Olet täällä: Ole aktiivinen > Seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi

Seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi

Polar Loop 2 seuraa aktiivisuuttasi sisäisellä 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeitä. Se kertoo, kuinka aktiivinen olet arkielämässäsi, analysoimalla liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja säännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa.

Katso lisätietoja Polarin ympärivuorokautisesta aktiivisuuden seurannasta osoitteesta support.polar.com.

Aktiivisuustavoite

Polar Loop 2 antaa joka päivä aktiivisuustavoitteen ja ohjeita sen saavuttamiseen. Aktiivisuustavoite näytetään palkkina, joka täyttyy vähitellen ja osoittaa, kuinka lähellä tavoitetta olet. Kun palkki on täynnä, olet saavuttanut tavoitteesi. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuusasetukseesi, jonka voit tarkistaa Flow-verkkopalvelussa päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetuksista.

Kirjaudu Flow-verkkopalveluun, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi/profiilikuvaasi ja siirry Asetukset-kohdan Päivittäinen aktiivisuus -tavoitevälilehdelle.

Voit valita päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetuksen kolmesta aktiivisuustasosta sen mukaan, mikä niistä kuvaa parhaiten tyypillistä päivääsi ja aktiivisuuttasi (katso seuraavan kuvan kohta 1). Valinta-alueen (katso seuraavan kuvan kohta 2) alapuolelta näet, kuinka aktiivinen sinun on oltava saavuttaaksesi päivittäisen tavoitteesi valitulla tasolla. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä ja vietät suurimman osan päivästä istuallasi, sinulta odotetaan noin seitsemää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Tavoitteet ovat korkeammat niille, jotka seisovat ja kävelevät paljon työpäivänsä aikana.

Aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen tarvittava aktiivisuusaika riippuu valitusta tasosta ja aktiivisuuden intensiteetistä. Voit saavuttaa tavoitteesi nopeammin tehokkaamman aktiivisuuden avulla tai pitää yllä hieman rauhallisempaa tahtia pidempään päivän mittaan. Myös ikä ja sukupuoli vaikuttavat aktiivisuustavoitteen saavuttamisen edellyttämään intensiteettiin. Mitä nuorempi olet, sitä intensiivisempää aktiivisuutesi on oltava.

Aktiivisuustiedot

Polar Loop 2 on varustettu LED-näytöllä, jota voit tarkastella napin painalluksella.

Voit selata ACTV-, CALS-, STEP- ja TIME-näyttöjä napauttamalla kosketuspainiketta useita kertoja.

Kustakin otsikosta näytetään tarkemmat tiedot. Näyttö vaihtuu itsestään kahden sekunnin välein.

Aktiivisuuspalkki täyttyy liikkuessasi

ACTV tarkoittaa päivittäistä aktiivisuutta. Aktiivisuuspalkki havainnollistaa päivittäistä aktiivisuustavoitetta. Aktiivisuuspalkki täyttyy, kun saavutat päivittäisen tavoitteesi.

Kun olet saavuttanut päivittäisen tavoitteesi ja aktiivisuuspalkki on täynnä, näet aktiivisuutesi prosenttiosuutena päivittäisestä tavoitteestasi.

Voit saavuttaa tavoitteesi nopeammin tehokkaamman aktiivisuuden avulla tai pitää yllä hieman rauhallisempaa tahtia pidempään päivän mittaan.

Jäljellä ennen kuin saavutat tavoitteesi

TO GO tarkoittaa vaihtoehtoja, joiden avulla saavutat päivittäisen aktiivisuustavoitteesi. Se kertoo aktiivisuuden tarvittavan määrän matalalla, keskimääräisellä ja korkealla intensiteetillä. Tavoitteita on yksi, mutta sen voi saavuttaa monella eri tavalla.

