Du er her: Funktioner > Smart Coaching > Restitutionsstatus baseret på træningsmængde og aktivitet 24/7

Restitutionsstatus baseret på din aktivitet 24/7

Funktionen for restitutionsstatus holder styr på din samlede træningsmængde – dvs. intensitet, mængde og hyppighed af din træning og aktivitet – mens der tages hensyn til din træningsbaggrund. Din restitutionsstatus kombinerer din træningsmængde med dataene for de aktiviteter, du udfører hver dag. Den estimerer din restitutionsstatus, og hvor længe det tager for dig at restituere. Den er en funktion, som hjælper dig med at undgå over- og undertræning og at justere dine træningsplaner, sammen med andre funktioner som f.eks. den ortostatiske test.

Din restitutionsstatus er baseret på din samlede træningsmængde, daglige aktivitet og hvile i de seneste 8 dage. De seneste træningspas og den seneste aktivitet vægter mere end tidligere træningspas og har derfor en større virkning på din restitutionsstatus. Din aktivitet uden for træningspas spores med et internt 3D-accelerometer, der registrerer dine håndledsbevægelser. Funktionen analyserer hyppigheden, intensiteten og uregelmæssigheden af dine bevægelser sammen med din fysiske information, hvormed du kan se, hvor aktiv du er uden for dine træningspas. Ved at kombinere din daglige aktivitet med din træningsmængde får du et ægte billede af din påkrævede restitutionsstatus. En kontinuerlig overvågning af din restitutionsstatus hjælper dig med at genkende personlige grænser, undgå over- eller undertræning og justere træningsintensiteten og -varigheden alt efter dine daglige og ugentlige mål.

Tag en pulsmåler på under træning for at opnå den mest nøjagtige information om din restitutionsstatus.

Meget anstrengt

"Meget anstrengt" betyder, at du har trænet hårdt på det seneste, og at din samlede træningsmængde er meget høj. Med tiden forbedrer dette din kondition og præstation. Du bliver bare nødt til at give dig selv nok tid til at restituere helt inden din næste hårde træningsperiode eller konkurrence.

Anstrengt

"Anstrengt" betyder, at din træningsmængde er akkumuleret og blevet høj. Dette kan også betyde, at du ikke har restitueret dig helt fra din tidligere træning og aktivitet. Det kræver en anstrengende træning ind imellem at forbedre konditionen og præstationen, men også tid til at restituere godt.

Klar

"Klar" indikerer, at der er balance mellem din seneste træning og den tid, du skal bruge på at restituere. Når du dedikerer nok tid til at restituere, kan du være sikker på, at du får mest muligt ud af din træning.

Undertrænet

"Undertrænet" betyder, at du har trænet mindre end normalt på det seneste. Måske skal du bruge noget ekstra tid på at restituere pga. en sygdom, stress fra dagligdagen eller et fokusskifte i din træningsplan. Du skal bare huske på, at hvis du reducerer din træningsmængde i flere uger i træk uden omhyggelig planlægning, kan noget af det træningsudbytte, du allerede har opnået, muligvis blive reduceret.

Viser dig, hvornår du når det næste restitutionsniveau.

 

Se din restitutionsstatus

  • Berør displayet i tidsvisningen

eller

  • Gå ind på Status > Restitut.status i hovedmenuen

Se dine daglige kalorier

Se, hvor mange kalorier du har forbrændt under træning, aktivitet og BMR (Basalstofskifte: den minimale stofskifteaktivitet, der er nødvendig for at være i live).

  • Berør displayet to gange i tidsvisningen

eller

  • Gå ind på Dagens aktivitet i hovedmenuen, og tryk på START i aktivitetsvisningen.

En mere detaljeret visning af din daglige aktivitet, herunder aktivitetsintensitet, aktiv tid, inaktivitet, trin/distance, kalorier og søvntid/indeks, er tilgængelig i Flow-appen og Flow-webtjenesten.