Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Previdnostni ukrepi

Previdnostni ukrepi

Polarjeva vadbena naprava M450 prikazuje pokazatelje vaše zmogljivosti. Vadbena naprava je zasnovana za prikaz ravni telesnega napora in regeneracije med in po vadbi. Meri srčni utrip, hitrost in razdaljo. Meri tudi kadenco kolesarjenja skupaj s senzorjem kadence in izhodne moči in senzorjem Kéo Power Bluetooth® Smart. Namenjena ni nobeni drugi uporabi.

Vadbena naprava ni namenjena za okoljske meritve, ki zahtevajo strokovno ali industrijsko natančnost.

Motnje med vadbo

Elektromagnetne motnje in vadbena oprema

V bližini električnih naprav se lahko pojavijo motnje. Med vadbo z vadbeno napravo lahko motnje povzročijo tudi postaje brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN). Da bi se izognili neenakomernim odčitkom ali motnjam, se odmaknite od možnih virov motenj.

Vadbena oprema z elektronskimi ali električnimi deli, kot so zasloni LED, motorji in električne zavore, lahko povzročijo moteče razpršene signale. Da bi te težave odpravili, poskusite naslednje:

 1. Odstranite trak senzorja srčnega utripa z vaših prsi in uporabite vadbeno opremo kot običajno.
 2. Vadbeno napravo premikajte po prostoru, dokler ne najdete mesta, na katerem ne prikazuje raztresenih odčitkov ali na katerem simbol za srce ne utripa več. Motnje so pogosto najhujše neposredno pred zaslonom opreme, medtem ko sta leva in desna stran zaslona bolj ali manj brez motenj.
 3. Trak senzorja srčnega utripa namestite nazaj na prsi in ohranite vadbeno napravo čim bližje temu območju brez motenj.

Če vadbena naprava še vedno ne deluje z vadbeno opremo, morda oprema ustvarja prekomeren električni hrup za brezžično merjenje srčnega utripa.

Zmanjševanje tveganj med vadbo

Vadba lahko vključuje nekatera tveganja. Preden pričnete z rednim programom vadbe, odgovorite na naslednja vprašanja o vašem zdravstvenem stanju. Če odgovorite pritrdilno na katero koli od teh vprašanj, vam priporočamo, da se pred začetkom vadbenega programa posvetujete z zdravnikom.

 • Ali v zadnjih petih letih niste bili telesno aktivni?
 • Ali imate visok krvni tlak ali visok krvi holesterol?
 • Ali jemljete katero koli zdravilo za uravnavanje krvnega tlaka ali zdravilo za srce?
 • Ali ste imeli v preteklosti težave z dihanjem?
 • Ali imate simptome katere koli bolezni?
 • Ali okrevate po resni bolezni ali zdravljenju?
 • Ali uporabljate srčni spodbujevalnik ali katero drugo vsajeno elektronsko napravo?
 • Ali kadite?
 • Ali ste noseči?

Upoštevajte, da poleg intenzivnosti vadbe na srčni utrip vplivajo tudi zdravila za bolezni srca, krvni tlak, duševno stanje, astmo, dihanje itd. ter tudi nekateri energijski napitki, alkohol in nikotin.

Pomembno je, da opazite odzive svojega telesa med vadbo. Če med vadbo začutite nenadno bolečino ali prekomerno utrujenost, je priporočljivo, da z vadbo prenehate ali nadaljujete z manjšo intenzivnostjo.

Opomba! Če uporabljate srčni spodbujevalnik ali drugo vsajeno napravo, lahko uporabljate vadbene računalnike Polar. Načeloma Polarjevi izdelki ne bi smeli vplivati na delovanje srčnega spodbujevalnika. V praksi ni poročil o zaznanem vplivu na srčni spodbujevalnik. Kljub temu pa zaradi raznolikosti naprav, ki so na voljo, ne moremo dati uradnega zagotovila o skladnosti naših izdelkov s srčnimi spodbujevalniki ali drugimi vsajenimi napravami. Če ste v dvomih ali imate med uporabo Polarjevih izdelkov kakršen koli nenavaden občutek, vas prosimo, da se obrnete na svojega zdravnika ali proizvajalca vsajene elektronske naprave, ki vam bo povedal, ali lahko napravo varno uporabljate.

Če ste alergični na katero koli snov, ki prihaja v stik s kožo, ali če sumite na alergično reakcijo zaradi uporabe izdelka, preverite seznam materialov, navedenih v Tehničnih specifikacijah. V primeru kožne reakcije prekinite z uporabo izdelka in se posvetujte z zdravnikom. O kožni reakciji obvestite tudi službo za pomoč strankam. Da bi preprečili kožne reakcije na senzor srčnega utripa, ga nosite nad majico, vendar dobro navlažite območje pod elektrodami, da zagotovite brezhibno delovanje.

Kombinirani učinek vlage in močnega drgnjenja lahko povzroči, da barvna površina senzorja srčnega utripa obarva oblačila svetle barve. Prav tako lahko povzroči, da temnejša oblačila obarvajo svetle vadbene naprave. Če želite, da bo svetla vadbena naprava dolgo ohranila svoj videz, se prepričajte, da oblačila, ki jih nosite med vadbo, ne puščajo barve. Če na koži uporabljate parfum ali sredstvo proti žuželkam, se morate prepričati, da ta predel kože ne pride v stik z vadbeno napravo ali senzorjem srčnega utripa. Če vadite v mrzlih pogojih (od –20 do –10 °C/–4 do 14 °F) priporočamo, da nosite vadbeno napravo pod rokavom jakne, neposredno na koži.