Olet täällä: Harjoittelu Polarin kanssa > Harjoitustavoitteet

Harjoitustavoitteet

Voit suunnitella harjoituksiasi ja luoda itsellesi yksilöllisiä harjoitustavoitteita Polar Flow -sovelluksessa tai Polar Flow -verkkopalvelussa. Huomaa, että harjoitustavoitteet on synkronoitava Polar-sovellukseen, ennen kuin voit käyttää niitä. Katso lisätietoja kohdasta Synkronointi. Polar-sovellus ohjaa sinua tavoitteen saavuttamisessa harjoituksen aikana.

• Pikatavoite: Valitse harjoitukselle kesto-, matka- tai kaloritavoite. Voit esimerkiksi määrittää tavoitteeksi uida 30 minuuttia, juosta 10 km tai polttaa 500 kcal.
  • Jaksotettu tavoite: Voit jakaa harjoituksesi jaksoihin ja määrittää kullekin niistä oman kesto- ja tehotavoitteen. Tämän ominaisuuden avulla voit luoda esimerkiksi intervalliharjoituksen ja lisätä siihen asianmukaiset lämmittely- ja jäähdyttelyvaiheet.
  • Suosikit: Luo tavoite ja lisää se suosikkeihisi, niin se on helposti käytettävissäsi, kun haluat tehdä harjoituksen uudelleen.

Harjoitustavoitteen luominen Polar Flow -sovelluksessa

1. Avaa Polar Flow -sovellus ja siirry Harjoittelu-kalenteriin.
  2. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa pluskuvaketta.

Pikatavoite

1. Valitse luettelosta Lisää pikatavoite.
  2. Valitse tavoitteen tyypiksi Matka, Kesto tai Kalorit.
  3. Lisää laji (valinnainen) ja syötä Tavoitteen nimi, Päivämäärä, Aika ja Harjoitusmuistiinpanot (valinnainen). Määritä tavoitteesi tyypin mukaan joko Matka, Kesto tai Kalorit.
  4. Lisää tavoite harjoituskalenteriisi napauttamalla Luo tavoite.

Jaksotettu tavoite

Polar Flow -sovelluksessa voi luoda vain intervallityyppisen jaksotetun harjoitustavoitteen. Jos haluat luoda muuntyyppisen jaksotetun tavoitteen, voit tehdä sen Polar Flow -verkkopalvelussa.

1. Valitse luettelosta Lisää jaksotettu tavoite.
  2. Lisää laji (valinnainen) ja syötä Tavoitteen nimi, Päivämäärä, Aika ja Harjoitusmuistiinpanot (valinnainen). Valitse liukusäätimellä, haluatko aloittaa jaksot automaattisesti.
  3. Muokkaa harjoitustavoitteen eri vaiheita pyyhkäisemällä näyttöä oikealta vasemmalle:
  • Alkuverryttely: Valitse, perustuuko jakso kestoon vai matkaan, ja syötä sille arvo.
  • Intervalli: Valitse haluamasi Intervallien lukumäärä, määritä Harjoitus- ja Lepo-jaksot joko keston tai matkan perusteella ja syötä niille arvot.
  • Loppuverryttely: Valitse, perustuuko jakso kestoon vai matkaan, ja syötä sille arvo.
  1. Lisää tavoite harjoituskalenteriisi napauttamalla Luo tavoite.

Harjoitustavoitteen luominen Polar Flow -verkkopalvelussa

1. Siirry Päiväkirjaan ja napsauta Lisää > Harjoitustavoite.
  2. Valitse Lisää harjoitustavoite -näkymässä jokin Pikatavoite tai Jaksotettu.

Pikatavoite

1. Valitse Kesto, Matka tai Kalori.
  2. Valitse Laji, syötä Tavoitteen nimi (enintään 45 merkkiä), Päivämäärä ja Aika sekä mahdolliset Muistiinpanot (valinnainen).
  3. Täytä tavoitteen kesto-, matka- tai kaloritiedot.
  4. Jos haluat tallentaa tavoitteen suosikkeihin, napsauta Lisää suosikkeihin.
  5. Lisää tavoite päiväkirjaasi napsauttamalla Tallenna.

Jaksotettu tavoite

1. Valitse Jaksotettu
  2. Valitse Laji, syötä Tavoitteen nimi (enintään 45 merkkiä), Päivämäärä ja Aika sekä mahdolliset Muistiinpanot (valinnainen).
  3. Valitse, haluatko luoda uuden tavoitteen vai käyttää pohjaa.
  4. Lisää tavoitteeseen jaksoja. Lisää kestoon perustuva jakso napsauttamalla Kesto. Valitse Nimi ja Kesto jokaiselle jaksolle, Manuaalinen tai Automaattinen seuraavan jakson aloitus ja Valitse teho.
  5. Jos haluat tallentaa tavoitteen suosikkeihin, napsauta Lisää suosikkeihin.
  6. Lisää tavoite päiväkirjaasi napsauttamalla Tallenna.

Suosikit

Jos olet luonut tavoitteen ja lisännyt sen suosikkeihin, voit käyttää sitä aikataulutettuna tavoitteena:

1. Napsauta päiväkirjassasi kohtaa +Lisää sen päivän kohdalla, jona haluat käyttää suosikkia aikataulutettuna tavoitteena.
  2. Avaa suosikkiluettelosi napsauttamalla Suosikkitavoitetta.
  3. Napsauta Suosikkia, jota haluat käyttää.
  4. Suosikki lisätään päiväkirjaasi aikataulutetuksi tavoitteeksi kyseiselle päivälle. Oletuksena harjoitustavoitteen aikataulutettu kellonaika on 18.00. Jos haluat muuttaa harjoitustavoitteen tietoja, napsauta tavoitetta päiväkirjassasi ja muokkaa sitä haluamallasi tavalla. Päivitä sitten muutokset napsauttamalla Tallenna.

Jos haluat käyttää olemassa olevaa suosikkia harjoitustavoitteen pohjana, toimi näin:

1. Siirry Päiväkirjaan ja napsauta Lisää > Harjoitustavoite.
  2. Lisää harjoitustavoite -näkymässä näet suosikkiharjoitustavoitteesi kohdassa Valitse suosikeista.
  3. Napsauta suosikkia, jota haluat käyttää harjoitustavoitteen pohjana.
  4. Muokkaa suosikkia haluamallasi tavalla. Tavoitteen muokkaaminen tässä näkymässä ei muuta alkuperäistä suosikkitavoitetta.
  5. Syötä Päivämäärä ja Aika.
  6. Lisää tavoite päiväkirjaasi napsauttamalla Lisää päiväkirjaan.

Kun harjoitustavoitteesi on synkronoitu M600:ssa olevaan Polar-sovellukseen, kuluvan päivän harjoitustavoitteet näkyvät Päiväni-kohdassa. Näet myös kuluvalle päivälle, sitä edeltäville seitsemälle päivälle ja seuraaville seitsemälle päivälle suunnitellut harjoitustavoitteet pyyhkäisemällä lajiprofiililuetteloa vasemmalle kohdassa Harjoittelu. Näet suosikeiksi merkitsemäsi harjoitustavoitteet pyyhkäisemällä lajiprofiililuetteloa kahdesti vasemmalle kohdassa Harjoittelu.

Ohjeet tavoitteellisen harjoituksen aloittamiseen ovat kohdassa Harjoituksen aloittaminen.

Katso ohjeet harjoitustavoitteiden luomiseen Polar Flow -sovelluksessa Polarin tukisivuilta.