Viktig säkerhetsinformation

Nätdrivna enheter.

Dessa försiktighetsåtgärder gäller alla produkter som kan anslutas till ett vanligt vägguttag.

Underlåtenhet att vidta följande försiktighetsåtgärder kan leda till allvarliga skador eller dödsfall på grund av elektriska stötar eller brand eller skador på enheten.

Att välja en lämplig strömkälla för enheten:

• Använd endast den nätadapter och nätkabel som levererades med enheten eller som du fått av en auktoriserad reparatör.
  • Nätadaptrar är endast avsedda för inomhusbruk.
  • Kontrollera att eluttaget ger den typ av spänning som anges på nätadaptern (i fråga om spänning [V] och frekvens [Hz]). Om du är osäker på vilken typ av ström som levereras till ditt hem ska du kontakta en certifierad elektriker.
  • Använd inte icke-standardiserade strömkällor, som t.ex. generatorer eller växelriktare, även om spänningen och frekvensen till synes verkar acceptabel. Använd endast växelström från ett vanligt vägguttag.
  • Överbelasta inte ditt vägguttag, förlängningskabel, grenuttag eller annat elektriskt eluttag. Kontrollera att de är klassade för att hantera den totala strömmen (i ampere [A], anges på nätdelen) och alla andra enheter som är på samma krets.

För att undvika skador på strömkablar och strömförsörjning:

• Skydda strömkablar så att de inte blir trampade på.
  • Skydda kablar från att klämas eller bli kraftigt böjda, särskilt när de ansluter till eluttaget, nätdelen och enheten.
  • Du ska inte rycka, knyta, böja eller på annat sätt misshandla nätkablarna.
  • Utsätt inte strömkablar för värmekällor.
  • Håll barn och husdjur borta från strömkablarna. Låt dem inte bita eller tugga på dem.
  • När du kopplar från strömkablarna ska du dra i kontakten, inte i kabeln.

Om en strömkabel eller strömenhet skadas på något sätt ska du sluta använda den omedelbart. Koppla från enheten under åskväder eller när den inte används under långa tidsperioder.

För enheter med en strömkabel som ansluts till strömförsörjning ska strömkabeln alltid anslutas enligt följande instruktioner:

1. Anslut nätkabeln till strömförsörjningsenheten tills det tar stopp.
  2. Anslut den andra änden av strömkabeln i vägguttaget.

Batteridrivna enheter.

Dessa försiktighetsåtgärder gäller alla produkter som använder uppladdningsbara batterier eller engångsbatterier.

Felaktig användning av batterier kan leda till batteriläckage, överhettning eller explosion. Batterivätska är frätande och kan vara giftig. Den kan orsaka hud- och ögonskador och är farlig vid förtäring.

Endast uppladdningsbara batterier:

• Ladda endast med laddaren som levereras med produkten.

Trådlösa enheter

Innan du går ombord på flygplan eller packar en trådlös enhet i bagage som ska kontrolleras ska batterierna tas ut ur den trådlösa enheten eller så ska den trådlösa enheten stängas av (om den har en på-/av-knapp). Trådlösa enheter kan överföra radiofrekvent (RF) energi, ungefär som en mobiltelefon, när batterierna är installerade och den trådlösa enheten är påslagen (om den har en på-/av-knapp).

Alla enheter

Inga reparationer ska utföras på egen hand.

Försök inte att ta isär, öppna, utföra service på eller modifiera hårdvaran eller strömförsörjningsenheten. Det kan innebära risk för elektriska stötar eller annan fara. Tecken på försök att öppna och/eller modifiera enheten, inklusive avskalning, punktering, eller borttagning av någon av etiketterna upphäver garantin.

Kvävningsrisk

Den här enheten kan innehålla små delar som kan utgöra en kvävningsrisk för barn under 3 år. Håll små delar borta från barn.