Je bent hier: Functies > Snelheids- en vermogenszones

Snelheids- en vermogenszones

Met de snelheids- en vermogenszones kun je gemakkelijk je snelheid of vermogen volgen gedurende je sessie, en de snelheid of het vermogen aanpassen om het gewenste trainingseffect te verkrijgen. De zones kunnen worden gebruikt om de efficiëntie van je training tijdens de sessies te begeleiden en helpen je je training voor optimale resultaten af te wisselen met diverse trainingsintensiteiten.

Instellingen

De snelheids- en vermogenszones kunnen in de Flow webservice worden aangepast. In de sportprofielen waarin ze beschikbaar zijn, kunnen ze worden in- en uitgeschakeld. Er zijn vijf verschillende zones; je kunt de standaardzones gebruiken en de zonelimieten handmatig aanpassen. Ze zijn sportspecifiek, waardoor je de zones optimaal kunt aanpassen aan elke sport. De zones zijn beschikbaar in loopsporten (waaronder teamsporten waarin lopen een rol speelt), fietssporten, alsmede roeien en kanoën.

Standaard

Als je Standaard kiest, kun je de limieten niet wijzigen. De standaardzones zijn bedoeld voor personen met een betrekkelijk hoog conditieniveau.

Vrij

Als je Vrij kiest, kunnen alle limieten worden gewijzigd. Als je bijvoorbeeld je huidige drempels hebt getest, zoals de anaerobe en aerobe drempels of de hoge en lage lactaatdrempels, kun je met zones trainen op basis van je persoonlijke snelheids- of tempodrempels. We adviseren om je anaerobe snelheids- en tempodrempel als minimum voor zone 5 in te stellen. Als je ook de aerobe drempel gebruikt, stel die dan in als het minimum van zone 3.

Je kunt trainingsdoelen op basis van snelheidszones maken. Nadat je de doelen hebt gesynchroniseerd via FlowSync, geeft je trainingsapparaat je aanwijzingen tijdens je training.

Tijdens de training

Tijdens de training kun je zien in welke zone je op dat moment traint en hoeveel tijd je in elke sportzone getraind hebt.

Na de training

In de trainingssamenvatting op de M450 zie je een overzicht van de in elke snelheids- of vermogenszone bestede tijd. Na het synchroniseren kan in de Flow webservice gedetailleerde informatie over de snelheids of vermogenszone worden bekeken.