Polar Active használati útmutató

2. A NAPI AKTIVITÁS MÉRÉSE

Napi aktivitás

Az ACSM (American College of Sports Medicine) szerint a gyermekeknek és a fiataloknak naponta legalább egy órányi fizikai aktivitásra van szükségük. Az aktivitásban főként aerob, közepes-élénk fizikai tevékenységnek kell lennie, de izomerősítő és csonterősítő tevékenységeket is tartalmaznia kell.

Az aktív életvitel egészségügyi előnyei közé tartozik például az edzettebb szív- és keringési rendszer, a jobb vérnyomás-szabályozás, továbbá a nagyobb glükóz-tolerancia és az egészségesebb csontok. A nagyobb fizikai aktivitás segít továbbá a testsúly-szabályozásban és elősegíti a pszichológiai egészséget. A vizsgálatok azt mutatják, hogy az aktívabb gyermekeknél magasabb az önértékelés szintje, boldogabbak és elégedettebbek az életükkel, kevésbé idegesek, depressziósak, stresszesek és kevésbé elnyomottak.

Bizonyos hatóságok azt javasolják, hogy az ülő tevékenységeket, mint pl. a tévézést, az internetezést, a videójátékokat naponta legfeljebb két órára kell korlátozni.

Az alvás rendkívül fontos a gyermekek egészsége, fejlődése és jóléte érdekében. Az 5-11 éves gyermekeknek 10-11 óra alvásra, míg a 12 évesnél idősebb gyermekeknek 8-9,5 óra alvásra van szükségük. A rossz vagy elégtelen alvás hangulatingadozásokat, viselkedési problémákat, pl. hiperaktivitást és kognitív problémákat okozhat, melyek hatással lehetnek a gyermek iskolai teljesítményére.

A napi aktivitás mérése a Polar Active segítségével

A Polar Active a nap 24 órájában, a hét minden napján automatikusan méri a napi aktivitást. Egyszerűen vegye fel az aktivitásmérőt, és végezze abban szokásos napi tevékenységeit. Az aktivitásmérő éjszaka viselve az alvással töltött idő mérésére is alkalmas.

Aktivitási zónák és aktivitási sáv

A Polar Active öt különböző aktivitás zónát különböztet meg: élénk+, élénk, közepes, könnyű és nagyon könnyű. Az aktivitás jelző sáv a közepestől az élénk+ intenzitásig terjedő zónákban elért időt jeleníti meg. Így könnyen nyomon követhető, hogy teljesült-e a napi aktivitás cél.

Az egyéb aktivitás zónában végzett tevékenységek az aktivitás naplóban jelennek meg. Az alvásidő csak a polargofit.com webes felületen tekinthető meg.

A következő táblázatban a javaslatokat és a különböző zónákban történő aktivitás előnyeit tekintheti meg:

Aktivitási zóna

Példa aktivitások

Előnyök

Javaslat

Élénk+

Gyors futás

 • Javítja a maximális teljesítményt és a szív-keringési rendszer állapotát!

 • Segít a gyorsaság növelésében

Naponta legalább 1 órát mozogjunk!

A közepestől az élénk+ intenzitásig terjedő zónában való edzéssel feltöltődik a Polar Active aktivitásmérő sávja.

Élénk

Kosárlabda, foci, görkorcsolya, ugrókötél, tánc

 • Javítja a szív-keringési rendszer állóképességét

 • Erősíti a csontokat

 • Segít az erőnlét növelésében

Közepes

Játszótéri játékok, gimnasztika

 • Segít az egészséges testsúly megtartásában

 • Segít a rugalmasság növelésében

Könnyű

Labdázás, lassú séta, nyújtás

Az egy helyben való ülés helyett keljünk fel és mozogjunk!

Nagyon könnyű

Videójátékok, TV-nézés

Hosszú ideig ne üljünk egy helyben!

Alvás

Az alvásidő csak a polargofit.com webes felületen tekinthető meg.

 
 • Javítja a tanulási képességet

 • Pihenést biztosít a testnek

Napi 9 óra alvás biztosítja a szükséges frissességet!

Napi aktivitási cél

A tanár előírhat napi aktivitás célt a tanulóknak. Az aktivitásmérő alapértelmezett célideje 60 perc. A célidő a polargofit.com webes szolgáltatásban 90 vagy 120 percre növelhető.

Az idő nézetben az aktivitási sáv segítségével gyorsan megtekintheti, hogy mennyire volt aktív.

A napi aktivitásra vonatkozó visszajelzés megtekintéséhez nyomja meg az idő nézetben a ZÖLD gombot.

 • Ha még nem teljesült a napi aktivitás cél, a Polar Active megjeleníti a célig fennmaradó időt.

 • Az aktivitás cél elérésekor a Polar Active az Active day. Well done!(Aktív nap. Szép munka!) felirat jelenik meg.

Az aktivitás cél elérésének pillanatában az Active time: 60 minutes / 1 h 30 min. / 2 hours. Well done! (Aktívan töltött idő: 60 perc / 1 óra 30 perc / 2 óra. Szép munka!) felirat jelenik meg a kijelzőn.

A két órás aktivitás elérésekor a Polar Active az idő nézetben megjelenő, egy szép villogó animációval jutalmazza meg. Az animáció percenként egyszer jelenik meg egészen a következő napig.