RS800CX Korisnički priručnik

12. INFORMACIJE SLUŽBE ZA KORISNIKE

Briga i održavanje

Briga o vašem proizvodu

Kao i svaki elektronski uređaj, Polar monitor srčane frekvencije se treba brižno koristiti. Ispod dane preporuke će vam pomoći u ispunjavanju jamstvenih uvjeta i u puno godina uživanja u ovom proizvodu.

Nakon uporabe skinite priključak primopredajnika s pojasa. Priključak očistite s otopinom blagog sapuna i vode. Osušite ga s krpom. Nikada ne koristite alkohol ili bilo kakve abrazivne materijale (čelična vuna ili kemikalije za čišćenje).

Nakon uporabe isperite pojas primopredajnika s vodom. Ako pojas koristite više od tri puta na tjedan, operite ja najmanje jednom svaka tri tjedna u perilici rublja pri 40 °C. Koristite vrećicu za pranje. Nemojte je namakati, niti koristiti deterdžent s bjelilom niti omekšivač. Pojas nemojte sušiti u sušilici niti je izbjeljivati.

Prije odlaganja na duže vrijeme i uvijek nakon uporabe, pojas operite u vodi s većim sadržajem klora. Ne koristite centrifugiranje ili peglanje. Nikada ne stavljajte priključak u perilicu ili sušilicu rublja! Osušite traku i priključak i spremite ih odvojeno.

Čuvajte vaš monitor srčane frekvencije, primopredajnik i trkaći senzor na hladnom i suhom mjestu. Ne čuvajte ih u vlažnoj okolini, u materijalu koji ne popušta zrak (plastična vrećica ili sportska torba) niti u vodljivom materijalu (vlažan ručnik). Ne uranjajte trkaći senzor u vodu. Ne izlažite ih direktnom sunčevom svjetlu na duže vrijeme.

Radne temperature su -10°C do +50°C.

Servis

Tijekom prve dvije godine jamstvenog razdoblja, preporučamo da servis proizvoda obavite u ovlaštenom Polar servisnom centru. Jamstvo ne pokriva štetu ili posljedičnu štetu nastalu u servisu koji nema ovlaštenje kompanije Polar Electro. Za dodatne informacije, pogledajte Ograničeno Polar međunarodno jamstvo.

Zamjena baterija

Bateriju neka zamjeni ovlašteni Polar Servisni Centar. Izbjegavajte otvaranje zapečaćenog poklopca baterije.

Kako bi zamjenili bateriju vašeg monitora srčane frekvencije i primopredajnika sami, pažljivo pratite uputstva u Zamjena Baterije Monitora Srčane Frekvencije.

Prije zamjene baterije, prenesite sve podatke sa vašeg monitora srčane frekvencije na Polar Protrainer 5 kako bi izbjegli gubitak tih podataka. Za više informacija pogledajte Polar Protrainer 5 pomoć.

Ako želite da Polar zamijeni bateriju, kontaktirajte ovlašteni Polar servisni centar.

Zamjena baterije monitora srčane frekvencije

Za zamjenu baterije monitora srčane frekvencije, trebate kovanicu i bateriju (CR 2032).

 1. Koristeći kovanicu otvorite poklopac baterije laganim pritiskom i okretanjem u smjeru obrnutom od kazaljke na satu.

 2. Uklonite poklopac baterije. Baterija je zakačena za poklopac, koji se treba pažljivo podignuti. Izvadite bateriju i zamijenite je s novom. Pazite da ne oštetite navoje stražnjeg poklopca.

 3. Postavite pozitivnu (+) stranu baterije na poklopac a negativnu (-) prema monitoru srčane frekvencije.

 4. Prsten za brtvljenje poklopca baterije je također fiksiran za poklopac. Prsten zamijenite ako je oštećen. Prije zatvaranja poklopca baterije, provjerite da prsten za brtvljenje nije oštećen i da je pravilno postavljen u svoj utor.

