Olet täällä: Tärkeitä tietoja > Huomioitavaa

Huomioitavaa

Polar OH1 on suunniteltu mittaamaan sykettä. Laitetta ei ole tarkoitettu mihinkään muuhun käyttöön.

Harjoituslaitetta ei tule käyttää sellaiseen mittaamiseen, jossa edellytetään ammattimaista tai teollista tarkkuutta.

Suosittelemme laitteen ja käsivarsihihnan pesemistä ajoittain likaisen käsivarsihihnan aiheuttamien iho-ongelmien välttämiseksi.

Häiriöt harjoittelun aikana

Sähkömagneettiset häiriöt ja harjoituslaitteet

Häiriöitä voi esiintyä sähkölaitteiden läheisyydessä. Myös WLAN-tukiasemat saattavat aiheuttaa häiriöitä harjoituslaitteessa. Virheellisten lukemien ja toimintahäiriöiden välttämiseksi siirry kauemmaksi häiriöitä mahdollisesti aiheuttavista tekijöistä.

Häiriöitä voi aiheutua myös harjoituslaitteista, joissa on elektronisia tai sähköisiä komponentteja, kuten LED-näyttöjä, moottoreita ja sähköjarruja.

Jos harjoituslaite ei edelleenkään toimi kuntoiluvälineiden kanssa, näiden aiheuttamat sähköhäiriöt saattavat estää langattoman sykkeenmittauksen. Lisätietoja on osoitteessa www.polar.com/support.

Riskien minimointi harjoittelun aikana

Harjoitteluun saattaa sisältyä joitakin riskejä. Ennen säännöllisen harjoitusohjelman aloittamista on suositeltavaa vastata seuraaviin terveydentilaasi koskeviin kysymyksiin. Jos vastaat myöntävästi yhteenkin seuraavista kysymyksistä, on suositeltavaa käydä lääkärintarkastuksessa ennen harjoitusohjelman aloittamista.

  • Oletko ollut harrastamatta liikuntaa viimeiset viisi vuotta?
  • Onko sinulla korkea verenpaine tai korkea veren kolesterolipitoisuus?
  • Käytätkö verenpaine- tai sydäntautilääkkeitä?
  • Onko sinulla ollut hengitysvaikeuksia?
  • Onko sinulla jonkin sairauden oireita?
  • Oletko toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta?
  • Käytätkö sydämentahdistinta tai muuta vastaavaa ihonalaista laitetta?
  • Tupakoitko?
  • Oletko raskaana?

Huomaa, että sykkeeseen vaikuttavat harjoitustehon lisäksi muun muassa sydän-, verenpaine-, psyyke-, astma- ja hengitystielääkkeet sekä jotkin energiajuomat, alkoholi ja nikotiini.

On tärkeää tarkkailla elimistön reaktioita harjoituksen aikana. Jos tunnet odottamatonta kipua tai väsymystä harjoituksen aikana, on suositeltavaa joko keskeyttää harjoitus tai jatkaa sitä kevyemmällä teholla.

Huomautus: Voit käyttää Polar-tuotteita, vaikka käyttäisit sydämentahdistinta. Polar-tuotteiden ei teoriassa pitäisi pystyä häiritsemään tahdistimen toimintaa. Tietoja käytännössä tapahtuneista häiriöistä ei myöskään ole. Emme kuitenkaan anna virallista takuuta tuotteen soveltuvuudesta käyttöön kaikkien tahdistimien tai muiden ihonalaisten laitteiden kanssa. Mikäli olet epävarma tai koet epätavallisia tuntemuksia Polar-tuotteiden käytön aikana, ota yhteyttä lääkäriin tai ihonalaisen laitteesi valmistajaan käyttöturvallisuuden selvittämiseksi.

Jos olet allerginen jollekin ihokosketukseen tulevalle aineelle tai epäilet allergista reaktiota tuotteen käytöstä johtuen, tarkista tuotteessa käytetyt materiaalit kohdasta Tekniset tiedot.

Kosteuden ja kovan hankauksen vaikutuksesta sykesensorin pinnasta irtoava väri saattaa värjätä vaatteita. Jos käytät ihollasi hajustetta, itseruskettavaa voidetta, aurinkovoidetta tai hyttyskarkotetta, varmista, että aine ei pääse kosketuksiin harjoitustietokoneen tai sykesensorin kanssa. Vältä sellaisten vaatteiden käyttöä, joiden värit voivat värjätä harjoituslaitetta (erityisesti vaaleiden/kirkkaanväristen harjoituslaitteiden yhteydessä).

Tämä tuote ei ole lelu. Älä anna lasten tai lemmikkien leikkiä sillä. Tuotteessa on pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran.