Ön itt van: Első lépések > Az elem feltöltése

Az elem feltöltése

Az M450 készülék belső, feltölthető elemmel rendelkezik. A töltéshez csatlakoztassa az edzőkomputert a termék dobozában található USB kábel használatával a számítógépéhez. Fali csatlakozón keresztül is feltöltheti az elemeket. Amikor fali csatlakozón keresztül végzi a töltést, használjon egy USB táp adaptert (nem tartozék). Ha hálózati adaptert használ, győződjön meg arról, hogy az adapter jelölése a következő: "output 5Vdc" ami minimum 500mA-t biztosít. Csak megfelelő engedéllyel rendelkező, biztonságos adaptert használjon, (jelölések: "LPS", "Limited Power Supply" vagy "UL listed").

  1. Nyissa fel az USB port gumi fedelét. Helyezze a micro-USB csatlakozót az M450 USB portjába, és csatlakoztassa a kábel másik végét a számítógépéhez.

  2. Charging (töltés) felirat jelenik meg a kijelzőn.
  3. Amikor az M450 készülék teljesen feltöltődött, a Charging completed (a töltés befejeződött) felirat jelenik meg a kijelzőn.

Ne hagyja hosszabb ideig az elemet lemerülve, vagy folyamatosan feltöltve, mert az hatással lehet az elem élettartamára. Ha nem használja a készüléket, tartsa zárva az USB port fedelét.

Ne töltse az elemet, ha az M450 készülék nedves.

Ne töltse az elemet 0 °C alatti vagy +50 °C feletti hőmérsékleten. Az M450 nem a javasolt környezeti hőmérsékleten történő töltése javíthatatlanul károsíthatja az akkumulátort - különösen magas hőmérsékletek esetén.

Az elem üzemideje

Az elem üzemideje max. 16 óra GPS és pulzusmérő esetén. Az üzemidőt számos tényezőtől függhet, például az M450 használati környezeti hőmérsékletétől, a választott és használt funkcióktól, illetve az akkumulátor életkorától is. Jóval fagypont alatti hőmérséklet esetén az üzemidő jelentősen lecsökkenhet.

Alacsony akkumulátortöltöttségre figyelmeztető üzenetek

Battery low. (Alacsony töltöttségi szint) Charge (Töltse fel.)

Az elem töltöttsége alacsony. Javasolt az M450 készülék töltése.

Töltse fel edzés előtt

A töltöttség túl alacsony az edzés rögzítéséhez.

Nem lehet új edzést indítani a M450 feltöltése nélkül.

Amikor a kijelző elsötétül, az M450 készülék alvó üzemmódba lépett vagy az elem teljesen lemerült. Az M450 készülék automatikusan alvó üzemmódba kerül, ha idő nézetben van és tíz percig egyetlen gombot sem nyomott meg. Az alvó üzemmód akkor szűnik meg, ha megnyom egy gombot. Ha mégsem tér vissza a képernyő, az azt jelenti, hogy ideje feltölteni a készüléket.