 5. Vratite poklopac baterije na njegovo mjesto i s kovanicom ga okrenite u smjeru kazaljke na satu u zatvoreni (CLOSE) položaj. Provjerite da je poklopac dobro zatvoren!

Pretjerana uporaba pozadinskog osvjetljenja monitora srčane frekvencije brže troši bateriju. U hladnim uvjetima, može se pojaviti indikator prazne baterije i ponovo nestati kada se vratite u topliju okolinu. Kako bi osigurali maksimalni radni vijek poklopca baterije, otvarajte ga samo prilikom zamjene baterije. Prilikom zamjene baterije, provjerite da prsten za brtvljenje nije oštećen, te ga u tom slučaju trebate zamijeniti s novim. Setovi baterija s prstenima za brtvljenje su dostupni u dobro opremljenim Polar prodavaonicama i ovlaštenim Polar servisnim centrima. U SAD i Kanadi, prsteni za brtvljenje su dostupni samo u ovlaštenim Polar servisnim centrima.

Baterije držite dalje od djece. Ako se baterija proguta, odmah kontaktirajte liječnika. Baterije se trebaju pravilno odložiti u skladu s lokalnim propisima.

↑ Povratak na vrh

Mjere opreza

Smetnje za vrijeme vježbanja

Elektromagnetske smetnje i oprema za vježbanje

Smetnje se mogu pojaviti u blizini visokonaponskih dalekovoda, semafora, električkih željezničkih vodova, električkih vodova trolejbusa ili tramvaja, televizora, motora automobila, monitora srčane frekvencije, neke opreme za vježbanje pokretane motorom, mobitela ili električkih zaštitnih vrata. Kako bi izbjegli kriva očitanja, maknite se dalje od mogućih izvora smetnji.

Oprema za vježbanje s elektronskim ili električkim komponentama, kao što su LED zasloni, motori i električke kočnice mogu uzrokovati smetnje. Za rješavanje ovih problema, pokušajte slijedeće:

 1. Uklonite primopredajnik s vaših prsa i normalno koristite opremu za vježbanje.

 2. Vozite se uokolo sa monitorom srčane frekvencije dok ne nađete mjesto na kojem ne prikazuje kriva očitanja ili ne trepće simbol srca. Smetnje su obično najveće direktno ispred zaslona opreme, dok su lijeva i desna strna relativno slobodne od smetnji.

 3. 3. Vratite primopredajnik na vaša prsa i držite monitor srčane frekvencije u ovom području bez smetnji što je duže moguće.

Ako monitor srčane frekvencije i dalje ne radi s ovom opremom za vježbanje, u okolini ima previše električkih smetnji za bežično mjerenje otkucaja srca.

Uporaba RS800 monitora srčane frekvencije u vodi

Ovaj monitor srčane frekvencije je otporan na vodu. Međutim, mjerenje otkucaja srca ne radi u vodi. Možete koristiti monitor srčane frekvencije pod vodom kao sat ali to nije instrument za ronjenje. Kako bi zadržali otpornost na vodu, ne pritišćite tipke monitora srčane frekvencije pod vodom. Uporaba monitora srčane frekvencije pri jakoj kiši također može uzokovati smetnje.

Minimiziranje rizika prilikom vježbanja

Vježbanje može uključivati neke rizike. Prije početka redovitog programa vježbanja, preporuča se da odgovorite na slijedeća pitanja u svezi vašeg zdravlja. Ako na bilo koje pitanje odgovorite potvrdno, preporučamo vam da se prije programa vježbanja posavjetujete s liječnikom.

 • Jeste li bili fizički neaktivni u zadnjih 5 godina?

 • Imate li visoki krvni tlak ili visoki kolesterol u krvi?

 • Uzimate li bilo kakve lijekove za visoki tlak ili srce?

 • Jeste li ikada imali problema s disanjem?

 • Imate li simptome bilo kakve bolesti?

 • Oporavljate li se od ozbiljne bolesti ili medicinskog tretmana?

 • Koristite li pacemaker ili drugi ugrađeni elektronski uređaj?

 • Pušite li?

 • Jeste li trudni?

