Du är här: Polar H10 pulssensor > Skötsel av din pulssensor

Skötsel av din pulssensor

Pulssensorn är ett högteknologiskt instrument som ska hanteras försiktigt. Följ skötselinstruktionerna för att säkerställa tillförlitlig mätning och för att maximera pulssensorns livslängd. Följande instruktioner kommer att hjälpa dig att uppfylla garantivillkoren.

Sändarenhet: Lossa sändaren från bältet efter varje användning och torka den med en mjuk handduk. Rengör sändaren med en mild tvållösning när det behövs. Använd aldrig alkohol eller slipande material (t.ex. stålull eller rengöringskemikalier).

Bälte: Skölj bältet under rinnande vatten efter varje användning och häng upp för att torka. Rengör bältet varsamt med en mild tvållösning när det behövs. Använd inte en fuktighetsbevarande tvål, då den kan lämna kvar rester på bältet. Bältet får inte blötläggas, strykas, kemtvättas eller blekas. Dra inte i bandet och böj inte elektrodytorna kraftigt.

Torka och förvara bältet och sändarenheten separat för att maximera batteriets livslängd i pulssensorn. Förvara pulssensorn på en sval och torr plats. För att förhindra oxidering av spännet ska pulssensorn inte förvaras i tättslutande material som inte andas (såsom en sportväska). Utsätt inte pulssensorn för direkt sol under längre perioder.

Se etiketten på bältet för att se om det kan tvättas i maskin. Bältet eller sändarenheten får inte torkas i torkskåp/torkrum!