Általános beállítások

Az általános beállítások megtekintéséhez és szerkesztéséhez, válaszd a Beállítások > Általános beállítások lehetőségeket.

Az Általános beállítások menüben a következőket találod:

 • Párosítás és szinkronizálás
 • Kerékpár-beállítások (Csak akkor jelenik meg, ha párosítottad a kerékpár-érzékelőt az órával)
 • Folyamatos pulzusmérés
 • Regenerálódás követése
 • Repülő üzemmód
 • Háttérvilágítás fényereje
 • Ne zavarjanak
 • Telefonos értesítések
 • Zenevezérlő
 • Mértékegységek
 • Nyelv
 • Inaktivitási figyelmeztetés
 • Rezgés
 • Itt viselem az órát
 • Helymeghatározó műholdak
 • A sportóráról

Párosítás és szinkronizálás

 • Telefon párosítása és szinkronizálása/Érzékelő/más eszköz párosítása Érzékelők vagy mobil eszközök párosítása az óráddal. Adatok szinkronizálása a Flow alkalmazással.
 • Párosított eszközök Tekintsd meg a sportórával párosított eszközöket. Ezek közé tartoznak a pulzusérzékelők, a futásérzékelők, a kerékpár-érzékelők és a mobileszközök.

Kerékpár-beállítások

A kerékpár-beállítások csak akkor jelennek meg, ha párosítottál kerékpár-érzékelőt az órával.

 • Kerék mérete: Állítsd be a kerék méretét milliméterben. A kerék lemérésére vonatkozó utasításokért lásd az Érzékelők párosítása a sportórával című részt.
 • Pedálkar hossza: Állítsd be a pedálkar hosszát milliméterben. A beállítás csak akkor látható, ha párosítottál teljesítményérzékelőt.
 • Érzékelők használatban: Itt láthatod a kerékpárhoz kapcsolt összes érzékelőt.

Folyamatos pulzusmérés

A Folyamatos pulzusmérés funkciónál a Be , a Ki vagy a Csak éjszaka opciót lehet beállítani. Ha a Csak éjszaka lehetőséget választod, a pulzusmérést arra a legkorábbi időpontra állítsd be, amikor valószínűleg lefekszel.

További információért lásd: Folyamatos pulzusmérés.

Regenerálódás követése

Itt választhatod ki, hogyan követed a regenerálódásodat.

A Recovery Pro használata esetén konkrét útmutatást kapsz az edzési terhelés és a regenerálódás kiegyensúlyozására ortosztatikus tesztek és regenerálódásra vonatkozó kérdések segítségével. Ha be van kapcsolva, az óra arra fog kérni, hogy legalább egy héten háromszor tervezz be ortosztatikus tesztet (például hétfőnként, csütörtökönként és szombatonként). Válaszd ki a napokat és nyomd meg a Mentést. További információért lásd: Recovery Pro.

A Nightly Recharge választása esetén a regenerálódás követése automatikus, és az éjszakai mérések alapján kapsz tippeket. Az óra kéri, hogy kapcsold be a Folyamatos pulzusmérés funkciót, ha az még nincs bekapcsolva. A Nightly Recharge használatához engedélyezni kell a folyamatos pulzusmérés funkciót. Válassz a Be vagy a Csak éjszaka lehetőségek közül. Ha a Csak éjszaka lehetőséget választod, a pulzusmérést arra a legkorábbi időpontra állítsd be, amikor valószínűleg lefekszel.

Repülő üzemmód

Válassz a Be vagy Ki lehetőségek közül.

A repülő üzemmód kikapcsolja a sportóra minden vezeték nélküli kommunikációját. Ettől még használhatod a készüléket, de nem fogod tudni szinkronizálni az adatokat a Polar Flow mobilalkalmazással, és nem fogod tudni használni a vezeték nélküli tartozékokat.

Háttérvilágítás fényereje

Válassz a Magas, a Közepes, az Alacsony vagy a Csak a világítás gombbal lehetőségek közül. Ez a beállítás csak a háttérvilágítás aktiváló mozdulatának fényerejét és az automatikus háttérvilágítást befolyásolja, amely bármely gomb megnyomásakor világít. Ez nincs hatással a VILÁGÍTÁS gomb háttérvilágításának fényerejére, mert az nem módosítható.