Uzmite u obzir da uz intenzitet vježbanja, lijekovi za srce, krvni tlak, psihološke probleme, astmu, disanje, itd., i neka energetska pića, alkohol i nikotin također mogu utjecati na otkucaje srca.

Važno je za vrijeme vježbanja osluškivati svoje tijelo. Ako za vrijeme vježbanja osjetite neočekivanu bol ili preveliki umor, preporuča se da odmah prestanete vježbati ili nastavite vježbati s lakšim intenzitetom.

Naputak za osobe s pacemakerom, defibrilatorima ili drugim ugrađenim elektronskim uređajima. Osobe koje imaju ugrađeni pacemaker mogu koristiti Polar monitor srčane frekvencije na vlastitu odgovornost. Prije početka uporabe, preporučamo provođenje testa maksimalnog naprezanja pod nadzorom liječnika. Test se provodi radi provjere sigurne i pouzdane istovremene uporabe pacemakera i Polar monitora srčane frekvencije.

Ako ste alergični na bilo kakvu supstanciju koja dođe u kontakt s vašom kožom ili sumnjate na alergijsku reakciju zbog uporabe ovog proizvoda, provjerite dane materijale u Tehničkim specifikacijama. Kako bi izbjegli reakciju kože na primopredajnik, nosite ga preko majice, ali dobro navlažite majicu ispod elektroda kako bi osigurali siguran rad.

Vaša sigurnost za nas je jako važna. Oblik trkaćeg senzora/senzora brzine je tako dizajniran da minimizira rizik da zapne za nešto. U svakom slučaju budite oprezni prilikom trčanja s trkaćim senzorom/senzorom trčanja kroz šipražje.

Kombinirani dodir vlage i jakog trenja može uzrokovati pojavu crne boje na površini primopredajnika, što može ostaviti mrlju na svijetloj odjeći. Ako na koži koristite zaštitno sredstvo protiv insekata, pazite da to sredstvo ne dođe u kontakt s primopredajnikom.

*s3 senzor brzine W.I.N.D. je potreban

↑ Povratak na vrh

Tehničke specifikacije

Monitor srčane frekvencije

Uređaj spada u klasu 1 laserskih proizvoda

 

Trajnost baterije:

Prosječno 1 godina (1h/dan, 7 dana/tjedno)

Vrsta baterije:

CR2032

Prsten za brtvljenje baterije:

O-prsten 20.0 x 1.1, silikon

Radna temperatura:

-10°C do +50°C

Materijal ručnog pojasa i kopče:

Poliuretan, nehrđajući čelik

Stražnji poklopac:

Poliamid, nehrđajući čelik koji zadovoljava EU Direktivu 94/27/EU i nadopune 1999/C 205/05 o ispuštanju nikla iz proizvoda namijenjenih da dođu u direktni i produženi kontakt s kožom

Točnost sata:

Bolja od ±0,5 sekundi/dan pri 25°C

Točnost monitora otkucaja srca:

±1% ili 1 bpm, što je veće, definicija se odnosi na stabilne uvjete.

Raspon mjerenja otkucaja srca:

15-240

Raspon prikaza trenutne brzine:

Senzor trčanja: 0-36 km/h, ritam 0-255 okr/min

 

G3 GPS senzor: 0-250 km/h

 

Senzor brzine: 0-127 km/h

 

Senzor ritma: 15-200 okr/min

Raspon prikaza nadmorske visine:

-550 m… +9000 m

Polar ručna jedinica računa nadmorsku visinu uporabom standardnu prosječnu nadmorsku visinu pri definiranom tlaku zraka prema ISO 2533

Rezolucija uspona/spusta:

5 m

Granične vrijednosti monitora srčane frekvencije

Maksimalni broj datoteka:

99

Maksimalno vrijeme:

99 h 59 min 59 s

Maksimalni broj ručnih krugova:

99

Maksimalni broj automatskih krugova:

99

Cipele 1/2/3 ukupna udaljenost:

999 999 km / 621370 mi

Bicikl 1/2/3 ukupna udaljenost:

