Vă aflați aici: Noțiuni introductive > Configurarea dispozitivului M200

Configurarea dispozitivului M200

Noul tău dispozitiv M200 este în mod de depozitare și se activează când este conectat la un cablu USB pentru încărcare sau la un computer pentru configurare. Îți recomandăm să încarci bateria înainte de a începe să folosești dispozitivul M200. Dacă bateria este descărcată complet, sunt necesare câteva minute până la începerea încărcării. Pentru informații detaliate despre încărcarea bateriei, timpii de funcționare a bateriei și notificările privind nivelul scăzut de încărcare a bateriei, consultă secțiunea Bateriile.

Alegerea unei opțiuni de configurare: un dispozitiv mobil compatibil sau un computer

Poți alege cum să configurezi dispozitivul M200: fără fir, cu ajutorul unui dispozitiv mobil compatibil, sau printr-un computer. În cazul ambelor metode, este necesară o conexiune la internet.

 • Configurarea mobilă este potrivită în cazul în care nu ai acces la un computer cu port USB, dar poate dura mai mult.
 • Configurarea prin cablu cu ajutorul unui computer este mai rapidă și permite încărcarea concomitentă a dispozitivului M200, dar trebuie să ai la dispoziție un computer.

Opțiunea A: Configurarea cu un dispozitiv mobil cu aplicația Polar Flow

Dispozitivul Polar M200 se conectează fără fir la aplicația mobilă Polar Flow prin funcția Bluetooth® Smart. Prin urmare, nu uita să activezi funcția pe dispozitivul mobil.

Vezi care sunt dispozitivele mobile care acceptă aplicația Polar Flow la support.polar.com.

 1. Desprinde brățara în modul prezentat în capitolul Brățara.
 2. Pentru a te asigura că dispozitivul M200 este încărcat suficient în timpul configurării mobile, conectează-l la un port USB alimentat cu energie sau la un adaptor USB. Asigură-te că adaptorul este marcat cu „output 5Vdc” (putere maximă 5 V c.c.) și că oferă o intensitate minimă de 500 mA. De asemenea, asigură-te că introduci dispozitivul M200 în adaptor în mod corect, adică cele patru contacte de pe conectorul USB al dispozitivului M200 trebuie să fie orientate spre cele patru contacte din portul USB al computerului sau al adaptorului USB. Pornirea dispozitivului M200 și afișarea animației de încărcare poate dura câteva minute.

  Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe conectorul USB al dispozitivului M200. Șterge cu grijă orice urmă de praf sau umezeală.

 3. Accesează App Store sau magazinul Google Play de pe dispozitivul mobil și caută și descarcă aplicația Polar Flow.
 4. Pornește aplicația Flow pe dispozitivul mobil. Aceasta detectează noul dispozitiv M200 aflat în apropiere și îți solicită interconectarea acestuia. Acceptă solicitarea de interconectare și introdu codul de interconectare Bluetooth afișat pe ecranul dispozitivului M200 în aplicația Flow.

  Pentru a putea interconecta dispozitivul M200 și aplicația Flow, asigură-te că dispozitivul M200 este pornit.
 5. Apoi, creează un cont Polar sau conectează-te dacă ai deja unul. Aplicația te va ghida prin etapele de înregistrare și configurare. Atinge Save and sync (Salvare și sincronizare) după ce ai efectuat toate setările. Setările personalizate vor fi sincronizate acum cu dispozitivul M200.

  Pentru a obține cele mai exacte și personalizate date privind antrenamentul și activitatea, este important ca setările să fie corecte. Dacă există o actualizare firmware pentru dispozitivul M200, îți recomandăm să o instalezi în timpul configurării. Acest proces poate dura până la 20 minute.
 6. După realizarea sincronizării, ecranul dispozitivului M200 va afișa ora.

După terminarea configurării, ești pregătit să începi. Distracție plăcută!

Opțiunea B: Configurarea cu un computer

 1. Accesează flow.polar.com/start și instalează software-ul FlowSync pentru a configura dispozitivul M200.
 2. Desprinde brățara în modul prezentat în capitolul Brățara.
 3. Conectează dispozitivul M200 la computer folosind cablul USB furnizat, pentru a-l încărca în timpul configurării. Asigură-te că introduci dispozitivul M200 în mod corect (vezi imaginea de mai sus). În cazul în care conectezi dispozitivul M200 direct la portul USB al unui computer, conectorul USB al dispozitivului M200 nu trebuie să se îndoaie. Pornirea dispozitivului M200 poate dura câteva minute. Permite computerului să instaleze orice driver USB sugerat.

  Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe conectorul USB al dispozitivului M200. Șterge cu grijă orice urmă de praf sau umezeală.

 4. Conectează-te cu contul tău Polar sau creează unul nou. Serviciul web te va ghida prin etapele de înregistrare și configurare.

  Pentru a obține cele mai exacte și personalizate date privind activitatea și antrenamentul, este important să introduci date fizice corecte când te înregistrezi în serviciul web. Când te înregistrezi, poți selecta limba pe care dorești să o utilizezi pe dispozitivul M200. Dacă există o actualizare firmware pentru dispozitivul M200, îți recomandăm să o instalezi în timpul configurării. Acest proces poate dura până la 10 minute.

După terminarea configurării, ești pregătit să începi. Distracție plăcută!