Ne zavarjanak

Válassz a Ki, a Be vagy a Be ( - ) lehetőségek közül. Állítsd be azt az időszakot, amikor a ne zavarjanak funkció aktív. Válaszd ki a Kezdés és a Befejezés időpontját. Amikor ez be van kapcsolva, nem kapsz értesítéseket vagy bejövő hívással kapcsolatos figyelmeztetéseket. A háttérvilágítást aktiváló mozdulat és a hangok is ki lesznek kapcsolva.

Telefonos értesítések

A telefonos értesítéseket a Ki vagy a Be, amikor nem edzel értékre állíthatod. Az értesítések elérhetők, amikor nem edzel, és az edzésszakaszok alatt is.

Zenevezérlő

A zenevezérlőt az edzési képernyőhöz és/vagy az óralaphoz állíthatod be. További információkért lásd: Zenevezérlő.

Mértékegységek

Válassz a metrikus (kg, cm) vagy az angol-szász (lb, ft) mértékegységek közül. Állítsd be azokat a mértékegységeket, melyeket a súly a magasság, a táv, a sebesség mérésére használsz. A hőmérsékletmérés metrikus mértékegysége a Celsius, az angolszász pedig a Fahrenheit.

Nyelv

Kiválaszthatod a sportórán használni kívánt nyelvet. Az óra a következő nyelveket támogatja: Bahasa Indonesia, Čeština, Dansk, Deutsch, Eesti, English, Español, Français, Italiano, 日本語, Magyar, Nederlands, Norsk, Polski, Português, 简体中文, Русский, Slovenščina, Suomi, Svenska vagy Türkçe.

Inaktivitási figyelmeztetés

Az inaktivitási figyelmeztetésnél a Be vagy a Ki opciót lehet beállítani.

Rezgés

Be- és Kikapcsolhatod a rezgéseket a menüelemek görgetéséhez.

Itt viselem az órát

A Bal kéz vagy a Jobb kéz lehetőséget választhatod.

Helymeghatározó műholdak

Módosíthatod az órádon a GPS mellett használt műholdas navigációs rendszert. A beállítás az órád Általános beállítások > Helymeghatározó műholdak menüjében található.A  GPS + GLONASS, a GPS + Galileo vagy a GPS + QZSS lehetőségek közül választhatsz.Az alapértelmezett beállítás a GPS + GLONASS.Ezekkel az opciókkal lehetőséged nyílik a különböző műholdas navigációs rendszerek tesztelésére, hogy kiderítsd, jobb teljesítményt tudnak-e kínálni számodra az általuk lefedett területeken.

GPS + GLONASS

A GLONASS egy orosz globális műholdas navigációs rendszer. Ez az alapértelmezett beállítás, mert a globális műholdas rendszer láthatósága és megbízhatósága a három közül ennek a legjobb, és általánosságban javasoljuk a használatát.

GPS + Galileo

A Galileo az Európai Unió által létrehozott egyik globális navigációs műholdas rendszer.

GPS + QZSS

A QZSS egy négyműholdas regionális időátviteli rendszer és műholdalapú augmentációs rendszer, amelyet a GPS javítására fejlesztettek ki az ázsiai és óceániai régiókban, elsősorban Japánra fókuszálva.

A sportóráról

Itt tekintheted meg a sportóra azonosítóját, valamint a firmware verzióját, a hardvermodellt, a GPS-támogatás (A-GPS) lejárati dátumát és a óraspecifikus szabályozói címkéket. Itt indíthatod újra, kapcsolhatod ki az órát, vagy állíthatod vissza a rajta lévő összes adatot és beállítást.

Újraindítás: Ha a sportóra használata közben problémákat tapasztalsz, próbáld meg újraindítani azt. A sportóra újraindítása nem törli az készüléken található beállításokat vagy személyes adatokat.

Kikapcsolás: Kapcsold ki a sportórát. Az újbóli bekapcsoláshoz tartsd lenyomva az OK gombot.

Az összes adat és beállítás visszaállítása: Visszaállíthatod az óra gyári beállításait. Ezzel törlöd az órán lévő összes adatot és beállítást.