999 999 km / 621370 mi

Ukupna udaljenost cipele/GPS/bicikli:

999 999 km / 621370 mi

Ukupna udaljenost:

999 999 km / 621370 mi

Ukupno trajanje:

9999h 59min 59s

Ukupno kalorija:

999 999 kcal

Ukupni broj vježbi:

9999

Ukupni uspon:

304795 m / 999980 ft

Ukupno odometar:

999 999 km / 621370 mi

Primopredajnik

Trajnost baterije WearLink W.I.N.D. uređaja:

Prosječno 2 godine (3h/dan, 7 dana/tjedan)

Vrsta baterije:

CR2025

Prsten za brtvljenje baterije:

O-prsten 20.0 x 1.0, silikon

Radna temperatura:

-10°C do +40°C

Materijal priključka:

poliamid

Materijal trake:

poliuretan/poliamid/ poliester/elastan/najlon

Polar ProTrainer 5™

Zahtjevi sustava:

PC

 

Windows® 2000/XP (32bit), Vista

 

IrDA kompatibilni port (vanjski IrDA uređaj ili unutrašnji IR port).

 

Dodatno uz softver vaše računalo mora imati Pentium II 200 MHz procesor ili brži, SVGA ili monitor veće rezolucije, 50 MB prostora na tvrdom disku i CD-ROM uređaj.

Polar WebLink koristeći IrDA komunikaciju

Zahtjevi sustava:

PC

 

Windows® 98/98SE/ME/2000/XP

 

IrDA kompatibilni port (vanjski IrDA uređaj ili unutrašnji IR port).

Polar monitor srčane frekvencije prikazuje razinu fiziološkog napora i intenziteta za vrijeme vježbanja. Prikazuje i vremenske uvjete kao što su temperatura i nadmorska visina. Također mjeri brzinu i udaljenost prilikom vožnje s Polar trkaćim s3 senzorom brzine/G3 GPS senzorom, ritam trčanja pomoću s3 senzora, ritam bicikliranja sa senzorom ritma i podatke o lokaciji pomoću G3 GPS senzora. Uređaji nisu namijenjeni niti za jednu drugu uporabu.

Polar monitor srčane frekvencije se ne bi trebao koristiti za mjerenja okoline, koja zahtijevaju profesionalnu ili industrijsku preciznost. Nadalje, uređaj se ne bi trebao koristiti za dobivanje mjerenja tijekom zračnih i podvodnih aktivnosti.

Otpornost na vodu Polar proizvoda je testirana u skladu s međunarodnim standardom ISO 2281. Proizvodi su podijeljeni u tri različite kategorije prema otpornosti na vodu. Provjerite stražnju stranu vašeg Polar proizvoda radi kategorije otpornosti na vodu i usporedite je s donjom tablicom. Molimo vas da uzmete u obzir da ove definicije ne moraju vrijediti za proizvode drugih proizvođača.

Oznaka na stražnjoj strani kućišta

Karakteristike otpornosti na vodu

Otporan na vodu (Water resistant)

Prskanje, kapljice kiše, itd.

Otporan na vodu 30m/50m (water resistant 30m/50m)

Minimum za kupanje i plivanje.

Otporan na vodu 100m (Water resistant 100m)

Za čestu uporabu u vodi, ali bez spremnika za zrak

*Ove karakteristike se također odnose na Polar WearLink 31 i Polar WearLink W.I.N.D. primopredajnik, označen s "Water resistant 30 m".

↑ Povratak na vrh

Često postavljana pitanja

Što da napravim ako…

…ako je prikazan simbol baterije i poruka Battery low?

Indikator prazne baterije je obično prvi znak prazne baterije. Međutim, u hladnim uvjetima se može pojaviti indikator prazne baterije. Indikator će se ugasiti čim se vratite u okolinu s normalnom temperaturom. Kada se pojavi ovaj simbol, oglasi se monitor srčane frekvencije i pozadinsko osvjetljenje se automatski ugasi. Za dodatne informacije o promjeni baterije, pogledajte Briga i održavanje.

