Edzés közben

Az edzési nézetek böngészése

Edzés közben a FEL/LE gombok segítségével áttekintheted az edzési nézeteket. Ne feledd, hogy az elérhető edzési nézetek, valamint az egyes edzési nézetekben megjelenő információ függ a kiválasztott sporttól, valamint az adott sportprofilon végzett változtatásoktól.

A sportprofilokat hozzáadhatod az órán, az egyes sportprofilok beállításait pedig a Polar Flow alkalmazásban és webszolgáltatásban határozhatod meg. Például személyre szabott edzési nézeteket hozhatsz létre az egyes sportokhoz, és kiválaszthatod, hogy milyen adatok szeretnél mérni az edzésszakaszok során. További információkért lásd: Sportprofilok a Polar Flow-ban.

Például az edzési nézetekben az alábbi információk jelenhetnek meg:

A pulzusod és a pulzus ZonePointer

Táv

Időtartam

Tempó/Sebesség

A pulzusod és a pulzus ZonePointer

Időtartam

Kalóriák

Emelkedés

Az aktuális magasságod (nyomd meg az OK gombot az aktuális magasság manuális kalibrálásához)

Ereszkedés

Az aktuális szegmens hossza (sík, emelkedő, lejtő)

Emelkedés/ereszkedés

Sebesség/tempó

Emelkedők/lejtők száma

Az irányod

Égtájak

Maximális pulzus

Pulzusgrafikon és az aktuális pulzus

Átlagos pulzus

Maximális teljesítmény

Teljesítménygrafikonok és az aktuális teljesítményed

Átlagos teljesítmény

Pontos idő

Időtartam

Időzítők beállítása

Mielőtt időzítőket használhatnál edzés közben, az időzítőket hozzá kell adnod az edzési nézetekhez. Ehhez vagy a Gyorsmenüben állítsd be az időzítő nézetet az aktuális edzésszakaszhoz, vagy add hozzá az időzítőket a Flow webszolgáltatás sportprofil beállításaiban található sportprofil edzési nézeteihez, és szinkronizáld a beállításokat az órával.

További információért lásd: Sportprofilok a Flow-ban.

 

Intervallumidőzítő

Ha a Gyorsmenüből kapcsoltad be az időzítő nézetet az edzésszakaszhoz, az edzésszakasz elkezdésekor az időzítő is elindul. Az időzítő leállítását és új időzítő elindítását az alább leírt módon végezheted el.

Ha az időzítőt az általad használt sportprofil edzési nézeteihez adtad hozzá, az időzítőt az alábbiak szerint indíthatod el:

 1. Lépj az Intervallumidőzítő nézetbe, majd nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot. Válaszd a Start opciót, hogy egy korábban beállított időzítőt használj, vagy hozz létre egy új időzítőt az Intervallumidőzítő beállítása opcióval:
 2. Válaszd ki az Idő alapú vagy Távolság alapú lehetőséget: Idő alapú: Határozd meg a percet és a másodpercet az időzítő számára, és nyomd meg az OK gombot. Távolság alapú: Állítsd be a távot az időzítéshez, és nyomd meg az OK gombot.
 3. A Beállítasz újabb időzítőt? felirat jelenik meg. Új időzítő beállításához nyomd meg az OK gombot.
 4. Ha kész, válaszd a Start lehetőséget az intervallumidőzítő elindításához. Az egyes szakaszok (intervallumok) végén az óra rezgéssel jelez.

Az időzítő megállításához nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot, és válaszd az Időzítő leállítása lehetőséget.

Visszaszámláló

Ha a Gyorsmenüből kapcsoltad be az időzítő nézetet az edzésszakaszhoz, az edzésszakasz elkezdésekor az időzítő is elindul. Az időzítő leállítását és új időzítő elindítását az alább leírt módon végezheted el.

Ha az időzítőt az általad használt sportprofil edzési nézeteihez adtad hozzá, az időzítőt az alábbiak szerint indítsd el:

 1. Lépj Visszaszámláló nézetbe, majd tartsd lenyomva az OK gombot.
 2. Válaszd a Start lehetőséget korábban beállított időzítő használatához, vagy válaszd a Visszaszámláló beállítása lehetőséget egy új visszaszámláló beállításához. Ha kész, válaszd a Start lehetőséget a visszaszámláló elindításához.
 3. A visszaszámlálás végén az óra rezgéssel jelez. Ha újra szeretnéd indítani a visszaszámlálót, nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot, majd válaszd a Start lehetőséget.

Az időzítő megállításához nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot, és válaszd az Időzítő leállítása lehetőséget.

Pulzus-, sebesség- vagy teljesítményzóna rögzítése

A ZoneLock funkcióval rögzítheted az aktuális zónádat a pulzus, a sebesség/tempó vagy a teljesítmény alapján, és biztosíthatod, hogy edzés közben a kiválasztott zónában maradj anélkül, hogy ellenőrizned kellene az órádat. Ha edzés közben kilépsz a rögzített célzónából, az óra rezgéssel figyelmeztet.

