Je bent hier: Training > Trainingssessie starten

Trainingssessie starten

1. Druk in de tijdweergave op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan.

2. Kies in de pre-trainingsmodus het gewenste sportprofiel met OMHOOG/OMLAAG.

Om de sportprofielinstellingen te wijzigen voordat je (in de pre-trainingsmodus) je trainingssessie start, houd je LICHT even ingedrukt om naar het Snelmenu te gaan. Druk op TERUG om terug te gaan naar de pre-trainingsmodus.

Als je de GPS-functie in dit sportprofiel ingeschakeld hebt en/of een compatibele Bluetooth® Smart sensor in gebruik is, zal de M450 automatisch beginnen naar de signalen te zoeken.

Blijf in de pre-trainingsmodus totdat de M450 de GPS- en sensorsignalen en je hartslag gevonden heeft om te zorgen dat je trainingsgegevens nauwkeurig zijn. Ga naar buiten en uit de buurt van hoge gebouwen en bomen om de signalen van de GPS-satelliet op te vangen. Houd tijdens het zoeken je M450 stil met het display omhoog gericht. Blijf op dezelfde positie staan totdat de M450 de satellietsignalen gevonden heeft.

Signalen van de GPS-satelliet kunnen sneller worden gevonden met assisted GPS (A-GPS). Het gegevensbestand van A-GPS wordt automatisch naar je M450 bijgewerkt als je deze via de FlowSync software met de Flow webservice synchroniseert. Als het gegevensbestand van A-GPS verlopen is of je de M450 nog niet gesynchroniseerd hebt, kan het vinden van de satellietsignalen meer tijd vergen. Zie Assisted GPS (A-GPS) voor meer informatie.

3. Druk op START zodra de M450 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Hartslag: Zodra je hartslag wordt weergegeven, heeft de M450 het signaal van je hartslagsensor gevonden.

GPS: De percentagewaarde links naast het GPS-pictogram geeft aan wanneer de GPS gereed is. Zodra deze 100% is, verschijnt OK.

Fietssensoren: Als de M450 de sensorsignalen gevonden heeft, verschijnt OK naast het fietspictogram. Als je sensoren aan meerdere fietsen gekoppeld hebt, verschijnt een getal naast het fietspictogram, dat de gebruikte fiets aanduidt. De M450 kiest de fiets waaraan de meest nabije sensor gekoppeld is.

Voorbeeld:

Je hebt een snelheidssensor aan Fiets 1 gekoppeld en een andere snelheidssensor aan Fiets 2. Beide fietsen zijn in de buurt wanneer je met de M450 naar de pre-trainingsmodus gaat. De snelheidssensor die aan Fiets 1 gekoppeld is, is dichter bij de M450. De M450 kiest daarom Fiets 1 voor de rit. Het cijfer 1 verschijnt naast het fietspictogram.

Als je in plaats daarvan Fiets 2 wilt gebruiken, kies je een van de volgende mogelijkheden:

 • Ga terug naar de tijdweergave. Vergroot daarna de afstand tussen de M450 en Fiets 1 zodat Fiets 2 zich he dichtst bij de M450 bevindt. Ga weer naar de pre-trainingsmodus.
 • Raak de sensor in Fiets 2 aan met de M450.

Een sessie met trainingsdoel starten

Je kunt gedetailleerde trainingsdoelen maken op de Polar Flow webservice en deze synchroniseren met je M450 via Flowsync software of de Flow app. Tijdens de training kun je de begeleiding gemakkelijk volgen op je apparaat.

Om een trainingssessie met trainingsdoel te starten ga je als volgt te werk.

 1. Ga om te beginnen naar Logboek of Favorieten.

 2. Kies in Logboek de dag waarop het doel gepland is, druk op START, kies het doel in de lijst en druk op START. Alle opmerkingen, die je aan het doel hebt toegevoegd, verschijnen.

  of

  Kies in Favorieten het doel in de lijst en druk op START. Alle opmerkingen, die je aan het doel hebt toegevoegd, verschijnen.

 3. Druk op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.

 4. Druk op START zodra de M450 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Zie Trainingsdoelen voor meer informatie over trainingsdoelen.

Een sessie met intervaltimer starten

Je kunt een herhalende of twee wisselende op tijd en/of afstand gebaseerde timers instellen voor begeleiding bij je belasting- en herstelfasen in intervaltraining.

 1. Ga om te beginnen naar Timers > Intervaltimer. Kies Timer(s) instellen om nieuwe timers te maken.
 2. Kies Op tijd gebaseerd of Op afstand gebaseerd.
  • Op tijd gebaseerd. Stel het aantal minuten en seconden in voor de timer en druk op START.
  • Op afstand gebaseerd. Stel de afstand in voor de timer en druk op START.
 3. Andere timer instellen? verschijnt. Kies Ja om een andere timer in te stellen en herhaal stap 2.
 4. Kies Start X,XX km / XX:XX als je klaar bent, druk op START om naar de pre-trainingsmodus te gaan en kies het sportprofiel dat je wilt gebruiken.
 5. Druk op START zodra de M450 alle signalen gevonden heeft. Registratie gestart verschijnt en je kunt beginnen met je training.

Je kunt de Intervaltimer ook tijdens de sessie starten, bijvoorbeeld na de warming-up. Houd LICHT ingedrukt om naar het Snelmenu te gaan en kies daarna Intervaltimer.