Ön itt van: Jellemzők > GPS

Positioning satellites (Helyzetmeghatározó műholdak)

Az óra beépített GPS-szel(GNSS) rendelkezik, amely számos kültéri sport esetén gyorsasági, távolsági és magassági értékeket jelenít meg, és lehetővé teszi az útvonal térképen történő követését a Flow alkalmazásban és webszolgáltatásban az egyes edzésszakaszok után.

Módosíthatod az órádon a GPS mellett használt műholdas navigációs rendszert. A beállítás az órád General settings (Általános beállítások) > Positioning satellites (Helymeghatározó műholdak) menüjében található.A  GPS + GLONASS, a GPS + Galileo vagy a GPS + QZSS lehetőségek közül választhatsz.Az alapértelmezett beállítása a GPS + GLONASS.Ezekkel az opciókkal lehetőséged nyílik a különböző műholdas navigációs rendszerek tesztelésére, hogy kiderítsd, fokozott teljesítményt tudnak-e kínálni számodra az általuk lefedett területeken.

GPS + GLONASS

A GLONASS egy orosz globális műholdas navigációs rendszer. Ez az alapértelmezett beállítás, mert a globális műholdas láthatósága és megbízhatósága a három közül ennek a legjobb, és általánosságban javasoljuk a használatát.

GPS + Galileo

A Galileo az Európi Unió által létrehozott egyik globális navigációs műholdas rendszer. Még fejlesztés alatt áll, és várhatóan 2021-re készül el.

GPS + QZSS

A QZSS egy négyműholdas regionális időátviteli rendszer és műholdalapú kiterjesztési rendszer, amelyet a GPS javítására fejlesztettek ki az ázsiai és óceániai régiókban, elsősorban Japánra fókuszálva.

A-GPS

Az óra a GPS támogatás (A-GPS) szolgáltatást használja a műholdak gyors beméréséhez és a helymeghatározási teljesítmény javításához az edzés során. A GPS támogatás adatok megadják az órának a GPS, Glonass, Galileo és QZSS műholdak várható helyzetét. Így az óra tudja, hogy hol keresse a műholdakat, és gyorsabban képes tartózkodási helyed meghatározására.

Az A-GPS támogatás adatai naponta egyszer frissülnek. Az óra mindig automatikusan letölti a legfrissebb GPS támogatási adatokat, amikor szinkronizálod a Flow webszolgáltatással a FlowSync szoftveren vagy a Flow alkalmazáson keresztül.

A-GPS lejárati dátum

Az A-GPS adatfájl maximum 14 napig érvényes. Az első három nap során a bemérés pontossága viszonylag magas, majd a többi napon fokozatosan csökken. A rendszeres frissítések segítenek fenntartani a bemérési pontosságot.

Az aktuális GPS támogatás adatfájl lejárati idejét az órán lehet ellenőrizni. Lépj a Settings > General settings > About your watch > Assisted GPS expires (Beállítások > Általános beállítások > Az óráról > GPS támogatás lej.) menüpontra. Ha az adatfájl lejárt, akkor a GPS támogatási adatok frissítéséhez szinkronizálnod kell az órát a Flow webszolgáltatás vagy a Flow alkalmazás segítségével a FlowSync szoftveren keresztül.

Az A-GPS adatfájl lejáratát követően a jelenlegi pozíció bemérése több időt vehet igénybe.

A legjobb GPS-teljesítmény érdekében viseld a csuklódon az órát a kijelzővel felfelé. A GPS antenna elhelyezkedése miatt az órát nem javasolt úgy viselni, hogy a kijelző a csukló alsó részén legyen. Ha a készüléket egy kerékpár kormányára helyezed, győződj meg róla, hogy a kijelző felfelé áll.