Du är här: Träna med Polar > Polar-appen och Polar Flow

Polar-appen och Polar Flow

Polar-appen

Polar-appen i din M600 förvandlar din Wear OS by Google-smartklocka till en Polar sport- och aktivitetsmätare.

Appen övervakar dina träningsdata, t.ex. puls, hastighet, sträcka och rutt. Den mäter också din aktivitet dygnet runt: Du kan se hur många steg du har tagit, vilken sträcka du har tillryggalagt och hur många kalorier du har förbrukat. Om du har M600 på dig medan du sover får du också en analys av din sovtid och sömnkvalitet.

Hämta appen

För att Polars aktivitetsmätnings- och träningsfunktioner ska fungera på din M600 måste du installera Polar Flow-appen från Google Play eller App Store på din telefon och aktivera Polar-appen på din smartklocka. Här finns mer information om hur du aktiverar Polar-appen i din M600.

Polar Flow-appen

I mobilappen Polar Flow får du en omedelbar visuell tolkning av dina tränings- och aktivitetsdata. Du kan också ändra vissa inställningar och planera din träning i appen.

Träningsdata

Med Polar Flow-appen kan du få en snabb överblick av din träning direkt efter ditt träningspass i telefonen. Du kan se veckosummeringar av din träning i träningsdagboken och dela dina bästa resultat med dina vänner i Flow-flödet.

Aktivitetsdata

I mobilappen kan du se detaljerad information om din dagliga aktivitet. Se hur mycket tid du har tillbringat på varje intensitetsnivå för aktiviteten och hur mycket som saknas jämfört med ditt dagliga mål och hur du kan nå det. Du kan också se detaljerad information om dina sömndata.

Ändra inställningar och planera din träning

Du kan ändra dina Polar-kontoinställningar och vissa grundläggande enhetsinställningar i Polar Flow-appen. Du kan dessutom lägga till och ta bort sportprofiler, och du kan planera din träning genom att skapa snabba träningsmål eller fasindelade träningsmål.

För support och mer information om hur du använder Polar Flow-appen kan du gå till support.polar.com/en/support/Flow_app.

Mer information om hur du synkroniserar tränings- och aktivitetsdata samt ändrade inställningar mellan Polar-appen och Polar Flow-appen finns i avsnittet Synkronisera.

Webbtjänsten Polar Flow

I webbtjänsten Polar Flow kan du planera och analysera din träning i detalj och få mer information om dina träningsresultat.

I webbtjänsten kan du också anpassa Polar-appen på M600 så att den perfekt passar dina träningsbehov genom att lägga till nya sportprofiler och redigera deras inställningar. Du kan till exempel ange specifika inställningar för träningsdisplayen för varje sport och välja vilka data du vill se när du tränar.

Du kan också följa och visuellt analysera dina framsteg, gå med i ett nätverk med andra idrottsutövare och få ett personligt träningsprogram för ett lopp. Börja använda webbtjänsten Polar Flow genom att gå till flow.polar.com och logga in med Polar-kontot som du skapade när du ställde in din M600.

Flöde, utforska och dagbok

I Aktivitetsflödet kan du se vad du och dina vänner har haft för er den senaste tiden. Se de senaste träningspassen och aktivitetssummeringarna, dela dina bästa prestationer, kommentera och gilla dina vänners aktiviteter. I Utforska kan du leta på kartan och se andra användares delade träningspass med ruttinformation. Du kan också återuppleva andra personers träningsrutter och se träningspassets höjdpunkter. I Dagbok kan du se din dagliga aktivitet och planerade träningspass (träningsmål) samt se dina tidigare träningsresultat.

Utveckling

I Utveckling kan du följa din utveckling i flera olika rapporter. Rapporter är ett praktiskt sätt att följa din utveckling under längre perioder. I vecko-, månads- och årsrapporter kan du välja sport för rapporten. I anpassad period kan du välja både period och sport. Välj tidsperiod och sport från rullgardinslistorna och tryck på hjulikonen för att välja vilka data du vill se i rapportgrafen.

Community

I Flow-grupper, Gyms och Tävlingar kan du hitta andra idrottsutövare som tränar för samma tävling på samma gym som du. Eller så kan du skapa en egen grupp för de personer du vill träna med. Du kan dela dina träningspass och träningstips, kommentera andra medlemmars träningsresultat och delta i Polar-communityn.

Program

I Program kan du skapa ett löpprogram som hjälper dig att träna för ett lopp på 5 km, 10 km, ett halvmaraton eller ett maraton. Polars löpprogram skräddarsys för din tävling och tar hänsyn till dina personliga egenskaper, din träningsbakgrund och din förberedelsetid.

Support och mer information om hur du använder webbtjänsten Polar Flow finns på support.polar.com/en/support/flow.

Detaljerad information om hur du redigerar sportprofiler finns i Polar sportprofiler i webbtjänsten Flow.