Nalazite se ovdje: Važne informacije

Važne informacije

Specifikacije

Baterija: Alkalne baterije 3 x AAA 1,5 V

Maksimalni težina za vaganje: 180 kg (397,8 lb)

Razlučivost prikaza težine: 0,1 kg/0,2 lb

Radna temperatura: 0 °C do 45 °C/32 °F do 113 °F

Promjena baterija

Vaga Polar koristi tri alkalne baterije AAA 1,5 V. Koristite isporučene baterije. Ako ih je potrebno zamijeniti, ne koristiti akumulatorske baterije i nemojte miješati stare i nove baterije.

 1. Otvorite baterijski poklopac i izvadite stare baterije.
 2. Postavite nove baterije tako da su + (pozitivni) i - (negativni) krajevi pravilno poravnati.
 3. Zatvorite poklopac.

Iz sigurnosnih razloga pazite da koristite propisanu vrstu baterije.

Servis

Tijekom dvogodišnjeg jamstva/jamstvenog razdoblja preporučujemo da servisirate uređaj, osim zamjene baterije, samo u ovlaštenom servisnom centru Polar. Jamstvo ne obuhvaća štetu ili posljedičnu štetu prouzročenu u servisu koji nije ovlašten od tvrtke Polar Electro. Podatke za kontakt i adrese svih servisnih centara Polar potražite na www.polar.com/support i internetskim stranicama za vašu zemlju.

Mjere opreza

Polar proizvodi (uređaji za vježbanje, uređaji za praćenje aktivnosti i dodaci) predviđeni su za prikaz razine fiziološkog naprezanja i oporavka tijekom vježbanja i nakon njega. Polar uređaji za vježbanje i uređaji za praćenje aktivnosti mjere brzinu otkucaja srca i/ili govore o vašoj aktivnosti. Polar uređaji za vježbanje s ugrađenim sustavom GPS prikazuju brzinu, udaljenost i lokaciju. S kompatibilnim Polar dodacima, Polar uređaji za vježbanje prikazuju brzinu i udaljenost, kadencu, lokaciju i utrošak snage. Na stranici www.polar.com/en/products/accessories ćete pronaći cijeli popis kompatibilnih dodataka. Polar uređaji za vježbanje sa senzorom barometarskog tlaka mjere nadmorsku visinu i ostale varijable. Nije namijenjen u druge svrhe. Uređaj za vježbanje Polar ne smije se koristiti za mjerenja u okruženju za koja je potrebna profesionalna ili industrijska preciznost.

Minimaliziranje opasnosti prilikom vježbanja: Vježbanje može uključivati određenu opasnost. Prije početka redovitog programa vježbanja odgovorite na sljedeća pitanja u vezi vašeg zdravstvenog stanja. Ako je vaš odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, preporučujemo vam da potražite liječnički savjet prije početka programa vježbanja.

 • Jeste li bili tjelesno neaktivni tijekom proteklih pet godina?
 • Imate li visok krvni tlak ili visok kolesterol u krvi?
 • Pijete li lijekove za krvni tlak ili za srce?
 • Jeste li kada imali poteškoća s disanjem?
 • Imate li simptome neke bolesti?
 • Da li se oporavljate od ozbiljne bolesti ili medicinskog liječenja?
 • Koristite li srčani stimulator ili drugi implantirani elektronički uređaj?
 • Jeste li pušač?
 • Jeste li trudni?

Osim intenziteta vježbe, lijekovi za srce, krvni tlak, psihološka stanja, astma, disanje itd., kao i neka energetska pića, alkohol i nikotin, mogu utjecati na srčani ritam. Važno je da osluškujete svoje tijelo za vrijeme vježbe. Osjetite li iznenadnu bol ili pretjeran umor za vrijeme vježbanja preporučujemo vam da prekinete s vježbanjem ili nastavite slabijim intenzitetom.

Napomena! Ako koristite srčani stimulator ili drugi ugrađeni elektronički uređaj, možete koristiti Polar uređaje. U teoriji, Polar proizvodi ne smiju stvarati smetnje u radu srčanog stimulatora. U praksi ne postoje izvješća koja upućuju na osobe koje su ikada doživjele smetnje. Ipak, ne možemo službeno jamčiti za usklađenost svojih proizvoda sa svim srčanim stimulatorima ili drugim implantiranim uređajima zbog mnoštva raspoloživih uređaja. Ako sumnjate ili ste doživjeli neobične pojave tijekom uporabe Polar proizvoda, obratite se liječniku ili proizvođaču implantiranog elektroničkog uređaja kako biste odredili sigurnost u vašem slučaju.

Ako ste alergični na neku tvar koja dolazi u doticaj s vašom kožom ili sumnjate na alergijsku reakciju zbog uporabe proizvoda, pogledajte popis materijala u tehničkim specifikacijama. U slučaju bilo kakve reakcije kože, prestanite s korištenjem proizvoda i potražite savjet liječnika.

Kombinirani utjecaj vlage i jake abrazije može prouzročiti skidanje crne boje s površine senzora brzine otkucaja srca i zamrljati svijetlo obojenu odjeću. Može prouzročiti i skidanje tamnijih boja s odjeće, što može zamrljati svijetlo obojene uređaje za vježbanje. Kako bi uređaj za vježbanje svjetlije boje još dugo zadržao sjaj, pazite da odjeća koju nosite za vrijeme treninga ne otpušta boju. Ako upotrebljavate parfem ili sredstvo za zaštitu od insekata na koži, pobrinite se da ne dođe u kontakt s uređajem za vježbanje ili senzorom brzine otkucaja srca.

