Du är här: Träna med Polar > Träna med Polar-appen > Använda din M600

Använda din M600

Din sportoptimerade smartklocka har en inbyggd pulssensor som mäter pulsen från handleden. För att mäta handledsbaserad pulsen exakt måste du fästa armbandet ordentligt runt handleden, precis ovanför knölen på handledsbenet med displayen uppåt. Sensorn måste ligga an mot din hud, men armbandet får inte vara för snävt åtsittande så att det förhindrar blodflödet.

När du inte tränar bör du bära armbandet lite lösare, precis som du skulle bära en vanlig klocka. Du bör dra åt det under dina träningspass så att du får tillförlitliga pulsavläsningar från handleden. Om du har tatueringar på huden vid handleden ska du undvika att placera sensorn direkt på eftersom det kan förhindra korrekta avläsningar.

Det är också bra att värma upp huden under sensorn om händer och hud lätt blir kalla. Få blodet att pulsera innan du startar ditt träningspass!

I sporter där det är svårare att hålla sensorn stilla på handleden eller där muskler eller senor nära sensorn pressas samman eller är i rörelse, rekommenderar vi att du använder en Polar pulssensor med bröstband för att få bättre pulsmätningar. Se Ihopparning av Polar-appen med en pulssensor för mer information.

Även om det finns många subjektiva ledtrådar till hur din kropp mår under träning (upplevd ansträngning, andning, fysiska förnimmelser), är inget så pålitligt som att mäta pulsen. Pulsen är objektiv och påverkas av både interna och externa faktorer. Det betyder att du får ett pålitligt mått på ditt fysiska tillstånd.