Päivittäinen aktiivisuustavoite voidaan saavuttaa matalan, keskitason tai korkean intensiteetin aktiivisuudella. Polar Loop 2:ssa UP tarkoittaa matalaa, WALK keskimääräistä ja JOG korkeaa tehoa. Polar Flow -verkkopalvelussa ja -mobiilisovelluksessa on lisää esimerkkejä matalan, keskimääräisen ja korkean intensiteetin aktiviteeteista.

TAI

JOG tarkoittaa korkean intensiteetin aktiivisuutta, kuten hölkkää, ohjattua tuntia, naruhyppelyä, koripalloa, jalkapalloa, tennistä, käsipalloa tai squashia.

Polar Loop 2 näyttää jäljellä olevan ajan, jossa saavutat tavoitteesi korkean intensiteetin aktiivisuudella.

TAI

WALK tarkoittaa keskitason intensiteetin aktiivisuutta, kuten kävelyä, ruohonleikkuuta, kuntopiiriä, keilailua, rullalautailua, kevyttä tanssia, kevyttä uintia tai pöytätennistä.

Polar Loop 2 näyttää jäljellä olevan ajan, jossa saavutat tavoitteesi keskitason intensiteetin aktiivisuudella.

UP tarkoittaa jalkeilla ollessa tapahtuvaa matalan intensiteetin aktiivisuutta, kuten siivousta, tiskausta, puutarhatöitä, kitaransoittoa, leivontaa, biljardia, rauhallista kävelyä, tikanheittoa ja taijia.

Polar Loop 2 näyttää jäljellä olevan ajan, jossa saavutat tavoitteesi matalan intensiteetin aktiivisuudella.

CALS tarkoittaa poltettuja kaloreita kilokaloreina mitattuna.

Kalorilukemaan sisältyvät perusaineenvaihduntasi kuluttamat kalorit ja päivittäisissä aktiviteeteissa kuluttamasi kalorit. Jos käytät harjoitellessasi sykemittaria, myös sykkeeseen perustuva kalorimäärä lasketaan päivittäin kuluttamiisi kaloreihin.

Perusaineenvaihdunnan kuluttamat kalorit lasketaan, vaikka et käyttäisi Polar Loop 2:ta.

STEP tarkoittaa ottamiasi askeleita.

Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.

TIME tarkoittaa kellonaikaa.

Ohjeet kellonajan muuttamiseen ovat kohdassa Asetukset.

Aktiivisuusmuistutus

On yleisesti tiedossa, että fyysisellä aktiivisuudella on suuri merkitys terveyden ylläpidossa. Lisäksi on tärkeää välttää pitkäaikaista istumista. Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niinä päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. Polar Loop 2 huomaa, jos olet päivän aikana liian kauan paikallasi, ja auttaa näin sinua nousemaan välillä ylös ja välttämään istumisen aiheuttamia terveyshaittoja.

Jos olet istunut paikallasi lähes tunnin ajan, saat aktiivisuusmuistutuksen. Polar Loop 2 värisee ja näytön LED-valot alkavat vilkkua. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Käy lyhyellä kävelyllä, venyttele tai liiku muuten hetki. Vilkkuminen loppuu, kun lähdet liikkeelle. Jos napautat kosketuspainiketta LED-valojen vilkkuessa, näyttöön tulee viesti ITS TIME TO MOVE!. Jos et lähde liikkeelle viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Se näkyy Flow-sovelluksessa ja -verkkopalvelussa synkronoinnin jälkeen.

Flow-sovellus antaa saman ilmoituksen, jos aktiivisuusmuistutus on käytössä Flow-sovelluksessa ja mobiililaite on Bluetooth-yhteydessä Polar Loop 2 -laitteeseen.

Flow-sovellus ja -verkkopalvelu näyttävät, kuinka monta passiivisuusleimaa olet saanut. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Unta koskevat tiedot Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa

Jos käytät Polar Loop 2:ta yöllä, se seuraa nukkumiseen käyttämääsi aikaa ja unesi laatua (rauhallista/levotonta). Unitilaa ei tarvitse ottaa käyttöön, vaan laite havaitsee automaattisesti ranteesi liikkeiden perusteella, että nukut. Nukkumiseen käyttämäsi aika ja unen laatu (rauhallinen/levoton) näytetään Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa, kun Polar Loop 2 on synkronoitu.