Ako vježbate u hladnim uvjetima (-20 °C do -10 °C/-4 °F do 14 °F ), preporučujemo vam da nosite uređaj za vježbanje u rukavu svoje jakne, izravno na svojoj koži.

Smetnje se mogu pojaviti u blizini električnih uređaja i WLAN baznih jedinica. Da izbjegnete pogrešno očitanje ili neodgovarajuće ponašanje, udaljite se od mogućih izvora smetnji. Više informacija potražite na www.polar.com/support.

Ograničeno Polar međunarodno jamstvo

 • Polar Electro Oy izdaje ograničeno međunarodno jamstvo za proizvode Polar.
 • Jamstvo izdaje tvrtka Polar Electro Inc. potrošačima koji su kupili ovaj proizvod u SAD-u ili Kanadi.
 • Polar Electro Oy / Polar Electro Inc. jamči prvom potrošaču/kupcu proizvoda Polar da proizvod neće imati oštećenja u materijalu ili izradi u razdoblju od dvije (2) godine od datuma kupnje uz iznimku silikonskih ili plastičnih narukvica za ručni zglob koje podliježu jamstvenom razdoblju od jedne (1) godine od datuma kupnje.
 • Jamstvo ne obuhvaća normalno trošenje i habanje baterije ili ostale oblike normalnog trošenja i habanja, oštećenja nastala zbog pogrešne uporabe, zlouporabe, nezgoda ili nepridržavanja mjera opreza; nepravilno održavanje, komercijalnu uporabu, napuknuta, slomljena ili izgrebana kućišta/zaslone, tekstilnu narukvicu ili tekstilnu ili kožnu narukvicu za ručni zglob, elastičnu traku (npr. traku za prsa senzora za otkucaje srca) i Polarovu odjeću.
 • Jamstvo ne obuhvaća ni oštećenje/a, gubitke, naknade ili troškove, izravne, neizravne ili slučajne, posljedične ili posebne, koji nastaju zbog proizvoda ili su povezani s proizvodom.
 • Jamstvo ne obuhvaća proizvode koji su kupljeni kao rabljeni.
 • Tijekom jamstvenog razdoblja proizvod se može popraviti ili zamijeniti u bilo kojem ovlaštenom središnjem servisu tvrtke Polar neovisno o zemlji kupnje.
 • Jamstvo koje izdaje tvrtka Polar Electro Oy/Inc. ne utječe na zakonska prava klijenta po važećim nacionalnim ili državnim zakonima na snazi ili na klijentova prava protiv prodavača koja proizlaze iz ugovora o prodaji/kupnji.
 • Sačuvajte račun kao dokaz o kupnji!
 • Jamstvo u odnosu na bilo koji proizvod će biti ograničeno na države u kojima je proizvod početno oglašavala tvrtka Polar Electro Oy/Inc.

Proizvela tvrtka Polar Electro Oy, Professorintie 5, FI-90440 KEMPELE, www.polar.com.

Polar Electro Oy je ISO 9001:2015 certificirana tvrtka.

© 2021 Polar Electro Oy. FI-90440 KEMPELE, Finska. Sva prava pridržana.uktuktg Zabranjena je uporaba ili umnožavanje ovog priručnika bez pisanog odobrenja tvrtke Polar Electro Oy.

Nazivi i logotipi u ovom korisničkom priručniku ili u pakiranju ovog proizvoda su trgovačke marke tvrtke Polar Electro Oy. Nazivi i logotipi sa simbolom ® u ovom korisničkom priručniku ili u pakiranju ovog proizvoda su registrirane trgovačke marke tvrtke Polar Electro Oy. Windows je registrirani trgovački znak tvrtke Microsoft Corporation, a Mac OS je registrirani trgovački znak tvrtke Apple Inc. Bluetooth® vodeni žig i logotipovi su registrirani trgovački znakovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc., a svako korištenje tih znakova od strane tvrtke Polar Electro Oy regulirano je licencom.

Ovaj proizvod zadovoljava Direktive 2014/53/EU i 2011/65/EU. Relevantna izjava o sukladnosti i druge regulativne informacije za svaki proizvod dostupne su na www.polar.com/hr/informacije_o_propisima.

Ovaj znak prekrižene kante za otpad označava da su Polar proizvodi elektronički uređaji i da spadaju pod direktivu 2012/19/EU Europskog parlamenta i Vijeća za električni i elektronički otpad (WEEE), a baterije i akumulatori korišteni u proizvodima obuhvaćeni su direktivom 2013/56/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 6. rujna 2006. o baterijama i akumulatorima, te otpadnim baterijama i akumulatorima. Ove proizvode i baterije/akumulatori unutar Polar proizvoda treba odložiti zasebno u EU zemljama. Polar vas potiče da moguće štetne učinke otpada svedete na minimum radi očuvanja okoliša i zdravlja ljudi i izvan Europske Unije prateći lokalne propise o odlaganju otpada i, gdje je to moguće, koristite zasebna mjesta za prikupljanje elektroničkih uređaja za proizvode i prikupljanje baterija i akumulatora za baterije i akumulatore.

Naputak o ogradi od odgovornosti

 • Materijal u ovom priručniku služi samo za informativne svrhe. Opisani proizvodi podložni su promjenama bez prethodne najave zbog programa za stalni razvoj proizvođača.
 • Polar Electro Inc./Polar Electro Oy ne daje nikakve izjave ili jamstva u vezi s ovim priručnikom ili s obzirom na ovdje opisane proizvode.
 • Polar Electro Inc./Polar Electro Oy nije odgovoran za štetu, gubitak, troškove ili izdatke, proizašle na direktan, indirektan ili slučajan, posljedičan ili poseban način ili koji se odnose na ovaj materijal ili ovdje opisane proizvode.

1.2 HR 1/2021.