Je bent hier: Functies > Barometer

Barometer

De barometer heeft de volgende functies:

  • Hoogte, stijging en daling
  • Temperatuur tijdens de training (kan op het display worden bekeken)
  • Hellingmeter (snelheidssensor Bluetooth® Smart vereist)
  • Huidige VAM (mean ascent velocity – gemiddelde stijgingssnelheid)
  • Voor hoogte gecorrigeerde calorieën

De M450 meet de hoogte met een atmosferiche luchtdruksensor en zet de gemeten luchtdruk om in hoogtemeting. Dit is de meest nauwkeurige manier om na kalibratie de hoogte en wijzigingen in de hoogte (stijging en daling) te meten. Stijging en daling worden in meters of voet weergegeven. De stijgings- of dalingshoek wordt in percentages en graden weergegeven en zijn alleen zichtbaar als tijdens het fietsen een snelheidssensor Bluetooth® Smart wordt gebruikt.

Om te zorgen dat de hoogtemeting nauwkeurig blijft, moet hij steeds gekalibreerd worden wanneer een betrouwbare referentie beschikbaar is. Dit kan een een top of een topografische kaart zijn of wanneer je je op zeeniveau bevindt. Variaties in de luchtdruk als gevolg van weersomstandigheden of door airconditioning binnenshuis, kunnen de hoogtewaarden beïnvloeden.

De weergegeven temperatuur is die van je M450.

De hoogte wordt automatisch gekalibreerd met GPS en wordt in grijs weergegeven totdat deze gekalibreerd is. Voor de meest nauwkeurige hoogtemeting wordt aanbevolen de hoogte altijd handmatig te kalibreren als je je huidige hoogte kent. Handmatige kalibratie kan worden uitgevoerd in de pre-trainings- of in het Snelmenu van de trainingsweergave. Zie Snelmenu voor meer informatie.