Gebruiksaanwijzing Polar Loop

6. HARTSLAGSENSOR

Polar Loop volgt al je activiteiten. Om nog meer uit je dagelijkse sporten te halen is de hartslagsensor Polar Bluetooth Smart een optionele, maar perfecte aanvulling voor Polar Loop.

Hartslagsensor koppelen

Met je activiteitenvolger Polar Loop kun je een hartslagsensor Polar Bluetooth Smart koppelen. We adviseren om een hartslagsensor Polar H6 of H7 Bluetooth Smart te gebruiken. We kunnen geen compatibiliteit garanderen met hartslagsensoren van andere fabrikanten.

Als je eerder een hartslagsensor met andere apparaten of software hebt gebruikt, zorg dan dat de sensor hiermee geen verbinding heeft wanneer je hem aan Polar Loop koppelt.

  1. Doe je compatibele hartslagsensor om. Zorg dat de elektroden van de band vochtig zijn. Zie desgewenst de verdere instructies in de gebruiksaanwijzing van de hartslagsensor.

     

  2. Houd de Polar Loop vlak bij de sensor.

  3. Tik op de aanraakknop van de Polar Loop en wacht totdat het LED-display uitschakelt. Wacht daarna enkele seconden totdat GEKOPPELD over het display scrolt.

Nu worden je hartslag en EnergyPointer aan de displayrotatie toegevoegd.

Als GEKOPPELD niet verschijnt op het display, herhaal dan de stappen 2 en 3 en zorg dat er geen textiel zit tussen de Polar Loop en de hartslagsensor.

Training starten

Om een trainingssessie met hartslagmeting te starten doe je de hartslagsensor en de Polar Loop om. Tik op de aanraakknop en wacht totdat het LED-display uitschakelt. Wacht daarna enkele seconden totdat je hartslag op het scherm verschijnt.

 

Je kunt een trainingssessie met hartslagmeting niet starten terwijl de Polar Loop synchroniseert met de mobiele app Polar Flow. Wacht totdat het synchronisatieteken verdwijnt alvorens een trainingssessie te starten.

Tijdens trainen met de hartslagsensor kun je de Polar Loop niet synchroniseren met de mobiele app Polar Flow. Je kunt je gegevens synchroniseren nadat je gestopt bent met de trainingssessie.

Je huidige hartslag wordt weergegeven in aantal hartslagen per minuut (hsm).

Hartslagbegeleiding

Na het aantal hsm verschijnt het belangrijkste huidige effect van je training. De EnergyPointer geeft tijdens een trainingssessie aan of het belangrijkste trainingseffect vetverbranding of conditieverbetering is.

FAT BURN

In de zone vetverbranding is de trainingsintensiteit lager en is de energiebron hoofdzakelijk vet. Vet verbrandt daarom efficiënt en je stofwisseling, voornamelijk vetverbranding, neemt toe.

FIT

In de fitnesszone is de trainingsintensiteit hoger en verbeter je je cardiovasculaire conditie, d.w.z. je hart wordt sterker en de bloedcirculatie naar de spieren en de longen verbetert. De belangrijkste energiebron zijn koolhydraten.

Training stoppen

Om de registratie van de trainingssessie met hartslagmeting te stoppen maak je de borstband los en koppel je de zender los van de band.

Wacht na het verwijderen van de hartslagsensor twee minuten alvorens hem te gebruiken met een ander apparaat of andere software.

↑ Terug naar boven