Uniaika on pisin yhtenäinen lepoaika 24 tunnin ajalta, alkaen klo 18:00 ja päättyen seuraavana päivänä klo 18:00. Alle tunnin mittaiset katkokset unessa eivät keskeytä unen seurantaa. Niitä ei kuitenkaan lasketa mukaan nukkumiseen käyttämääsi aikaan. Yli yhden tunnin mittaiset tauot keskeyttävät nukutun ajan seurannan.

Jaksot, joiden aikana nukut rauhallisesti ja liikkumatta juuri lainkaan, lasketaan rauhalliseksi uneksi. Jaksot, joiden aikana liikut ja vaihtelet asentoasi, lasketaan levottomaksi uneksi. Kaikkia liikkumatta vietettyjä jaksoja ei lasketa yhteen, vaan laskennassa painotetaan pitkiä liikkumatta vietettyjä jaksoja enemmän kuin lyhyitä. Rauhallisen unen prosenttiosuus vertaa rauhallisesti nukkumaasi aikaa kokonaisuniaikaan. Rauhallinen uni on yksilöllistä, ja sen tulkinnassa on huomioitava kokonaisuniaika.

Rauhallisen ja levottoman unen määrän perusteella tiedät, kuinka hyvin olet nukkunut, ja näet, vaikuttavatko päivittäisten rutiinien muutokset siihen. Nämä tiedot voivat auttaa sinua nukkumaan paremmin ja tuntemaan olosi levänneeksi päivällä.

Aktiivisuustiedot Flow-sovelluksessa ja Flow-verkkopalvelussa

Polar Flow -mobiilisovelluksen avulla voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi lennossa ja synkronoida tietosi langattomasti Polar Loop 2:sta Polar Flow -palveluun. Saat tarkimmat tiedot aktiivisuudestasi Flow-verkkopalvelusta.

Aktiivisuuden vaikutus seuraa kaikkia päivän aikana tekemiäsi aktiivisia valintoja ja näyttää, miten ne auttavat sinua pysymään terveenä. Se palkitsee sinut aktiivisuudesta ja kehottaa lähtemään liikkeelle, jos et vielä ole saavuttanut päivittäistä aktiivisuustavoitettasi. Aktiivisuuden vaikutus antaa päivittäin, viikoittain ja kuukausittain palautetta, sillä mitä enemmän liikut, sitä suuremmat saavuttamasi terveysvaikutukset ovat. Voit tarkistaa edistymisesi matkapuhelimestasi tai verkosta.

Aktiivisuusalueet: Polar Loop 2 seuraa päivittäistä aktiivisuuttasi viidellä eri tasolla: lepo, istuminen, matala, keskimääräinen ja korkea. Se mittaa eri aktiivisuusalueita (matala, keskimääräinen ja korkea), ja tavoite täyttyy nopeammin korkeammalla aktiivisuustasolla. Polar Loop 2 -rannekkeessa UP tarkoittaa matalaa, WALK keskimääräistä ja JOG korkeaa tehoa. Polar Flow verkkopalvelussa on lisää esimerkkejä matalan, keskimääräisen ja korkean intensiteetin aktiviteeteista.

Edistynyt aktiivisuuden analysointi: Kokonaisaktiivisuusaika kertoo keholle ja terveydelle hyödyllisen kehon liikkeen kumulatiivisen keston. Saat yksityiskohtaista tietoa fyysisestä aktiivisuudestasi ja sen tuomista terveyttä edistävistä vaikutuksista sekä passiivisista jaksoistasi ja liian pitkistä paikallaan viettämistäsi jaksoista.

Katso lisätietoja kohdasta Polar Flow -mobiilisovellus ja Polar Flow -verkkopalvelu.