Polar RCX3 Användarhandbok

1. INTRODUKTION

Grattis till ditt köp av en Polar RCX3 träningsdator! Polar RCX3 träningsdator kan på flera sätt hjälpa dig under dina träningspass.

Denna användarhandbok ger en komplett instruktion som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din träningsdator.

Den senaste versionen av användarhandboken kan laddas ner från www.polar.com/support. För videohandledning, gå till http://www.polar.com/en/polar_community/videos.

Huvudfunktioner och fördelar

Funktionen Sportprofiler hjälper dig att enkelt börja ditt träningspass. RCX3 har fyra sportprofiler; en för löpning, två för cykling och en för andra sporter.

Funktionen Polar Sportzoner hjälper dig att träna med rätt intensitet. Du kan låsa en målsportzon för ett träningspass. När din puls går under eller över målsportzonen avger RCX3 ett visuellt och audiellt alarm.

Funktionen Polar ZoneOptimizer anpassar dina pulszoner under uppvärmningen. Funktionen ZoneOptimizer mäter din hjärtfrekvensvariation och fastställer dina personliga sportzoner.

Polar uthållighetsprogram för löpning och cykling är individuellt anpassade träningsprogram för din personliga konditionsnivå. Träningsprogrammen ger dig vägledning så att du tränar på rätt sätt genom att definiera träningsvolym, träningsintensitet och träningstider på veckobasis för att få förbättrad kondition. Träningsprogrammet fungerar tillsammans med funktionen Polar ZoneOptimizer, och träningsprogrammets pass ändras i överensstämmelse med dina anpassade sportzoner.

Funktionen Träningseffekt hjäper dig att bättre förstå effekterna av din träning genom att ge feedback på dina träningsresultat.

Funktionen Träningsansträngning i träningskalendern på polarpersonaltrainer.com anger hur hårt träningspasset var och när du kommer att ha återhämtat dig tillräckligt för nästa träningspass. Kontinuerlig uppföljning av träningsansträngning och återhämtning hjälper dig att hitta dina personliga gränser, undvika över- och underträning samt anpassa ditt träningsprogram efter dina dags- och veckomål.

↑ Tillbaka till början