Nalazite se ovdje: Reguliranje težine

Reguliranje težine

Usluga Polar Balance će vam ponuditi osobno prilagođeno rješenje za gubljenje ili održavanje težine. Ono se zasniva na vašim osobnim i tjelesnim podacima, učestalošću bavljenja aktivnostima, težini koju želite izgubiti i vremenu u kojem to želite ostvariti. Nema potrebe za posebnim dnevnicima o prehrani i procjenama unosa kalorija. U početku ćete odabrati težinu koju želite izgubiti i vremenski okvir u kojem to želite ostvariti. Maksimalni iznos težine koju možete odabrati je 10 posto vaše tjelesne težine. Osim toga, vaša ciljna težina ne može biti ispod normalne težine (BMI < 18,5).

Razlika između unesenih i utrošenih kalorija procjenjuje se prema vašoj svakodnevnoj energetskoj potrošnji i promijeni težine. Na temelju tih podataka, dobit ćete podatak o energetskom manjku koji trebate održavati kako biste ostvarili cilj. Smanjenim unosom hrane ostvarujete 60 posto svakodnevnog energetskog manjka, a 40 posto povećanjem svakodnevnih aktivnosti. Za ostvarenje ciljne težine trebate zadovoljiti oba uvjeta.

Polar Balance svaki dan će vam ponuditi cilj za dnevne aktivnosti prema kalorijama i obavijestiti vas koliko kalorija manje morate unijeti svakog dana. Osim toga, dobijat ćete preporučeno trajanje aktivnosti u minutama za ostvarivanje cilja za dnevne aktivnosti putem laganih (UP), umjerenih (WALK) i žestokih (JOG) aktivnosti, ali i primjere hrane koja sadrži količinu kalorija koje se morate odreći.

Važno je da se svaki dan izvažete i težinu sinkronizirate s uslugom za reguliranje težine. Prema trendu vaše tjelesne težine, preporuke za aktivnosti i prehranu prvi put će se automatski ažurirati nakon četiri dana, a zatim će se ažurirati kad god je to potrebno za ostvarenje vašeg cilja. Ako se vaša težina nije smanjila prema planu, što znači da bi ostvarivanje cilja narušilo vaše zdravlje, dobit ćete novo, duže vremensko razdoblje u kojemu morate ostvariti cilj.

Gubitak težine

Ako je gubitak težine vaš cilj, za početak postavite ciljnu težinu. Za gubitak težine morate ostvariti svakodnevni cilj za aktivnosti, ali i zadani manjak kalorija.

Postavite ciljeve težine

Pri postavljanju ciljne težine, čarobnjak će vas uputiti u preporučeno razdoblje za gubitak željene težine. Neće vam dozvoliti postavljanje prekratkog razdoblja.

  1. Kliknite Set new weight target (Postavi novu ciljnu težinu).
  2. Odaberite težinu koju želite izgubiti.
  3. Odaberite vrijeme u kojem to želite ostvariti.
  4. Kliknite Set new weight target (Postavi novu ciljnu težinu).

Podešavanje ciljne težine

Ako u određenom trenutku poželite promijeniti ciljnu težinu, odaberite Adjust weight target (Prilagodi ciljnu težinu).

  1. Kliknite Adjust weight target (Prilagodi ciljnu težinu).
  2. Prilagodite težinu koju želite izgubiti.
  3. Prilagodite vrijeme u kojem to želite ostvariti.
  4. Kliknite Set new weight target (Postavi novu ciljnu težinu).

Održavanje težine

Uslugu možete koristiti i bez cilja za gubitak težine. Ako želite održavati trenutnu težinu, preporučeni manjak kalorija možete ostvariti putem aktivnosti ili smanjenim unosom hrane. Nije potrebno ispuniti oba uvjeta kao u slučaju gubitka težine.

Prilagodba cilja za dnevne aktivnosti

Kada je vaš cilj održavanje trenutne težine, cilj za dnevne aktivnosti možete prilagoditi tako da njegovim ostvarivanjem gubite količinu kalorija dovoljnu za održavanje trenutne težine.

  1. Kliknite Adjust daily activity goal (Prilagodba cilja za dnevne aktivnosti).
  2. Kliknite Set new activity goal (Postavi novi cilj za aktivnosti).