Ön itt van: Edzés > Edzés közben

Edzés közben

Az edzési nézetek böngészése

Edzés közben az UP/DOWN (fel/le) gombok segítségével áttekintheti az edzési nézeteket. Ne feledd, hogy az elérhető edzési nézetek, valamint az egyes edzési nézetekben megjelenő információ függ a kiválasztott sporttól, valamint az adott sportprofilon végzett változtatásoktól.

A sportprofilokat az órán lehet hozzáadni, az egyes sportprofilok beállítását pedig a Polar Flow alkalmazásban és webszolgáltatásban lehet meghatározni. Például személyre szabott edzési nézeteket hozhatsz létre az egyes sportokhoz, és kiválaszthatod, hogy milyen adatok szeretnél mérni az edzésszakaszok során. További információért lásd: Sport profilok a Flow-ban.

Például az edzési nézetekben az alábbi információk jelenhetnek meg:

Pulzus és a pulzus ZonePointer

Távolság

Időtartam

Tempó/Sebesség

Pulzus és a pulzus ZonePointer

Időtartam

Calories (kalóriák)

Emelkedés

Az aktuális magasságod (nyomd meg az OK gombot az aktuális magasság manuális kalibrálásához)

Ereszkedés

Az aktuális szegmens hossza (sík, emelkedő, lejtő)

Emelkedés/ereszkedés

Sebesség/tempó

Emelkedő/lejtő számláló

Az irányod

Főbb irányok

Maximum heart rate (Maximális pulzusszám)

A pulzus grafikon és az aktuális pulzusszám

Average heart rate (átlag pulzus)

Maximális teljesítmény

Teljesítmény grafikonok és a jelenlegi teljesítményed

Átlagos teljesítmény

Pontos idő

Duration (időtartam)

Időzítők beállítása

Mielőtt időzítőket használhatnál edzés közben, az időzítőket hozzá kell adnod az edzési nézetekhez. Ennek elvégzéséhez vagy a Gyorsmenüben állítsd be az időzítő nézetet az aktuális edzésszakaszhoz, vagy add hozzá az időzítőket a Flow webszolgáltatás sportprofil beállításaiban található sportprofil edzési nézeteihez, és szinkronizáld a beállításokat az órával.

További információért lásd: Sportprofilok a Flow-ban.

 

Intervallumidőzítő

Ha a Gyorsmenüben kapcsoltad be az időzítő nézetet az edzésszakaszhoz, az edzésszakasz elkezdésekor az időzítő is elindul. Az időzítő leállítását és új időzítő elindítását az alább leírt módon végezheted el.

Ha az időzítőt az általad használt sportprofil edzési nézeteihez adtad hozzá, az időzítőt az alábbiak szerint indíthatod el:

 1. Lépj az Interval timer (Intervallumidőzítő) nézetre, majd nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot. Válaszd a Start opciót, hogy egy korábban beállított időzítőt használj, vagy hozz létre egy új időzítőt a Set interval timer (Intervallumidőzítő beállítása) opcióval:
 2. Válaszd ki a Time-based (Idő alapú) vagy Distance-based (Távolság alapú) lehetőséget: Time-based (Idő alapú): Add meg a percet és a másodpercet az időzítő számára, és nyomd meg az OK gombot. Distance-based (Távolság alapú): Állítsd be a távot az időzítéshez, és nyomd meg az OK gombot.
 3. A Set another timer? (Beállítasz újabb időzítőt?) felirat jelenik meg. Új időzítő beállításához nyomd meg az OK gombot.
 4. Ha kész, válaszd a Start lehetőséget az intervallumidőzítő elindításához. Az egyes szakaszok (intervallumok) végén az óra rezgéssel jelez.

Az időzítő megállításához nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot, és válaszd a Stop timer (Időzítő megállítása) lehetőséget.

Visszaszámláló

Ha a Gyorsmenüben kapcsoltad be az időzítő nézetet az edzésszakaszhoz, az edzésszakasz elkezdésekor az időzítő is elindul. Az időzítő leállítását és új időzítő elindítását az alább leírt módon végezheted el.

Ha az időzítőt az általad használt sportprofil edzési nézeteihez adtad hozzá, az időzítőt az alábbiak szerint indítsd el:

 1. Lépj Countdown timer (Visszaszámláló) üzemmódba, majd nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot.
 2. Válaszd a Start lehetőséget korábban beállított időzítő használatához, vagy válaszd a Set countdown timer (Visszaszámláló beállítása) lehetőséget egy új visszaszámláló beállításához. Ha kész, válaszd a Start lehetőséget a visszaszámláló elindításához.
 3. A visszaszámlálás végén az óra rezgéssel jelez. Ha újra szeretnéd indítani a visszaszámlálót, nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot, majd válaszd a Start lehetőséget.

Az időzítő megállításához nyomd meg és tartsd lenyomva az OK gombot, és válaszd a Stop timer (Időzítő megállítása) lehetőséget.

Pulzus-, sebesség- vagy teljesítményzóna rögzítése

A ZoneLock funkcióval rögzítheted az aktuális zónádat a pulzus, a sebesség/tempó vagy a teljesítmény alapján, és biztosíthatod, hogy edzés közben a kiválasztott zónában maradj anélkül, hogy ellenőrizned kellene az órádat. Ha edzés közben kilépsz a rögzített célzónából, az óra rezgéssel figyelmeztet.

