar.com/flow oldalon.
 2. Válassza ki a Programok fület.
 3. Válassza ki a kívánt eseményt, nevezze el azt, állítsa be a dátumot, illetve a kezdési időt.
 4. Töltse ki az erőnléti szintről szóró kérdéseket.*
 5. Döntse el, szeretne-e kiegészítő feladatokat adni a programhoz.
 6. Olvassa el és töltse ki a felkészültségről szóló kérdőívet.
 7. Ellenőrizze a program beállításait, és szükség esetén módosítsa azokat.
 8. Amikor elkészült, válassza ki a Start program (program indítása) lehetőséget.

*Ha már legalább négy hétnyi edzési adat áll rendelkezésre, a készülék automatikusan kitölti ezeket.

Edzés indítása

Egy edzés megkezdése előtt, győződj meg arról, hogy szinkronizáltad edzés céljaidat az eszközödre. Az edzéseket, mint edzési célok szinkronizálódnak eszközödre.

Az adott napra ütemezett edzési célkitűzés elindításához:

 1. Az edzés-előkészítés módba való belépéshez nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot idő nézetben.
 2. Az óra ekkor megjeleníti az adott napra ütemezett edzési célkitűzést.

 3. A részletek megtekintéséhez nyomd el az OK gombot.
 4. Nyomd meg a OK gombot a edzés-előkészítés üzemmódba való visszatéréshez, és válaszd ki a használni kívánt sportprofilt.
 5. Amikor az óra megtalált minden jelet, nyomd meg a OK gombot. A kijelzőn megjelenik a Recording started (Rögzítés elkezdődött) üzenet és megkezdheted az edzést.

Kövesse nyomon a fejlődését

Szinkronizálja edzési eredményeit a készülékről a Flow webes szolgáltatással USB kábelen vagy a Flow alkalmazáson keresztül. Kövesse nyomon a fejlődését a Programs (Programok) fülön. Itt láthatja a jelenlegi program áttekintését, és az eddigi fejlődését.