Vi ste tukaj:Pomembne informacije

Pomembne informacije

Tehnični podatki

Baterija: 3 × alkalne baterije AAA 1,5 V

Največja teža tehtanja: 180 kg (397,8 lb)

Ločljivost prikazovalnika teže: 0,1 kg (0,2 lb)

Delovna temperatura: od 0 °C do +45 °C (32 °F do 113 °F)

Menjavanje baterij

Tehtnica Polar Balance uporablja tri alkalne baterije AAA 1,5 V. Uporabite priložene baterije. Ko morate menjati baterije, ne uporabite polnilnih baterij oziroma menjajte vse baterije, ne samo nekatere.

 1. Odprite pokrov prostora za baterije in odstranite stare baterije.
 2. Vložite nove baterije tako, da bosta pozitiven (+) in negativen (-) konec ustrezno poravnana.
 3. Zaprite pokrov prostora za baterije.

Zaradi varnostnih razlogov uporabite ustrezno vrsto baterije.

Servis

Priporočamo vam, da vsa servisna opravila izdelka, razen menjavanja baterij, v dveletnem garancijskem obdobju izvaja pooblaščeni servisni center Polar. Garancija ne pokriva škode ali posledične škode, ki jo povzroči servisiranje s strani servisa, ki ga ni pooblastila družba Polar Electro. Za informacije za stik in vse naslove servisnih centrov Polar obiščite spletno stran www.polar.com/support in spletna mesta za vašo državo.

Previdnostni ukrepi

Izdelki Polar (vadbene naprave, sledilniki dejavnosti in dodatki) so zasnovani tako, da beležijo raven fiziološke obremenitve in okrevanja med vadbo in po njej. Vadbene naprave Polar in sledilniki dejavnosti merijo srčni utrip in/ali beležijo vašo aktivnost. Vadbene naprave Polar z vgrajeno funkcijo GPS prikazujejo hitrost, razdaljo in lokacijo. Vadbene naprave Polar skupaj z združljivim dodatkom Polar vadbe prikazujejo hitrost in razdaljo, kadenco, lokacijo ter uporabljeno moč. Za celoten seznam združljivih dodatkov glejte spletno stran www.polar.com/en/products/accessories. Vadbene naprave Polar s senzorjem barometričnega tlaka merijo višino in druge spremenljivke. Ni namenjen nobeni drugi uporabi. Vadbena naprava Polar ni namenjena pridobivanju okoljskih meritev, ki zahtevajo strokovno ali industrijsko natančnost.

Zmanjševanje tveganj med vadbo: Vadba lahko vključuje nekatera tveganja. Preden pričnete z rednim programom vadbe, odgovorite na naslednja vprašanja, ki se nanašajo na vaše zdravstveno stanje. Če odgovorite pritrdilno na katero koli od teh vprašanj, vam priporočamo, da se pred začetkom vadbenega programa posvetujete z zdravnikom.

 • Ali v zadnjih 5 letih niste bili fizično aktivni?
 • Ali imate visok krvni tlak ali visok holesterol v krvi?
 • Ali jemljete kakršno koli zdravilo za uravnavanje krvnega tlaka ali za srce?
 • Ali ste imeli v preteklosti težave z dihanjem?
 • Ali imate simptome katere koli bolezni?
 • Ali okrevate po resni bolezni ali zdravljenju?
 • Ali uporabljate srčni spodbujevalnik ali katero drugo vsajeno elektronsko napravo?
 • Ali kadite?
 • Ali ste noseči?

Poleg intenzivnosti vadbe na srčni utrip vplivajo tudi zdravila za bolezni srca, krvni tlak, duševno stanje, astma, dihanje itd. ter tudi nekateri energijski napitki, zdravila, alkohol in nikotin. Pomembno je, da ste dovzetni za odzive svojega telesa med vadbo. Če med vadbo začutite nenadno bolečino ali prekomerno utrujenost, je priporočljivo, da z vadbo prenehate ali nadaljujete z manjšo intenzivnostjo.

Opomba! Če uporabljate srčni spodbujevalnik ali drugo vsajeno napravo, lahko uporabljate izdelke Polar. Načeloma izdelki Polar ne bi smeli vplivati na delovanje srčnega spodbujevalnika. V praksi ni poročil o zaznanem vplivu na srčni spodbujevalnik. Kljub temu pa zaradi raznolikosti naprav, ki so na voljo, ne moremo izdati uradnega zagotovila o skladnosti naših izdelkov s srčnimi spodbujevalniki ali drugimi vsajenimi napravami. Če ste v dvomih ali med uporabo izdelkov Polar občutite karkoli nenavadnega, vas prosimo, da se obrnete na svojega zdravnika ali proizvajalca vsajene elektronske naprave, ki vam bo povedal, ali lahko napravo varno uporabljate.

Če ste alergični na katero koli snov v stiku s kožo ali če sumite na alergično reakcijo zaradi uporabe izdelka, preverite seznam materialov, navedenih v poglavju Tehnične zahteve. V primeru kožne reakcije prenehajte uporabljati izdelek in se posvetujte s svojim zdravnikom.

Vpliv vlage in močnega drgnjenja lahko skupaj povzročita, da površina senzorja srčnega utripa začne puščati črno barvo in lahko pusti madeže na svetlih oblačilih. Lahko povzroči tudi puščanje oblačil temne barve in morebitno obarvanje svetlejših vadbenih naprav. Za dolgotrajen sijaj svetlih vadbenih naprav se prepričajte, da oblačila, ki jih nosite med vadbo, ne puščajo barve. Če uporabljate parfum ali repelent proti žuželkam, morate zagotoviti, da ne pride v stik z vadbeno napravo ali s senzorjem srčnega utripa.