A pulzus-, sebesség-/tempó- vagy a teljesítményzónák ZoneLock funkcióját egyenként kell beállítani minden egyes sportprofilhoz. A beállítást a Flow webszolgáltatás sportprofil-beállítások pontjában végezheted el, a Pulzus, Sebesség/Tempó vagy Teljesítmény beállításoknál.

Ahhoz, hogy használhasd a ZoneLock funkciót a sebesség-/tempó- vagy teljesítményzóna rögzítésére, hozzá kell adnod a teljes képernyős Sebesség-/tempógrafikon vagy Teljesítménygrafikon nézetet a sportprofil edzési nézeteihez.

Pulzuszóna rögzítése

Ha rögzíteni szeretnéd azt a pulzuszónát, amelyben éppen vagy, tartsd lenyomva az OK gombot a teljes képernyős Pulzusgrafikon nézetben, vagy a Flow bármely más szerkeszthető nézetében.

A zóna feloldásához tartsd újra lenyomva az OK gombot.

Sebesség-/tempózóna rögzítése

Ha rögzíteni szeretnéd azt a sebesség-/tempózónát, amelyben éppen vagy, tartsd lenyomva az OK gombot a teljes képernyős Sebesség-/tempógrafikon nézetben.

A zóna feloldásához tartsd újra lenyomva az OK gombot.

Teljesítményzóna rögzítése

Ha rögzíteni szeretnéd azt a teljesítményzónát, amelyben éppen vagy, tartsd lenyomva az OK gombot a teljes képernyős Teljesítménygrafikon nézetben.

A zóna feloldásához tartsd újra lenyomva az OK gombot.

Kör jelzése

A kör jelzéséhez nyomd meg az OK gombot. A köröket automatikusan is lehet számítani. A Polar Flow alkalmazásban vagy a webszolgáltatásban a sportprofil-beállításokban állítsd be az Automatikus kör pontnál a Körtáv, a Kör időtartama vagy a Helyalapú lehetőséget. Ha a Körtáv lehetőséget választod, állítsd be a távot, amely alapján a rendszer köröket számítsa. Ha a Kör időtartama lehetőséget választod, állítsd be az időtartamot, amely alapján a rendszer a köröket számítsa. Ha a Helyalapú lehetőséget választod, a rendszer automatikusan számítja a köröket, valahányszor visszaérsz az edzésszakasz kezdésének helyére.

Sportok közötti váltás többsportos edzésszakasz közben

Nyomd meg a VISSZA gombot, és válaszd ki a sportot, amelyre váltani kívánsz. Erősítsd meg az OK gombbal.

Edzés célkitűzéssel

Ha a Polar Flow webszolgáltatásban létrehoztál időtartam, táv, vagy kalória alapú gyors edzési célkitűzés elemet, és szinkronizáltad azt az órával, akkor következő edzési nézet lesz az alapértelmezett:

Ha időtartam vagy táv alapján hoztad létre a célkitűzést, akkor megjelenik, hogy mennyi van még hátra az adott cél eléréséhez.

VAGY

Ha kalóriák alapján hoztad létre a célkitűzést, akkor megjelenik, hogy még hány kalóriát kell elégetned a cél eléréséig.

Ha a Polar Flow alkalmazásban vagy webszolgáltatásban szakaszos célkitűzés elemet hoztál létre, és szinkronizáltad az órával, akkor az alábbi alapértelmezett edzési célkitűzés fog megjelenni az első edzési nézetként:

 • A kiválasztott intenzitástól függően a pulzus vagy a sebesség/tempó, valamint az aktuális szakasz pulzusának vagy sebességének/tempójának alsó és felső határértéke jelenik meg.
 • A szakasz neve és a szakasz száma/szakaszok összesített száma
 • Az eddig eltelt idő/megtett táv
 • A célként kitűzött időtartam/a jelenlegi szakasztáv

További információért az edzési célkitűzések megadásáról lásd: Az edzés megtervezése.

Szakasz megváltoztatása szakaszos edzés során

Ha a szakaszos cél létrehozásánál a manuális szakaszváltás opciót választottad, akkor nyomd meg az OK gombot, hogy a következő szakaszra lépj a szakasz befejezésekor.

Ha az automatikus szakaszváltás opciót választottad, az automatikusan vált, amikor egy szakaszt befejeztél. Az óra rezgéssel jelzi az egyes szakaszok közötti váltást.

Felhívjuk figyelmed, hogy ha nagyon rövid (10 másodperc alatti) szakaszt állítasz be, nem kapsz hallható figyelmeztetést a szakasz végén.

Edzési célkitűzésre vonatkozó adatok

Az edzési célkitűzésre vonatkozó adatok edzés során történő megtekintéséhez tartsd lenyomva az OK gombot edzési célkitűzés nézetben.

Értesítések

Ha a tervezett pulzuszónákon vagy sebesség-/tempózónákon kívül edzel, az óra rezgéssel figyelmeztet.