Vi ste tukaj:Upravljanje teže

Upravljanje teže

Tehtnica Polar Balance vam zagotavlja navodila za hujšanje ali vzdrževanje teže po meri. Navodila so oblikovana na podlagi vaših osebnih in telesnih informacij, ozadju aktivnosti, številu kilogramov, ki jo želite izgubiti, in obdobju, v katerem jih želite izgubiti. Ni vam treba voditi ločenega dnevnika prehranjevanja ali ocen vnosa kalorij. Na začetku določite težo, ki jo želite izgubiti, in obdobje, v katerem jo želite izgubiti. Največja teža, ki jo lahko izberete, ne sme presegati 10 odstotkov vaše trenutne telesne teže. Dodatno vaša ciljna teža ne sme biti nižja od normalne telesne teže (indeks telesne mase < 18,5).

Razlika med zaužitimi in pokurjenimi kalorijami se oceni na podlagi dnevne porabe energije in spremembe teže. Na podlagi teh informacij se oblikuje zmanjšanje dnevnega presežka energije, ki ga morate doseči, če želite doseči svoj cilj. 60 % vašega zmanjšanja dnevnega presežka energije dosežete z manjšim vnosom živil, 40 % pa s povečanjem dnevne dejavnosti. Da dosežete ciljno težo, morate izpolniti obe zahtevi.

Tehtnica Polar Balance vam na podlagi ciljnih kalorij določi dnevno dejavnost, hkrati pa vam določi, koliko kalorij manj morate zaužiti dnevno. Poleg tega prejmete predloge, kako lahko dosežete dnevni cilj dejavnosti z nizko intenzivno (UP), zmerno (WALK) ali visoko intenzivno (JOG) dejavnostjo ter primere živil, ki so enakovredni številu kalorijam, ki jih morate izgubiti.

Pomembno je, da se tehtate in svojo težo vsak dan sinhronizirate s storitvijo za upravljanje teže. Na podlagi vašega trenda telesne teže lahko priporočila glede dejavnosti in prehrane prvič samodejno posodobite po štirih dneh, po tem času pa jih lahko posodobite kadar koli je to potrebno pri doseganju vašega cilja. Če se vaša teža ni zmanjšala, kot ste načrtovali, in bi posledično bilo doseganje vašega cilja nezdravo, se določi novo, daljše obdobje za doseganje cilja.

Izgubite težo

Če je vaš cilj izgubiti težo, za začetek nastavite ciljno težo. Če želite shujšati, morate doseči svoj dnevni cilj dejavnosti in zmanjšan vnos kalorij.

Nastavite ciljno težo

Pri nastavljanju ciljne teže vas čarovnik seznani s priporočenim obdobjem za izgubo določene teže. Ne omogoča nastavitve prekratkega obdobja.

  1. Kliknite Nastavi novo ciljno težo.
  2. Določite težo, ki jo želite izgubiti.
  3. Določite obdobje, v katerem jo želite izgubiti.
  4. Kliknite Nastavi novo ciljno težo.

Prilagodite ciljno težo

Če želite spremeniti ciljno težo, lahko to storite v možnosti Prilagodi ciljno težo.

  1. Kliknite Prilagodi ciljno težo.
  2. Prilagodite težo, ki jo želite izgubiti.
  3. Prilagodite obdobje, v katerem jo želite izgubiti.
  4. Kliknite Nastavi novo ciljno težo.

Vzdržujte težo

Storitev lahko uporabite brez ciljne izgube teže. Če želite vzdrževati svojo trenutno težo, lahko priporočeno zmanjšanje presežka kalorij dosežete z dejavnostjo ali z manjšim vnosom živil. Ni vam treba upoštevati obeh ukrepov, kot je to potrebno pri izgubi teže.

Prilagodi dnevni cilj dejavnosti

Če želite vzdrževati trenutno težo, lahko svoj trenutni dnevni cilj dejavnosti prilagodite tako, da boste z njegovim doseganjem izgubili zgolj toliko kalorij, da boste ohranjali svojo trenutno težo.

  1. Kliknite Prilagodi dnevni cilj dejavnosti.
  2. Kliknite Nastavi nov cilj dejavnosti.