… u izborniku ne znam gdje se nalazim?

Pritisnite i držite tipku STOP dok se ne prikaže vrijeme.

…nema reakcije na bilo koju tipku?

Poništite monitor srčane frekvencije pritiskom na sve tipke odjednom na 2 sekunde dok se zaslon ne ispuni brojkama. Pritisnite bilo koju tipku i postavite vrijeme i datum, i ostatak postavki se spremi. Preskočite ostatak postavki pritiskom i držanjem tipke STOP.

…očitanje otkucaja srca postane nepravilno, ekstremno visoko ili niša ne pokazuje (00)?

 • Provjerite da monitor srčane frekvencije nije dalje od 1 m od primopredajnika.

 • Provjerite da se za vrijeme vježbanja pojas primopredajnika nije olabavio.

 • Provjerite da tekstilne elektrode u sportskoj odjeći dobro naliježu.

 • Provjerite jesu li elektrode primopredajnika/sportske odjeće navlažene.

 • Provjerite je li primopredajnik/sportska odjeća čista.

 • Provjerite da unutar 1 m nema drugog primopredajnika otkucaja srca.

 • Snažni elektromagnetski signali mogu uzrokovati nepravilna očitanja. Za dodatne informacije pogledajte Mjere opreza.

 • Ako se nepravilna očitanja otkucaja srca nastave unatoč činjenici da ste se odmaknuli od izvora smetnji, smanjite brzinu i ručno provjerite svoj puls. Ako osjećate da odgovara visokom očitanju na zaslonu, možda prolazite kroz stanje srčane aritmije. Većina slučajeva aritmije nisu ozbiljni, ali bez obzira posjetite liječnika.

 • Srčani događaj je možda promijenio vaš ECG valni oblik. U tom slučaju, posavjetujte se s liječnikom.

…se prikaže Memory full?

Ova poruka se pojavi tijekom vježbanja ako ste snimili 99 krugova ili ako za vježbu nije ostalo mjesta u memoriji. Za oslobađanje mjesta u memoriji, prebacite podatke o vježbanju u Polar ProTrainer 5 softver, te obrišite podatke iz memorije monitora srčane frekvencije.

…se prikaže Check WearLink! I vaš monitor srčane frekvencije ne može očitati signal otkucaja srca?

 • Provjerite da monitor srčane frekvencije nije dalje od 1 m od primopredajnika.

 • Provjerite da se za vrijeme vježbanja pojas primopredajnika nije olabavio.

 • Provjerite da tekstilne elektrode u sportskoj odjeći dobro naliježu.

 • Provjerite jesu li elektrode primopredajnika/sportske odjeće navlažene.

 • Provjerite jesu li primopredajnik/elektrode u sportskoj odjeći čisti i neoštećeni.

 • Ako mjerenje otkucaja srca ne radi sa sportskom odjećom, pokušajte koristiti WearLink pojas. Ako monitor srčane frekvencije detektira otkucaje srca s pojasom, onda je problem vjerojatno u sportskoj odjeći. Molimo vas kontaktirajte proizvođača/prodavača odjeće.

 • • Ako ste proveli sve iznad navedene opcije i poruka se i dalje pojavljuje i mjerenje otkucaja srca ne radi, baterija vašeg primopredajnika je možda prazna. Za dodatne informacije pogledajte Briga i održavanje.

…se prikaže New WearLink found. Teach new WearLink??

Ako ste novi primopredajnik kupili kao dodatnu opremu, treba se uvesti u monitor srčane frekvencije. Za dodatne informacije pogledajte Uvođenje novog primopredajnika.

Ako je primopredajnik koji koristite došao u paketu sa monitorom srčane frekvencije i na zaslonu se prikaže ovaj tekst, monitor srčane frekvencije možda detektira signal s drugog primopredajnika. U tom slučaju, provjerite da nosite vaš primopredajnik, da su elektrode vlažne i da se pojas primopredajnika nije olabavio. Ako se poruka još uvijek pojavljuje, baterija vašeg primopredajnika je prazna. Za dodatne informacije pogledajte Briga i održavanje.