V primeru vadbe pri nizkih temperaturah (-20 °C do -10 °C/-4 °F do 14 °F) vam priporočamo, da vadbeno napravo nosite pod rokavom jakne, neposredno na koži.

V bližini električnih naprav in postaj brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN) se lahko pojavijo motnje. Da bi se izognili neenakomernim odčitkom ali motnjam, se odmaknite od možnih virov motenj. Za več informacij glejte spletno stran www.polar.com/support.

Omejena mednarodna garancija družbe Polar

 • Podjetje Polar Electro Oy nudi za izdelke Polar omejeno mednarodno garancijo.
 • Za izdelke, prodajane v ZDA ali Kanadi, izdaja garancijo podjetje Polar Electro, Inc.
 • Podjetje Polar Electro Oy/Polar Electro Inc. jamči prvotnemu potrošniku/kupcu izdelka Polar, da bo izdelek dve (2) leti od datuma nakupa deloval brezhibno, brez napak v materialu ali izdelavi, izjema so zapestnice iz silikona ali plastike, za katere velja (eno) 1-letni garancijski rok od datuma nakupa.
 • Garancija ne krije običajne obrabe in poškodbe baterije ali druge običajne obrabe, škode, ki bi nastala zaradi napačne uporabe, zlorabe, nesreč ali neupoštevanja varnostnih opozoril; neprimernega vzdrževanja, komercialne uporabe, počenega, razbitega ali opraskanega ohišja/zaslona, zapestnice iz blaga ali usnja, elastičnega traku (npr. pasu senzorja srčnega utripa za okrog prsi) in oblačil Polar.
 • Garancija prav tako ne krije poškodb/-e, izgubo, stroške ali izdatke, neposredne, posredne ali slučajne, posledične ali posebne, ki izvirajo iz ali so povezani z izdelkom.
 • Garancija ne krije rabljenih izdelkov.
 • V obdobju veljavne garancije bomo izdelek popravili ali zamenjali v kateremkoli pooblaščenem servisu Polar, ne glede na to, v kateri državi ste ga kupili.
 • Garancija, ki jo je izdalo podjetje Polar Electro Oy/Inc. ne vpliva na zakonske pravice potrošnika po veljavni nacionalni ali državni zakonodaji ali na potrošniške pravice do trgovca, ki izhajajo iz pogodbe o prodaji/nakupu.
 • Hranite račun kot dokaz o nakupu!
 • Garancija v zvezi s katerim koli izdelkom je omejena na države, v katerih ga je podjetje Polar Electro Oy/Inc prvotno tržilo.

Izdelal Polar Electro Oy, Professorintie 5, FI-90440 KEMPELE, www.polar.com.

Polar Electro Oy je podjetje s certifikatom ISO 9001:2015.

© 2021 Polar Electro Oy, FIN-90440 KEMPELE, Finska. Vse pravice pridržane. Nobenega dela tega priročnika ni dovoljeno uporabiti ali razmnoževati v nobeni obliki in nobenimi sredstvi brez predhodnega pisnega soglasja podjetja Polar Electro Oy.

Imena in logotipi iz tega uporabniškega priročnika ali v embalaži tega izdelka so registrirane blagovne znamke podjetja Polar Electro Oy. Imena in logotipi iz tega uporabniškega priročnika ali pakiranja tega izdelka, označeni s simbolom ®, so registrirane blagovne znamke Polar Electro Oy. Windows je registrirana blagovna znamka Microsoft Corporation, Mac OS pa registrirana blagovna znamka Apple Inc. Bluetooth® besedni znak in logotipi so registrirane blagovne znamke, katerih lastnik je Bluetooth SIG, Inc., in vsakršna uporaba tovrstnih oznak s strani Polar Electro Oy je pod licenco.

Ta izdelek je skladen z direktivama 2014/53/EU in 2011/65/EU. Zadevna izjava o skladnosti in druge regulativne informacije za posamezen izdelek so na voljo na www.polar.com/sl/informacije_o_predpisih.

Oznaka s prečrtanim smetnjakom nakazuje, da so izdelki Polar elektronske naprave in zanje velja Direktiva 2012/19/EU Evropskega parlamenta in Sveta o odpadni električni in elektronski opremi (OEEO), za baterije in akumulatorje, uporabljene pri teh izdelkih, pa velja Direktiva 2013/56/ES Evropskega parlamenta in Sveta z dne 6. septembra 2006 o baterijah in akumulatorjih ter odpadnih baterijah in akumulatorjih. Ti izdelki in baterije/akumulatorji v izdelkih Polar morajo biti odstranjeni ločeno v državah EU. Podjetje Polar spodbuja zmanjševanje možnih učinkov odpadkov na okolje in človeško zdravje tudi zunaj Evropske unije z upoštevanjem lokalnih predpisov glede odstranjevanja odpadkov in, kjer je mogoče, z ločenim zbiranjem elektronskih naprav za izdelke ter zbiranjem baterij in akumulatorjev.

Omejitev odgovornosti

 • Gradivo v tem priročniku je samo informativne narave. Izdelki, ki jih opisuje, se lahko zaradi proizvajalčevega programa neprestanega razvoja spremenijo brez predhodnega obvestila.
 • Družba Polar Electro Inc./Polar Electro Oy ne daje nobenih izjav ali jamstev za ta priročnik ali izdelke, ki so v njem opisani.
 • Družba Polar Electro Inc./Polar Electro Oy ne odgovarja za poškodbe, izgubo, stroške ali izdatke, neposredne, posredne ali nenamerne, posledične ali posebne, ki izhajajo iz uporabe tega opisanega materiala ali izdelkov ali ki so z njimi povezane.

1.2 SL 1/2021