Olet täällä: Harjoittelu > Sykeharjoittelu

Syketreeni

Vaikka keho antaa useita subjektiivisia merkkejä toiminnastaan harjoituksen aikana (rasittumisen tunne, hengityksen tiheys, fyysiset tuntemukset), mikään näistä ei ole yhtä luotettava kuin sykkeen mittaus. Menetelmä on objektiivinen, ja siihen vaikuttavat sekä sisäiset että ulkoiset tekijät, joten sen avulla voit luotettavasti mitata fyysistä tilaasi.

Sykkeen mittaaminen OH1:llä

Jotta saat tarkat sykelukemat, OH1 on kiinnitettävä napakasti kyynärvarteen tai olkavarteen tai uimalasien hihnakiinnikkeellä ohimolle. Sensorin on oltava jatkuvasti yhteydessä ihoon, mutta käsivarsihihna ei saa olla niin tiukalla, että se haittaa verenkiertoa. Jos kiinnität sensorin uimalasien hihnakiinnikkeellä ohimollesi, kiinnitä se mahdollisimman kauas ohimolle mutta varmista, että sensorin ja ihosi väliin ei jää hiuksia. OH1-laitetta kannattaa pitää muutaman minuutin ajan ennen sykkeen mittauksen aloittamista, jotta syketiedot ovat mahdollisimman tarkat.

Älä paina sensorin painiketta veden alla, jotta laite pysyy vesitiiviinä.

Jos sinulla on tatuointeja, vältä sensorin asettamista aivan niiden kohdalle, sillä tämä voi estää tarkkojen lukemien saamisen.

Jos kätesi ja ihosi kylmenevät helposti, ne kannattaa ensin lämmittää. Laita veri kiertämään ennen kuin aloitat treenin!

Tarkat ohjeet OH1:n kiinnittämiseen ovat kohdassa OH1:n käyttäminen