Je bent hier: Functies > GPS

Assisted GPS (A-GPS)

De M450 heeft een ingebouwde GPS die een nauwkeurige snelheids- en afstandsmeting geeft voor uiteenlopende buitensporten en waarmee je na je sessie in de Flow app en webservice je route op de kaart kunt zien.

De M450 gebruikt de AssistNow® Offline service om een snel satellietcontact te verkrijgen. De AssistNow Offline service biedt A-GPS-gegevens die je M450 de voorspelde posities van de GPS-satellieten doorgeven. Zo weet de M450 waar hij de satellieten moet zoeken en is daardoor in staat hun signalen binnen enkele seconden op te vangen, zelfs onder moeilijke ontvangstcondities.

De A-GPS-gegevens worden eenmaal per dag bijgewerkt. Het laatste gegevensbestand van A-GPS wordt automatisch naar je M450 bijgewerkt als je deze via de FlowSync software met de Flow webservice synchroniseert.

Vervaldatum A-GPS

Het gegevensbestand van A-GPS is maximaal 14 dagen geldig. Gedurende de eerste drie dagen worden de GPS-satellietsignalen betrekkelijk snel gevonden. De voor de satellietbepaling benodigde tijd stijgt sterker tijdens de 10e tot 14e dag. Geregelde updates zorgen voor een snelle satellietbepaling.

Je kunt de vervaldatum van het huidige bestand van A-GPS-gegevens controleren vanaf je M450. Ga in de M450 naar Instellingen > Algemene instellingen > Info over je product > Vervaldatum A-GPS. Als het gegevensbestand vervallen is, synchroniseer je M450 dan via FlowSync software met de Flow webservice om de A-GPS-gegevens bij te werken.

Als het gegevensbestand van A-GPS verlopen is, kan het vinden van de satellietsignalen meer tijd vergen.

GPS-functies

De M450 heeft de volgende GPS-functies:

• Afstand: Nauwkeurige afstand tijdens en na je sessie.
  • Snelheid/tempo: Nauwkeurige snelheids- en tempogegevens tijdens en na je sessie.
  • Terug naar start: Wijst je de kortst mogelijke weg en toont de afstand naar je startpunt. Je kunt nu interessantere routes zoeken en ze veilig uitproberen, want je weet dat je slechts een knop hoeft in te drukken om de richting naar je startpunt te zien.