…se prikaže S sensor calibration failed?*

Kalibracija nije uspjela i morate ponoviti. Kalibracija neće uspjeti ako se pomičete za vrijeme mjerenja. Kada dostignete dužinu kruga, prestanite trčati i stanite na mjestu za kalibriranje. Raspon kalibracijskog faktora ručne kalibracije je između 0,500 i 1,500. Ako ste kalibracijski faktor odredili ispod ili iznad ovih vrijednosti kalibracija neće biti provedena.

...se prikaže Teach new sensor??

Ako ste kupili novi senzor kao dodatnu opremu, potrebno ga je uskladiti s trening kompjuterom. Za više informacija, gledajte Postavke značajki.

Ako je senzor koji koristite već uključen u set sa trening komjuterom i tekst se prikaže na zaslonu, trening kompjuter može uhvatiti signal drugog senzora. U tom slučaju, nosite vaš vlastiti senzor. Ako je poruka još uvijek prikazana, baterija senzora je prazna. Za više informacija, gledajte Briga i održavanje.

... visina se mijenja, iako stojim na mjestu?

Trening kompjuter pretvara tlak zraka u mjerenje nadmorske visine. Zato vremenske promjene mogu uzrokovati promjene očitanja nadmorske visine.

... su prikazi nadmorske visine netočni?

Vaš visinomjer može pokazivati krivu nadmorsku visinu, ako je izložen vanjskim utjecajima, kao npr. jakom vjetru ili vremenskim nepogodama. U tom slučaju kalibrirajte altimetar. Ako su očitanja altimetra i dalje netočna, moguće je da prljavština blokira kanale tlaka. U tom slučaju pošaljite vaš trening kompjuter Polar ovlaštenom serviseru.

…se prikaže Memory low?

Poruka Memory low prikaže ako je u memoriji ostalo mjesta za oko jedan sat snimanja. Kako bi maksimalizirali preostali kapacitet memorije, odaberite najdužu frekvenciju snimanja (60 sek) u Settings > Features > Rec.rate. Kada se memorija napuni do kraja prikaže se poruka Memory full. Za oslobađanje mjesta u memoriji, prebacite podatke o vježbanju u Polar ProTrainer 5 softver, te obrišite podatke iz memorije monitora srčane frekvencije.

*Potreban je opcijski s3 senzor brzine trčanja W.I.N.D.

↑ Povratak na vrh

Ograničeno Polar međunarodno jamstvo

 • Ovo jamstvo ne utječe na prava kupca koja su propisana nacionalnim ili državnim zakonima, ili na prava kupca u odnosu na prodavača koja proizlaze iz ugovora o kupnji.

 • Ovo ograničeno Polar međunarodno jamstvo izdaje kompanija Polar Electro Inc. kupcima koji su kupili ovaj proizvod u SAD ili Kanadi. Ovo ograničeno Polar međunarodno jamstvo izdaje kompanija Polar Electro Oy kupcima koji su kupili ovaj proizvod u drugim državama.

 • Polar Electro Oy / Polar Electro Inc. jamči originalnim kupcima ovog proizvoda da proizvod neće imati nikakve defekte materijala ili izrade na dvije (2) godine od datuma kupnje.

 • Molimo vas čuvajte vaš račun, koji je dokaz vaše kupnje!

 • Jamstvo ne pokriva bateriju, oštećenja zbog krive uporabe, nezgoda ili nepoštivanje upozorenja; nepravilno održavanje, uporabu u komercijalne svrhe, napuknuta ili potrgana kućišta/zaslone, elastične pojaseve i Polar odjeću.

 • Jamstvo ne pokriva bilo kakva oštećenja, gubitke, troškove, direktne ili indirektne, posljedične ili specijalne, koji su nastali ili povezani s proizvodom.

 • Kupljeni rabljeni proizvodi nisu pokriveni dvogodišnjim (2) jamstvom, osim ako nije drugačije propisano zakonom.

