Du är här: Komma igång > Kompatibla sensorer > Polar LOOK Kéo effektsensor Bluetooth® Smart

Polar LOOK Kéo effektsensor Bluetooth® Smart

Utveckla dina cykelresultat och din cykelteknik. Systemet är perfekt för ambitiösa cyklister. Det använder Bluetooth® Smart-teknik och förbrukar bara lite energi.

• Ger omedelbar feedback genom att mäta exakt uteffekt i watt
  • Visar din vänstra och högra balans samt aktuell och genomsnittlig kadens
  • Visar hur du använder kraft mot pedalen med funktionen kraftvektor
  • Enkelt att installera och växla mellan cyklar

Para ihop Kéo Power med V650

Innan du parar ihop din Kéo Power, se till att du har installerat det rätt. För ytterligare information om hur pedalerna monteras och sändarna installeras, se Polar LOOK Kéo Power användarhandbok som medföljde produkten eller se hjälpvideon.

Sändarna måste paras ihop en i taget. Detta innebär att ihopparningen måste utföras två gånger när du börjar använda Kéo Power. Efter att du parat den första sändaren kan du omedelbart para den andra genom att välja den i listan. Kontrollera enhets-ID på baksidan av varje sändare för att vara säker på att du hittar rätt sändare från listan.

1. Gå till Allmänna inställningar > Ihopparning > Para ihop ny enhet. V650 ska vara mindre än tre meter från sensorn som du vill para ihop. Det är tillräckligt nära när den är monterad på styrstången.

2. Rotera veven för att väcka sändarna. En blinkande magentafärgad lampa i sensorn anger att du har aktiverat sensorn.

Ihopparningen ska göras inom 30 sekunder efter att sensorn aktiverats.

3. V650 anger enheterna den hittar. Enheten närmast V650 är längst upp i listan. Tryck på enheten du vill para ihop.

4. Genomförd anslutning anger att ihopparningen är slutförd.

5. Koppla sensorn till Cykel 1, Cykel 2, Cykel 3 eller Cykel 4. Du kan byta cykel senare i Parade enheter.

6. Ställ in vevarmslängd i millimeter. Bekräfta och återvänd till menyn IHOPPARNING genom att trycka på

När du väljer cykel för en cykeltur börjar din V650 automatiskt att söka efter sensorer som du har kopplat till cykeln. V650 är redo när den gröna cirkeln runt sensorindikatorn lyser kontinuerligt.

Effektinställningar på V650

Justera effektinställningarna så att de bäst passar dina träningsbehov. Redigera effektinställningarna i Inställningar > Sportprofiler och välj den profil du vill redigera och välj Effektinställningar.

I Effektinställningar hittar du:

• Effektformat: Välj W (watt), W/kg (watt/kg) eller FTP % (% av FTP).
  • FTP (W): Ställ in ditt FTP-värde. Intervallet är 60 till 600 watt.
  • Effekt, glidande medelvärde: Välj 3, 10 eller 30 sekunder som glidande medelvärde för effektdata eller välj Ställ in annan för att ställa in det glidande medelvärdet till ett värde mellan 1-99 sek.
  • Effektzoner: Se och ändra gränserna för effektzoner.

Kalibrera Kéo Power

Kalibrera Kéo Power innan du börjar ditt träningspass. V650 startar kalibreringen automatiskt varje gång sändarna vaknar och V650 hittas. Kalibreringen tar några sekunder.

Temperaturen i din träningsmiljö påverkar kalibreringens noggrannhet. Om du till exempel ska träna utomhus ska du ta din cykel utomhus en halvtimme innan du påbörjar kalibreringen. (På så vis är din cykels temperatur ungefär densamma som temperaturen i din träningsmiljö.)

Så här kalibrerar du Kéo power:

1. Välj cykeln till vilken sensorn är kopplad och återvänd till huvudmeny genom att trycka . Håll V650 i huvuddisplayen under kalibreringen.
  2. Väck sändarna genom att rotera vevarmarna för att starta kalibreringen.
  3. Håll cykeln upprätt och vevarmarna på plats tills kalibreringen är färdig.

För att se till att kalibreringen genomförs rätt:

• Lägg ingen tyngd på pedalerna under kalibreringen.
  • Avbryt inte kalibreringen.

När kalibreringen är färdig kommer en grön LED-lampa att blinka på sändarna, varefter du kan börja ditt träningspass.