Individuell träning

Den individuella träningsfunktionen kombinerar data från spelarnas individuella träningspass med data från lagträningspass. Förutom data från individuella träningspass kan du se information om spelarnas aktivitet, sömn, Nightly Recharge™, träningsbelastning, hjärtbelastningsstatus och återhämtningsstatus. Hitta den perfekta balansen mellan träning och vila och få en rättvisande bild av spelarnas återhämtningsstatus innan de påbörjar nästa träningspass. Träningsbelastning visar hur träningen påverkar dina spelare och hjälper dig att se deras begränsningar, justera träningsintensiteten och förhindra skador. Spelarnas data är tillgängliga så fort de har synkroniserat sin Polar-enhet med Flow-webbtjänsten, och du kan se den från kalendervyn Aktiviteter och från spelarkorten.

Personligt Flow-konto och Polar-enhet

För att få ut mesta möjliga av den individuella träningsfunktionen och få en grundlig förståelse för spelarnas övergripande kondition och hur redo de är under hela säsongen behöver varje spelare ett personligt Polar Flow-webbtjänstkonto, som finns tillgängligt på flow.polar.com/start, och en Polar-enhet med aktivitetsmätningsfunktion. Den individuella träningsfunktionen kan även användas utan Polar-enhet, men då kan den inte användas fullt ut.

När du använder Flow-webbtjänsten med en Polar-enhet:

• Spelare kan se sina Team Pro-träningspass i sitt personliga Flow-konto
  • Spelarna bär sina Polar-enheter under personliga träningspass och synkroniserar data till Flow-webbtjänsten
  • Coachen kan se spelarnas personliga träningspass i Team Pro-webbtjänsten
  • Coachen kan se spelarnas aktivitet och sömninformation
  • Coach och spelare kan se träningsbelastning, Hjärtbelastningsstatus and återhämtningsinformation från Nightly Recharge™ för att balansera träning och vila

När du använder Flow-webbtjänsten utan en Polar-enhet:

• Spelarna kan se sina Team Pro-träningspass i sitt personliga Flow-konto
  • Spelarna kan manuellt lägga till träningspass i sitt Flow-konto

Kom igång-guide för coachen

Förberedelser: Spelarna skapar personliga Polar Flow-webbtjänstkonton på flow.polar.com/start. Om de har Polar-enheter får de instruktioner om hur de använder dem när de skapar sina konton. När de har skapat konton ger de dig sina användarnamn på Flow-kontona.

1. Se till att du synkroniserar alla osynkade träningsdata från Polar Pro-sensorerna innan du länkar personliga spelarkonton till Team Pro-webbtjänsten.
  2. Logga in på lagets konto i Team Pro-webbtjänsten.
  3. Klicka på  , och välj Lista över spelare.
  4. Klicka på  för en spelare för att öppna spelarprofilen.
  5. Skriv in spelarens befintliga Flow-kontoanvändarnamn i fältet Länka Polar-konto.
  6. Klicka på Spara.
  7. Därefter loggar spelarna in på sina personliga Flow-konton och accepterar länkinbjudningarna på fliken Meddelanden.
  8. Deras personliga Flow-konton är nu länkade till lagets Polar Team Pro-konto.
  9. Synkronisera alltid Polar Pro-sensorerna efter att du har länkat ett personligt spelarkonto till Team Pro-webbtjänsten.

Inbjudan måste skickas till varje spelare individuellt. Vi rekommenderar att spelarna skapar ett konto först, men om en spelare inte har ett Flow-konto registrerat till den e-postadress som inbjudan skickas till, får spelaren ett e-postmeddelande med en länk till att skapa ett Flow-konto.

De spelare vars personliga konton har länkats får en kedjeikon på sin profilbild i vyn Lista över spelare i Team Pro-webbtjänsten. Alla personliga träningspass (inklusive de som gjorts tidigare) visas i Team Pro-kontot efter att kontona har länkats. Lagträningspass som utförts innan kontona länkades visas inte i spelarnas personliga Flow-konton.

Det går att avbryta en spelarinbjudan innan spelaren har accepterat den. När inbjudan har accepterats ändras alternativet till Ta bort länk vilket gör att du kan ta bort länken till en personlig Flow-profil.

Kom igång-guide för spelare

1. Skapa ett personligt Flow-webbtjänstkonto på flow.polar.com/start och följ instruktionerna på skärmen. Om du har en Polar-enhet får du instruktioner om hur du använder den när du skapar ditt konto.
  2. När du har skapat ett konto ger du e-postadressen för kontot till din coach. Din coach skickar dig sedan en inbjudan om att länka ditt konto.
  3. Logga in på ditt personliga Flow-konto med din e-postadress och ditt lösenord och acceptera länkinbjudan på fliken Meddelanden.
  4. Ditt personliga Flow-konto är nu länkat till lagets Polar Team Pro-konto.

Alla personliga träningspass (inklusive de som gjorts tidigare) blir synliga för tränarna i Team Pro-kontot efter att kontona har länkats. Förutom personliga träningspass kan coacherna se spelarnas sömnstatistik, Nightly Recharge-status, återhämtningsstatus och hjärtbelastningsstatus. Lagträningspass som utförts innan kontona länkades visas inte i ditt personliga Flow-konto.

