Helyzetmeghatározó műholdak

Az óra beépített GPS-szel (GNSS) rendelkezik, amely számos kültéri sport esetén gyorsasági, tempó, távolsági és magassági értékeket jelenít meg, és lehetővé teszi az útvonal térképen történő követését a Polar Flow alkalmazásban és webszolgáltatásban az egyes edzésszakaszok után.

Módosíthatod az órádon a GPS mellett használt műholdas navigációs rendszert. A beállítás az órád Általános beállítások > Helymeghatározó műholdak menüjében található.A  GPS + GLONASS, a GPS + Galileo vagy a GPS + QZSS lehetőségek közül választhatsz.Az alapértelmezett beállítás a GPS + GLONASS.Ezekkel az opciókkal lehetőséged nyílik a különböző műholdas navigációs rendszerek tesztelésére, hogy kiderítsd, jobb teljesítményt tudnak-e kínálni számodra az általuk lefedett területeken.

GPS + GLONASS

A GLONASS egy orosz globális műholdas navigációs rendszer. Ez az alapértelmezett beállítás, mert a globális műholdas rendszer láthatósága és megbízhatósága a három közül ennek a legjobb, és általánosságban javasoljuk a használatát.

GPS + Galileo

A Galileo az Európai Unió által létrehozott egyik globális navigációs műholdas rendszer.

GPS + QZSS

A QZSS egy négyműholdas regionális időátviteli rendszer és műholdalapú augmentációs rendszer, amelyet a GPS javítására fejlesztettek ki az ázsiai és óceániai régiókban, elsősorban Japánra fókuszálva.

GPS-támogatás (A-GPS)

Az óra a GPS támogatás (A-GPS) szolgáltatást használja a műholdak gyors beméréséhez és a helymeghatározási teljesítmény javításához az edzés során. A GPS-támogatási (A-GPS) adatok megadják az órának a GPS, Glonass, Galileo és QZSS műholdak várható helyzetét. Így az óra tudja, hogy hol keresse a műholdakat, és gyorsabban képes tartózkodási helyed meghatározására.

A GPS támogatás adatai naponta egyszer frissülnek. Az óra mindig automatikusan letölti a legfrissebb GPS támogatási adatokat, amikor szinkronizálod a Flow webszolgáltatással a FlowSync szoftveren vagy a Polar Flow alkalmazáson keresztül.

GPS támogatás lejárati dátum

A GPS támogatás adatfájl maximum 14 napig érvényes. Az első három nap során a bemérés pontossága viszonylag magas, majd a többi napon fokozatosan csökken. A rendszeres frissítések segítenek fenntartani a bemérési pontosságot.

Az aktuális GPS támogatás adatfájl lejárati dátumát az órán lehet ellenőrizni. Lépj a Beállítások > Általános beállítások > Az óráról > A GPS támogatás lejárati dátuma menüpontba. Ha az adatfájl lejárt, akkor a GPS támogatás adatok frissítéséhez szinkronizálnod kell az órát a Flow webszolgáltatás vagy a Polar Flow alkalmazás segítségével a FlowSync szoftveren keresztül.

A GPS támogatás adatfájl lejáratát követően a jelenlegi pozíció bemérése több időt vehet igénybe.

A legjobb GPS-teljesítmény érdekében viseld a csuklódon az órát a kijelzővel felfelé. A GPS antenna elhelyezkedése miatt az órát nem javasolt úgy viselni, hogy a kijelző a csukló alsó részén legyen. Ha a készüléket biciklikormányra helyezed, győződj meg róla, hogy a kijelző felfelé néz.