Polar CS500+/CS500TDF Bruksanvisning

1. LÄR KÄNNA DIN POLAR CS500

Grattis till ditt köp av en ny Polar CS500+ cykeldator! Cykeldatorn erbjuder dig ett allt i ett-system för att vägleda dig i din träning.

Denna användarhandbok innehåller fullständiga instruktioner så att du kan få ut så mycket som möjligt av din cykeldator. Den senaste versionen av användarhandboken kan du ladda ner på www.polar.com/support.

Polar CS500+ cykeldator ger dig alla de data du behöver för att förbättra dina träningsresultat och lagrar träningsdata för senare analys. Den nya stora displayen gör att du klart och tydligt kan se träningsinformationen i alla väderförhållanden. Med innovativ knappteknik är datorn lätt och säker att hantera även i högre hastigheter.

Cykeldatorn monteras enkelt till ram eller styre med det nya Polar Dual Lock Bike Mount. Metalldelarna i detta nya monteringsfäste garanterar att cykeldatorn kommer att sitta säkert.

Den bekväma pulssensorn Polar H3 skickar pulssignaler till cykeldatorn enligt exakta EKG-data. Pulssensorn består av ett elektrodbälte och en sändarenhet.

Polar CS speed sensor™ W.I.N.D. mäter trådlöst din aktuella, genomsnittliga och maximala hastighet samt sträcka när du cyklar.

Överför din träningsinformation mellan cykeldatorn och polarpersonaltrainer.com med Polars nya enhet för datakommunikation, Polar DataLink. Koppla bara in Polar DataLink till USB-porten på din dator så hittar den sedan din cykeldator via W.I.N.D.-teknologin.

Webbtjänsten polarpersonaltrainer.com är utvecklad för att hjälpa dig att uppnå dina träningsmål. Där kan du:

• spara dina träningsfiler för långsiktig träningsuppföljning

• analysera och följa din utveckling in i minsta detalj, inklusive höjdinformation med grafisk utveckling

• analysera träningsintensiteten och beräkna återhämtningstiden du behöver med hjälp av funktionen träningsansträngning

• optimera det sätt du tränar på med hjälp av Polar träningsprogram

• utmana dina vänner genom virtuella tävlingar och komma i kontakt med andra träningsentusiaster.

Med Polar WebSync 2.4 (eller senare), kan du:

• synkronisera och överföra information mellan cykeldatorn och polarpersonaltrainer.com

• göra fininställningar av din cykeldator och anpassa displayen med t.ex. din egen logo

• ställa in träningsljud, autovarv och en påminnelsefunktion som informerar dig om att dricka, äta eller vidta andra viktiga åtgärder under träning.

• ange den utrustning (cykel) som du använder och ställa in tillgängliga sensorer som passar utrustningen

• anpassa displayen till din cykeldator så att den visar den information du vill se under träning

WebSync kan laddas ned från www.polarpersonaltrainer.com.

Registrera din Polar-produkt på http://register.polar.fi/ så att vi kan fortsätta förbättra och utveckla våra produkter och tjänster så att de bättre motsvarar dina behov.

För videohandledning, gå till http://www.polar.com/en/support/video_tutorials.

Tillgängliga Polar-tillbehör

Med hjälp av Polar-tillbehör kan du förhöja upplevelsen och nå en bättre insikt om din prestation.

Polar CS kadenssensor W.I.N.D.mäter trådlöst kadensen när du cyklar, dvs. din aktuella och genomsnittliga trampfrekvens i pedalvarv per minut. Systemet

Polar LOOK Kéo Power mäter trådlöst effekt uttryckt i watt och kadens.

Data från alla kompatibla sensorer och Polar H3 pulssensor skickas trådlöst till träningsdatorn via Polars 2,4 GHz W.I.N.D. teknologi. Detta förhindrar att störningar i överföringen inträffar under träningen.