1. Läs kom igång-guiden för din enhet

Lär känna din Polar-enhet genom att läsa kom igång-guiden som följde med enheten. Mer information och hjälp finns i den fullständiga användarhandboken och videohandledningar på support.polar.com.

2. Synkronisera din Polar-enhet varje dag

Kom ihåg att synkronisera din Polar-enhet med Flow-webbtjänsten varje dag. Då är alla dina tränings-, aktivitets- och sömndata och annan information alltid uppdaterade.

För att kunna synkronisera data med Flow-webbtjänsten måste du ha FlowSync-programmet. Gå till flow.polar.com/start och ladda ner och installera det innan du försöker synkronisera.

1. Anslut din Polar-enhet till din dator med den medföljande USB-kabeln.
  2. FlowSync-fönstret öppnas på datorn och synkroniseringen startar.
  3. Slutfört visas när du är klar.

Varje gång du ansluter din Polar-enhet till datorn överför Polar FlowSync-programmet dina data till Polar Flow-webbtjänsten och synkroniserar alla inställningar du kan ha ändrat. Om synkroniseringen inte startar automatiskt, startar du FlowSync från skrivbordsikonen (Windows) eller från programmappen (Mac OS X). Varje gång en firmware-uppdatering finns tillgänglig får du ett meddelande från FlowSync med en uppmaning att installera den. Om du ändrar inställningar i Flow-webbtjänsten medan din Polar-enhet är ansluten till datorn trycker du på synkroniseringsknappen på FlowSync för att överföra inställningarna till din Polar-enhet.

Du kan också synkronisera din enhet trådlöst med Flow-mobilappen för iOS och Android. Flow-appen är det enklaste sättet att synkronisera dina träningsdata från din Polar Enhet med webbtjänsten. Börja använda Flow-appen genom att ladda ner den från App Store eller Google Play till din mobil. Om du behöver support eller vill ha mer information om hur du använder Polar Flow-appen går du till www.polar.com/en/support/Flow_app. Innan en ny mobilenhet (smarttelefon, surfplatta) börjar användas, måste den parkopplas med din Polar-enhet.

Team Pro individuell spelare, månadskalender vy

Med den individuella träningsfunktionen kommer nya element in i den individuella spelarvyn i Team Pro-webbtjänsten. De omfattar till exempel personliga träningspass, aktivitetsinformation och eventuella Polar-tester* (som konditionstest, ortostatiskt test, hopptest, RR-registrering, prestationstest för löpning, cykeltest, återhämtningstest för ben) som spelaren har genomfört.

* Observera att tillgängliga funktioner beror på din Polar-enhet.

Återhämtningsstatus: Funktionen Återhämtningsstatus uppskattar hur mycket träningsbelastning du kan klara. Den håller koll på din ackumulerade belastning – dvs. intensitet, volym och frekvens för träning och aktivitet – och tar din träningsbakgrund med i beräkningen och uppskattar din nuvarande och framtida fysiska ansträngningsnivå. Klicka för att öppna i ett nytt fönster. Du ser samma återhämtningsstatusvy som visas i spelarens personliga Flow-konto. Detta är bara en vy. Informationen är inte tillgänglig.

Inaktivitetsstämpel: Om du har varit stilla för länge (1 timme) får du en inaktivitetsstämpel.

Procent av dagligt aktivitetsmål som ackumulerats: Visar hur mycket av ditt dagliga aktivitetsmål som du har nått.

Utförda test: RR-registrering, Ortostatiskt test, Konditionstest, Hopptest, Prestationstest för löpning, Prestationstest för cykling, Återhämtningstest för ben.

Lagträningspass: Lagträningspass visas med laglogotypen.

Personliga träningspass: Personliga träningspass visas med sportikonen. Klicka för att öppna i ett nytt fönster. Du ser samma återhämtningsstatusvy som visas i spelarens personliga Flow-konto. Detta är bara en vy. Informationen är inte tillgänglig.

Match: Lagträningspass av matchtyp illustreras med en svart sportikon.

Team Pro individuell spelare, dagskalender vy

Bra att veta

• I kalendervyn för hela laget visas bara lagträningspass.
  • I kalendervyn för individuella spelare visas lagträningspass och personliga träningspass.
  • Rapporterna omfattar bara lagträningspass. Inga individuella träningspass ingår.
  • I spelarnas personliga Flow-konton visas lagträningspass med sportprofilikonen (i Team Pro-kontot visas de med laglogotypen).

Ta bort länken från en spelares personliga Flow-konto från Team Pro-webbtjänsten

En spelare eller coach kan när som helst ta bort kontoåtkomstlänken. När länken från en spelare till Team Pro-kontot tas bort, raderas spelarens personliga träningsinformation från lagets konto. Länken kan tas bort av coachen i Team Pro-webbtjänsten eller av spelaren i spelarens personliga Flow-konto.

Coach

1. Logga in på lagets konto i Team Pro-webbtjänsten.
  2. Klicka på  , och välj Lista över spelare.
  3. Klicka på  för en spelare för att öppna spelarprofilen.
  4. Klicka på Ta bort länk efter spelarens e-postadress i fältet Länkat Polar-konto.
  5. Klicka på Spara.

Spelare

1. Logga in på ditt personliga Polar Flow-konto på flow.polar.com
  2. Klicka på (namn/profilfoto) i det övre högra hörnet.
  3. Välj Inställningar.
  4. I avsnittet Kontotillgång väljer du Ta bort för den organisation du vill ta bort.