 • Tijekom jamstvenog razdoblja, proizvod će biti popravljen ili zamijenjen u ovlaštenom servisu, bez naplate, bez obzira na državu kupnje.

Jamstvo u odnosu na bilo koji proizvod će biti ograničeno na države u kojima je početno oglašavan.

Ovaj proizvod je sukladan Direktivama 93/42/EEC. Odgovarajuća Izjava o sukladnosti je dostupna na www.support.polar.fi/declaration_of_conformity.html.

Ovaj znak prekriženog koša za otpad ukazuje na to da su Polar proizvodi elektronski uređaji i da spadaju pod Direktivu 2012/19/EU Europskog parlamenta i Vijeća za električki otpad i elektronsku opremu (WEEE), a baterije i akumulatori korišteni u proizvodima su pokriveni Direktivom 2006/66/EC Europskog parlamenta i Vijeća od 6. Rujna 2006. U svezi baterija i akumulatora, te potrošnih baterija i akumulatora. Stoga se u Europskim državama ovi proizvodi i baterije/akumulatori moraju odvojeno odlagati. Polar vas ohrabruje da minimizirate moguće efekte otpada na okoliš i ljudsko zdravlje, također i izvan Europske Unije, poštivanjem lokalnih propisa o odlaganju otpada i ako je moguće, provedete odvojeni skupljanje elektronskih uređaja, baterija i akumulatora.

Ova oznaka ukazuje na činjenicu da je proizvod zaštićen od električkog udara.

Pravo kopiranja © 2013 Polar Electro Oy. FIN-90440 KEMPELE, Finska

Polar Electro Oy je kompanija koja posjeduje certifikat ISO 9001:2000.

Sva prava pridržana. Niti jedan dio ovog priručnika se ne smije koristiti ili reproducirati u bilo kojem obliku ili na bilo koji način bez prethodnog pismenog odobrenja kompanije Polar Electro Oy, osim za Sound Blaster, koji je tržišni naziv kompanije Creative Technology, Ltd. Nazivi i logotipi označeni s simbolom ® u ovom priručniku ili na pakiranju proizvoda su registrirani tržišni znak kompanije Polar Electro Oy, osim naziva Windows, koji je registrirani tržišni naziv kompanije Microsoft Corporation.

↑ Povratak na vrh

Polar pravna izjava

 • Materijal u ovom priručniku služi samo za informaciju. Proizvodi koje opisuje su podložni promjenama bez prethodne najave, zbog stalnog programa razvoja proizvođača.

 • Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy ne daje nikakva jamstva u odnosu na ovaj priručnik ili na u njemu opisan proizvod.

 • Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy ne preuzima odgovornost za oštećenja, gubitke, troškove, direktne ili indirektne, posljedične ili specijalne, koji proizlaze ili su povezani s uporabom ovog materijala ili u njemu opisanih proizvoda.

Ovaj proizvod je zaštićen jednim od nekoliko slijedećih patenata: US 5486818, GB 2258587, HK306/1996, WO96/20640, EP 0748185, US6104947, EP 0747003, US5690119, DE69630834.7-08, WO 97/33512, US 6277080, EP 0984719, US 6361502, EP 1405594, US6418394, EP 1124483, US 6405077, US 6714812, US 6537227, FI 114202, US 6666562 B2, US 5719825, US 5848027, EP 1055158, FI 113614, FI23471, USD49278S, USD492784S, USD492999S, FI68734, US4625733, DE3439238, GB2149514, HK81289, FI88972, US5486818, DE9219139.8, GB2258587, FR2681493, HK306/1996, FI96380, WO95/05578, EP665947, US5611346, JP3568954, DE69414362, FI4150, US6477397, DE20008882, FR2793672, ES1047774, FI112844, EP 724859 B1, US 5628324, DE 69600098T2, FI110915. Vrijede i drugi patenti.

Proizvođač:

Polar Electro Oy

Professorintie 5

FIN-90440 KEMPELE

Tel +358 8 5202 100

Fax +358 8 5202 300

www.polar.fi

4.0 HR 05/2013

↑ Povratak na vrh