Du är här: Komma igång > Ställa in din M600

Ställa in din Polar M600

Sportklockan Polar M600 är kompatibel med smarttelefoner som kör Android 4.4 och högre eller iOS 10.0 och högre. iPhone-användare måste ha minst modell 5 eller senare. Besök g.co/WearCheck på din telefon för att om den är kompatibel med Wear OS by Google.

Göra inställningar

1. För att säkerställa att det finns tillräckligt med laddning i din M600 under inställningen ska du ansluta M600 för laddning antingen med en laddningskabel till en USB-port på din dator eller till en USB-nätadapter och ett vägguttag. Kontrollera att adaptern är markerad med "output 5Vdc" och att den ger minst 500mA.
  2. Starta M600 genom att trycka på och hålla in strömknappen på sidan tills du ser Polar-logotypen. Efter det tar det några minuter för att starta operativsystemet för första gången.
  3. Tryck på pekskärmen på din M600 för att starta inställningen. Svep uppåt eller nedåt för att hitta önskat språk och tryck för att välja det. Om du väljer fel språk kan du återgå till listan över språk genom att svepa från vänster till höger på pekskärmen.
  4. Kontrollera att telefonen är ansluten till internet och har Bluetooth aktiverat.
  5. Kontrollera att apparna Google™ Search och Google Play™ är uppdaterade på din Android- telefon. Eller om du använder iPhone ska du se till att din telefon har den senaste versionen av iOS operativsystem.
  6. Se till att M600 och telefonen är i närheten av varandra under inställningen.

Para ihop smarttelefonen med Polar M600

Du måste installera Wear OS by Google by Google-appen på din telefon för att kunna ansluta din smartklocka och din telefon.

1. Installera Wear OS by Google-appen på din smarttelefon från Google Play eller App Store. Om du redan har Wear OS by Google-appen på din telefon ska du se till att det är den senaste versionen.
  2. Om du redan har appen Wear OS by Google installerad på din smartelefon och en annan enhet ansluten till den ska du öppna mobilappen och (på en Android-telefon) välja Lägg till en ny klocka från rullgardinsmenyn bredvid ditt enhetsnamn på den övre delen av skärmen, eller (på en iPhone) trycka på de tre punkterna på det övre högra hörnet på skärmen och välja Para ihop med en ny enhet. Fortsätt sedan att följa anvisningarna nedan från steg nummer tre.

3. När du öppnar Wear OS by Google-appen på din telefon uppmanas du automatiskt att börja ställa in din klocka.
  4. Svep uppåt på din M600 för att se dess klockkod och tryck samma kod på din telefon.
  5. Användare av Android-telefoner: Du får en begäran om Bluetooth-parning på din telefon. Kontrollera att ihopparningskoden på din M600 överensstämmer med ihopparningskoden som visas på din telefon. Tryck på Para ihop eller OK.

iPhone-användare: Godkänn begäran om Bluetooth-parning på din telefon genom att trycka på Para ihop eller OK. Du måste bekräfta anslutning av dina enheter: Kontrollera att ihopparningskoden på din M600 överensstämmer med koden som visas på din telefon och tryck på BEKRÄFTA.

6. Du får se ett snabbt bekräftelsemeddelande på både M600 och telefonen så snart som ihopparningen är slutförd. Efter det tar det en stund innan M600 avslutar synkroniseringen med din telefon.
  7. För att avsluta ihopparningen av din telefon och M600 måste du kopiera ditt Google-konto från telefonen till M600. Du behöver ett Google-konto i din Polar M600 för att kunna använda apparna i smartklockan. Du måste också aktivera vissa inställningar, till exempel tillåta att Wear OS by Google visar meddelanden som skickas till din telefon, så att du kan få ut det mesta av din Polar M600 Wear OS by Google-smartklocka. Följ anvisningarna på skärmen på telefonen för att göra detta.
  8. iPhone-användare: Om du inte redan har ett Google-konto kan du skapa ett under detta steg av installationen. Tryck på FORTSÄTT när du ombeds att Logga in på ditt Google-konto och sedan på Skapa ett konto.

9. När ihopparningssteget är klart under installationen öppnas M600 i klockfunktionen och Polar M600 Ansluten visas i det övre vänstra hörnet i Wear OS by Google-appen i din telefon.

Efter den inledande synkroniseringen startar din nya smartklocka en handledning om hur du kommer igång med klockan. Du kan titta igenom handledningen och fortsätta med inställningarna därefter. Eller så kan du hoppa över handledningen just nu genom att dra handledningskortet nedåt. Du kan gå tillbaka till den senare genom att dra handledningskortet uppåt igen från den nedre delen av startskärmen.

Aktivera Polar-appen på M600

För att få ut det mesta möjliga av din nya Polar M600 och för att kunna använda Polars aktivitetsmätning och träningsfunktioner måste du aktivera Polar-appen på smartklockan. För att göra detta måste du först installera Polar Flow-appen på din smarttelefon. Om du redan har Polar Flow-appen installerad på din smarttelefon kontrollerar du att du har den senaste versionen. Fortsätt sedan installationen från steg nummer 2 nedan.

1. Gå till Google Play eller App Store på din telefon och sök efter och ladda ner Polar Flow-appen.
  2. Öppna Polar Flow-appen på din telefon.
  3. iPhone-användare: För att gå vidare måste du öppna Polar-appen på din M600 genom att trycka på frontknappen. Tryck sedan på Starta på din telefon.

4. Välj om du vill bära M600 på din vänstra eller högra handled och tryck sedan på Fortsätt. iPhone-användare: Tryck på Spara och synka.
  5. Logga in med ditt Polar-konto eller skapa ett nytt.
  6. Du ser texten "Inställning slutförd" när du har aktiverat Polar-appen på M600.

Till iPhone-användare Du måste ansluta M600 till ett Wi-Fi-nätverk manuellt. Med Wi-Fi-anslutningen kan du använda appen Google Play i din M600 för att hålla Polar-appen uppdaterad och ladda ner fler appar till din Wear OS by Google smartklocka.

Användare av Android-telefoner: Om du uppmanades att ansluta din M600 till WiFi med Wear OS by Google-moln under installationen kan din M600 automatiskt ansluta till Wi-Fi-nätverk som har sparats på din telefon. Mer information finns i Ansluta till Wi-Fi.

Ansluta M600 till ett Wi-Fi-nätverk

1. Kontrollera att displayen på din M600 är aktiv och att du är på startskärmen.
  2. Svep nedåt från den övre delen av skärmen för att öppna Snabbinställningsmenyn.
  3. Tryck på inställningsikonen.
  4. Bläddra i menyn Inställningar och sök efter och tryck på Anslutning.
  5. Tryck på Wi-Fi.
  6. Tryck på +Lägg till nätverk.
  7. Vänta tills smartklockan hittar tillgängliga Wi-Fi-nätverk och tryck på det du vill ansluta till.
  8. Om nätverket du väljer kräver ett lösenord trycker du på Ange på telefonen. På telefonen anger du lösenordet för Wi-Fi-nätverket och trycker på Anslut.

Nu kan du sätta igång. Ha det så kul!

Observera att du enbart kan para ihop din M600 med en Android-telefon, en iPhone eller en surfplatta i taget. Du måste först återställa smartklockan till fabriksinställningarna om du vill para ihop din M600 med en ny surfplatta eller telefon.