Je bent hier: Instellingen > Sportprofielinstellingen

Sportprofielinstellingen

Pas de sportprofielen aan, zodat ze het beste aan jouw trainingsbehoeften tegemoetkomen. Op de M450 kun je bepaalde sportprofielinstellingen bewerken in Instellingen > Sportprofielen. Je kunt bijvoorbeeld de GPS in- of uitschakelen voor verschillende sporten.

In de Flow webservice is een grotere reeks aanpassingsopties beschikbaar. Zie Sportprofielen in Flow voor meer informatie.

In de pre-trainingsmodus worden standaard zes sportprofielen getoond. In de Flow webservice kun je nieuwe sporten aan je lijst toevoegen en deze synchroniseren met je M450. Je kunt maximaal 20 sporten tegelijk op je M450 instellen. Het aantal sportprofielen in de Flow webservice is onbeperkt.

Standaard vind je in de Sportprofielen de volgende sporten:

• Fietsen
  • Wielrennen
  • Spinning
  • Mountainbiken
  • Overig outdoor
  • Overig indoor

Als je vóór je eerste trainingssessie je sportprofielen in de Flow webservice hebt bewerkt en ze met je M450 hebt gesynchroniseerd, bevat de sportprofielenlijst de bewerkte sportprofielen.

Instellingen

Ga naar Instellingen > Sportprofielen en kies een profiel dat je wilt bewerken om sportprofielinstellingen te bekijken of te wijzigen. Door LICHT ingedrukt te houden, kun je de instellingen van het huidige geselecteerde profiel ook openen vanuit de pre-trainingsmodus.

• Trainingsgeluiden: Kies Uit, Zacht, Luid of Zeer luid.
  • Hartslaginstellingen: Hartslagweergave: Kies Hartslagen per minuut (hsm) of % van maximum. Limieten HF-zones controleren: De limieten voor elke hartslagzone controleren. HF zichtbaar op ander apparaat: Kies Aan of Uit. Als je Aan kiest, kunnen andere compatibele apparaten (bijv. fitnessapparaten) je hartslag detecteren.
  • Instellingen fietsvermogen: Vermogensweergave: Stel in hoe je je vermogensgegevens wilt zien (watt (W), watt/kg (W/kg) of % van FTP). Voortschr. gem. vermogen: Stel het registratie-interval in. Kies 1, 3, 5, 10, 15, 30 of 60 seconden. Stel je FTP-waarde in: Stel je FTP-waarde (functioneel drempelvermogen) in. Het instelbereik is 60 tot 600 watt. Vermogenszonelimieten controleren: Controleer je vermogenszonelimieten.

Instellingen fietsvermogen zijn alleen zichtbaar als Kéo Power gekoppeld is.

• GPS-registratie: Kies Uit of Aan.
  • Vermogenssensor kalibreren: Vermogenssensor kalibreren is alleen zichtbaar bij het openen van de sportprofielinstellingen vanuit de pre-trainingsmodus en als je de sensor gekoppeld hebt. Zie Polar LOOK Kéo Power-sensor Bluetooth® Smart voor meer informatie over kalibreren.
  • Fietsinstellingen: Wielmaat:  Stel de wielmaat in op aantal millimeters. Zie Wielmaat meten voor meer informatie. Cranklengte: Stel de cranklengte in op aantal millimeters. Gebruikte sensoren: Bekijk alle sensoren die je aan de fiets gekoppeld hebt.
  • Hoogte kalibreren: De juiste hoogte instellen. Aanbevolen wordt de hoogte altijd handmatig te kalibreren als je je huidige hoogte kent.

Hoogte kalibreren is alleen zichtbaar bij het openen van de sportprofielinstellingen vanuit de pre-trainings- of trainingsmodus.

• Snelheidsinstellingen: Snelheidsweergave: Kies km/h (kilometer per uur) of min/km (minuten per kilometer). Als je Engelse eenheden hebt gekozen, kies je mph (mijl per uur) of min/mi (minuten per mijl). Limieten snelheidszone controleren: De limieten voor elke snelheidszone controleren.
  • Instellingen automatische pauze: Automatische pauze: Kies Aan of Uit. Als je de Automatische pauze Aan zet, wordt je sessie automatisch gepauzeerd wanneer je stopt met bewegen. Activeringssnelheid: Stel de snelheid in waarmee de registratie wordt gepauzeerd.
  • Automatische ronde: Kies Uit, Rondeafstand of Rondeduur. Stel de afstand in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeafstand kiest. Stel de duur in waarna elke ronde wordt vastgelegd, als je Rondeduur kiest.

Voor gebruik van Automatische pauze en van op afstand gebaseerde automatische ronde moet de GPS-functie zijn ingeschakeld of de Polar snelheidssensor Bluetooth® Smart in gebruik zijn.