A pulzus-, sebesség-/tempó- vagy a teljesítményzónák ZoneLock funkcióját egyenként kell beállítani minden egyes sportprofilhoz. A beállítást a Flow webszolgáltatás sport profile settings (sportprofil-beállítások) pontjában végezheted el, a Heart rate (Pulzus), Speed/Pace (Sebesség/Tempó) vagy Power (Teljesítmény) beállításoknál.

Ahhoz, hogy használhasd a ZoneLock funkciót a sebesség-/tempó- vagy teljesítményzóna rögzítésére, hozzá kell adnod a teljes képernyős Speed/pace graph (Sebesség-/tempógrafikon) vagy Power graph (Teljesítménygrafikon) nézetet a sportprofil edzési nézeteihez.

Pulzuszóna rögzítése

Ha rögzíteni szeretnéd azt a pulzuszónát, amelyben éppen vagy, tartsd lenyomva az OK gombot a teljes képernyős HR graph (Pulzusgrafikon) nézetben, vagy a Flow bármely más szerkeszthető nézetében.

A zóna feloldásához újra tartsd lenyomva az OK gombot.

Sebesség-/tempózóna rögzítése

Ha rögzíteni szeretnéd azt a sebesség-/tempózónát, amelyben éppen vagy, tartsd lenyomva az OK gombot a teljes képernyős Speed/pace graph (Sebesség-/tempógrafikon) nézetben.

A zóna feloldásához újra tartsd lenyomva az OK gombot.

Teljesítményzóna rögzítése

Ha rögzíteni szeretnéd azt a teljesítményzónát, amelyben éppen vagy, tartsd lenyomva az OK gombot a teljes képernyős Power graph (Teljesítménygrafikon) nézetben.

A zóna feloldásához újra tartsd lenyomva az OK gombot.

Kör jelzése

Kör megjelöléséhez nyomja meg az OK gombot. A köröket automatikusan is lehet rögzíteni. A sportprofil beállításaiban a Polar Flow alkalmazásban vagy a webszolgáltatásban állítsd be az Automatic lap (automatikus kör) pontnál a Lap distance (Körtáv) vagy a Lap duration (Kör időtartama) lehetőséget. Ha a Lap distance (kör távolságot) választod, állítsd be a távolságot, amely alapján számolja a köröket. Ha a Lap duration (kör időtartam) választod, állítsd be az időtartamot, amely alapján a köröket számolja.

Sportok közötti váltás többsportos edzésszakasz közben

Nyomd meg a VISSZA gombot, és válaszd ki a sportot, amelyre váltani kívánsz. Erősítsd meg az OK gombbal.

Edzés célkitűzéssel

Ha a Flow webszolgáltatásban létrehoztál időtartam, táv, vagy kalória alapú quick training target (gyors edzési célkitűzés) elemet, és szinkronizáltad azt az órával, akkor következő edzési nézet lesz az alapértelmezett:

Ha időtartam vagy táv alapján hoztad létre a célkitűzést, akkor megjelenik, hogy mennyi van még hátra az adott cél eléréséhez.

VAGY

Ha kalóriák alapján hoztad létre a célkitűzést, akkor megjelenik, hogy még hány kalóriát kell elégetned a cél eléréséig.

Ha a Flow alkalmazásban vagy webszolgáltatásban phased training target (szakaszos célkitűzés) elemet hoztál létre, és szinkronizáltad az órával, akkor az alábbi alapértelmezett edzési célkitűzés fog megjelenni az első edzési nézetként:

 • A kiválasztott intenzitástól függően a pulzus vagy a sebesség/tempó, valamint az adott szakasz alsó és felső pulzus vagy sebesség/tempó értéke jelenik meg.
 • A szakasz neve és a szakasz száma/szakaszok összesített száma
 • Az eddig eltelt idő/megtett táv
 • A célként kitűzött időtartam/a jelenlegi szakasztáv

További információért az edzési célkitűzések megadásáról lásd: Az edzés megtervezése.

Szakasz megváltoztatása szakaszos edzés során

Ha a szakaszos cél létrehozásánál a manual phase change (manuális szakaszváltás) opciót választottad, akkor nyomd meg az OK gombot, hogy a következő szakaszra lépj a szakasz befejezésekor.

Ha az automatic phase change (automatikus szakaszváltás) opciót választottad, az automatikusan vált, amikor egy szakaszt befejeztél. Az óra rezgéssel jelzi az egyes szakaszok közötti váltást.

Felhívjuk figyelmed, hogy ha nagyon rövid (10 másodperc alatti) szakaszt állítasz be, nem kapsz hallható figyelmeztetést a szakasz végén.

Az edzési célkitűzésre vonatkozó adatok

Az edzési célkitűzésre vonatkozó adatok edzés során történő megtekintéséhez tartsd lenyomva az OK gombot edzési célkitűzés nézetben.

Értesítők

Ha a tervezett pulzuszónákon vagy sebességzónákon kívül edzel, az óra rezgéssel figyelmeztet.